Home » Autoverzekering » Corona Direct autoverzekering: Review kilometerverzekering

Corona Direct autoverzekering: Review kilometerverzekering

Corona Direct is een verzekeraar die al meer dan 80 jaar zijn diensten aanbiedt aan klanten. In 1974 is de naam, zoals we het vandaag noemen, Corona Direct ontstaan en dit was mede de start van de eerste directe verzekeringsmaatschappij binnen België. Corona Direct is al sinds het begin een echte voorloper tegenover de andere verzekeraars en dat is op de dag van vandaag nog steeds terug te zien in de service en innovatieve kijk die het aanbiedt aan zijn klanten. Corona Direct biedt een speciale kilometerverzekering aan. Wat dit precies inhoudt en wat de voordelen en nadelen van deze autoverzekering zijn worden hier uitgebreid uitgelegd.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen en nadelen van de autoverzekering van Corona Direct. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we naar hoe u een simulatie van deze autoverzekering maken en deze kan afsluiten:

VoordelenNadelen
Kilometerverzekering of vast bedragElk jaar aantal kilometer online doorgeven
De goedkoopste in onze vergelijkingGeen kantoor om fysiek langs te gaan
Online simulatie en onderschrijvingVoor mensen die met PC overweg kunnen
Hoge klanttevredenheid van 98%
Uniek: Pechverhelping per geval zonder vast bedrag
24/7 telefonisch bereikbaar
Na 1 jaar is de polis maandelijks opzegbaar
0€ franchise mogelijk
Tot 30 dagen vervangwagen na een ongeval
Geen makelaars en daardoor lagere prijs
Maakt deel uit van de stabiele Belfius groep
Zowat de hoogste Google review score (3,7 op 5)
Vele reviews onderstrepen de klantvriendelijkheid

Corona Direct kilometerverzekering voordelen

Corona Direct snapt dat niet iedereen evenveel gebruik maakt van zijn of haar auto. Het biedt daarom aan jou de keuze om te kiezen tussen een autoverzekering die een vast bedrag kost of een autoverzekering waar je betaald voor het aantal kilometers die jij in een jaar hebt afgelegd. Als je minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt, is de autoverzekering per kilometer altijd voordeliger.

Corona Direct is een directe verzekeraar. Dit houdt in dat het veel kosten bespaart aangezien het niet samenwerkt met onafhankelijke verzekeringsmakelaars. Door dit innovatieve stelsel biedt Corona Direct erg voordelige prijzen aan. In de prijsvergelijking is zelfs gebleken dat Corona Direct quasi altijd de goedkoopste keuze is tussen alle autoverzekeringen van België. Deze voordelige prijs is niet alleen fijn voor je portemonnee, maar ook voor jezelf. De klanttevredenheid van Corona Direct scoort namelijk 98%. Zowel op Google als op Facebook scoort Corona Direct een 3,7 op 5 en in de commentaren is terug te vinden dat de klantenservice van Corona Direct als zeer vriendelijk wordt beschouwd.


Een ander voordeel van Corona Direct is dat alles volledig online is uit te voeren. Je kunt online een premie test doen op alle verschillende verzekeringen van Corona Direct, waaronder de autoverzekering, en je kunt deze ook binnen enkele minuten online afsluiten. Met een autoverzekering van Corona Direct geniet je van service zoals een verzekeraar die 24/7 telefonisch bereikbaar is, een vervangwagen na een ongeval tot maximaal 30 dagen en de mogelijkheid op €0,- franchise. Zodra je in bezit bent van een Corona direct verzekering, is het mogelijk om na 1 jaar deze polis maandelijks op te zeggen. Zelfs als je geen vast abonnement bij Corona Direct hebt en je pechverhelping nodig hebt, kun je gebruik maken van de pechverhelping van Corona Direct. Je betaalt namelijk voor de service per geval. Al deze voordelen klinken bijna te goed voor woorden, maar dat is het niet. Corona Direct maakt namelijk deel uit van de Belfius groep. Dit is een bank verzekering die een aantal grote Belgische verzekeraars onder zijn naam heeft staan. Dankzij de Belfius groep is Corona Direct voorzien van een grote financiële buffer en hoef jij je geen zorgen te maken over of Corona Direct altijd financiële vergoeding kan geven of in het ergste geval failliet zou gaan.

Corona direct kilometerverzekering nadelen

Hoewel Corona Direct een groot aantal voordelen geeft, zijn er ook een aantal nadelen te vinden. Als je een kilometerverzekering afsluit, dien je namelijk 1 keer per jaar je gereden aantal kilometers door te geven via de website. Doordat Corona Direct volledig online functioneert, is er geen fysiek kantoor of agentschap te vinden waar je fysiek langs kunt gaan voor persoonlijk advies, consult of hulp. Dit aspect zorgt er echter wel voor dat Corona Direct zo’n voordelige en lage prijzen kan aanbieden. Het online exclusieve platform van Corona Direct zorgt er helaas voor dat het een verzekeraar is die enkel geschikt is voor mensen die goed met een computer, laptop of ander mobiel apparaat overweg kunnen. In alle gevallen, ook in geval van schade, dien je het papierwerk digitaal in aan de dienst schade van het hoofdkantoor en dit doe je via de formulieren die online te vinden zijn op jouw persoonlijke account op de website van Corona Direct.

Kortingen op autoverzekering

Ondanks de Corona Direct al werkt met erg lage prijzen op de autoverzekering, biedt het alsnog een enkel kortingsmogelijkheden aan. Een van deze kortingen is een degressieve prijs. Dit houdt in dat hoe minder kilometers je rijdt per jaar, hoe meer korting je krijgt op de autoverzekering per kilometer. Als je daarnaast zowel in het bezit bent van een autoverzekering als een motorverzekering, dan kun je 50% korting ontvangen op je motorverzekering in combinatie met een autoverzekering van Corona Direct.

Corona Direct soorten autoverzekeringen

De autoverzekeringen van Corona Direct zijn verdeeld over drie basisdekkingen. In iedere basisdekking is de optie aangeboden om te kiezen voor een autoverzekering met een vaste prijs of een autoverzekering op basis van het aantal kilometers dat je in een jaar hebt gereden. De eerste basisdekking bij Corona Direct is de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Deze dekking is in heel België verplicht om te hebben aangezien het de stoffelijke schade aan een ander vergoed die door een ongeval is veroorzaakt. Bij Corona Direct krijg je daarnaast ook tot maximaal 10 dagen een vervangwagen en bij diefstal tot maximaal 30 dagen. De andere twee basisdekkingen zijn de Kleine Omnium en de Full Omnium. Je geeft bij jouw offerte aan wat je mogelijk verzekerde waarde van je voertuig en franchise is bij schade. Dit zal bepalen of je in aanmerking komt voor de Kleine of Full omnium. Beide dekkingen bieden de standaard Burgerlijke Aansprakelijkheid aan. De kleine Omnium van Corona Direct biedt tevens dekking na diefstal, schade die is aangericht door brand, glasbreuk, storm, of ongeval door dieren en geeft altijd tot 30 dagen een vervangwagen indien nodig. De Full Omnium biedt dekking voor alle bovengenoemde zaken en voegt daar bovenop ook vergoeding bij perte totale en vergoeding aan schade aan jouw eigen auto voertuig, zelfs als je zelf fout bent.

Mocht je op zoek zijn naar een uitgebreidere dekking dan wat de basisdekkingen kunnen aanbieden, geeft Corona Direct ook drie aanvullende dekkingen aan die je kunt toevoegen op iedere basisdekking. De Rechtsbijstandverzekering zal er voor zorgen dat je altijd toegang hebt tot juridische hulp van Corona Direct na een ongeval. Ook biedt het bijvoorbeeld vergoeding voor het inhuren van een advocaat.

De bestuurdersverzekering zorgt er voor dat extra materiële schade worden gedekt. Mocht jij een laptop in jouw auto hebben liggen en deze wordt gestolen, dan biedt Corona Direct niet alleen een vergoeding voor de schade die is aangericht aan jouw auto, maar ook een vergoeding voor persoonlijke materialen.

De pechverhelping is de laatste aanvullende dekking die je kunt toevoegen. Deze dekking zorgt er voor dat je uitgebreidere pechverhelping kunt ontvangen dan de pechverhelping die standaard wordt aangeboden door Corona Direct. Deze pechhulp is bijvoorbeeld ook geldig zodra je in het buitenland, binnen Europa, stil komt te staan door autopech.

Autoverzekering simulatie

Corona Direct is een verzekeraar die ontwikkeld is om snel en transparante service online aan te bieden. Het geeft de mogelijkheid om online via de website van Corona Direct een online simulatie te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een paar persoonlijke gegevens in te vullen en het aantal kilometers wat je in een jaar hebt gereden. Op basis van deze informatie geeft Corona Direct de premie die jij zult betalen voor jouw gewenste verzekering. De online simulatie geeft jou binnen enkele seconden al een resultaat.

Hoe autoverzekering afsluiten?

Zodra je tevreden bent met de premie die uit de online simulatie is gekomen, sluit je bij Corona Direct jouw gewenste verzekering gewoon online af. Je verstuurd namelijk na de online simulatie een offerte per e-mail naar jezelf. Als je akkoord gaat, onderteken je deze offerte en stuur je deze op naar Corona Direct. Dit kan door middel van een ingescand formulier of via de post. Zodra Corona Direct jouw formulier heeft ontvangen gaat jouw verzekering in en heb je toegang tot alle service die Corona Direct aanbiedt. Maar alles begint natuurlijk bij een prijsberekening. Die bereken je heel eenvoudig via onderstaand formulier.

Bron: coronadirect.be