Home » Blog » Corona Direct brandverzekering: hoe prijs berekenen?

Corona Direct brandverzekering: hoe prijs berekenen?

Corona Direct is voor een autoverzekering de absolute prijsbreker en meer bepaald met zijn kilometerverzekering. Maar ook voor een brandverzekering en inboedelverzekering heeft Corona Direct steeds een heel sterke prijs in petto.

De prijs is natuurlijk iets uniek voor elk appartement en huis en hangt ook af van het feit of je een huurder of eigenaar bent. Wil je voor jouw persoonlijke situatie en woning de prijs van je woonverzekering berekenen? Volg dan onderstaand stappenplan met bijhorende screenshots op de website van Corona Direct:

1) Open de simulator

2) Selecteer meteen ‘Bereken je prijs’

3) Woning of appartement

Geef aan of je een prijs simuleert voor een woning of appartement.

4) Vertel meer over je woning

Geef aan over welke woning het gaat:

  • Type woning: Appartement, rijwoning, halfopen of open bebouwing, caravan of chalet
  • Gegevens van de woning: Straat, huisnummer, postcode, gemeente

5) Vertel meer over jezelf

Geef meer details over jezelf vrij zoals geslacht, naam, geboortedatum, postcode, gemeente, straat en huisnummer, telefoonnummer, e-mailadres.

6) Vertel meer over je profiel

  • Jouw profiel: huurder, eigenaar, verhuurder
  • Aantal kamers
  • Of je de voorbije 5 jaar schade hebt gehad of niet
  • Waarde van je inboedel (een appartement is gemiddeld rond de 25.000€ terwijl een rijhuis eerder rond de 35.000€ heeft qua waarde van inboedel)

6) Resultaat: Je kan nu jouw prijzen bekijken

Een bepaald type verzekering (in onderstaand voorbeeld: woning & inboedel) zal gesuggereerd worden als voor het meest geschikt als type verzekering. Zoals je ziet kan je deze ook aanvullen met verschillende opties zoals rechtsbijstand en diefstalverzekering. Je inboedel is standaard alleen gedekt tegen brand maar een diefstalverzekering dekt immers je inboedel ook tegen diefstal.

Via de knop Stuur een overzicht kan je deze prijs als een document naar jezelf versturen, het document ondertekenen en ondertekend terugsturen naar Corona. Van zodra zij alles verwerkt hebben, ben je volledig verzekerd!

Bron screenshots: www.coronadirect.be