Corona Direct brandverzekering: hoe prijs berekenen?

Corona Direct is voor een autoverzekering de absolute prijsbreker. Maar ook voor een brandverzekering en inboedelverzekering heeft Corona Direct steeds een sterke prijs in petto.

Wil je voor jouw persoonlijke situatie en woning de prijs van je woonverzekering berekenen? Volg dan onderstaand stappenplan van screenshots op de website van Corona Direct:

1) Open de simulator

Simuleer bij Corona Direct >

2) Scroll helemaal beneden tot bij Woningverzekering

3) Selecteer Bereken je prijs

4) Vertel meer over jezelf

Geef meer details over jezelf vrij zoals geslacht, naam, geboortedatum, postcode, gemeente, straat en huisnummer, telefoonnummer, e-mailadres.

5) Vertel meer over je woning

Geef aan over welke woning het gaat:

  • Type woning: Appartement, rijwoning, halfopen of open bebouwing, caravan of chalet
  • Jouw profiel: eigenaar die er zelf woont, eigenaar die verhuurt of huurder van het pand
  • Aantal kamers
  • Of je de voorbije 5 jaar schade hebt gehad of niet
  • Waarde van je inboedel (een appartement is gemiddeld rond de 25.000€ terwijl een rijhuis eerder rond de 35.000€ heeft qua waarde van inboedel)

6) Resultaat: Je kan nu jouw prijzen bekijken

Een bepaald type verzekering (in onderstaand voorbeeld: woning & inboedel) zal gesuggereerd worden als voor het meest geschikt als type verzekering. Zoals je ziet kan je deze ook aanvullen met verschillende opties zoals rechtsbijstand en diefstalverzekering. Je inboedel is standaard alleen gedekt tegen brand maar een diefstalverzekering dekt immers je inboedel ook tegen diefstal.

Via de knop Stuur een overzicht kan je deze prijs als een document naar jezelf versturen, het document ondertekenen en ondertekend terugsturen naar Corona. Van zodra zij alles verwerkt hebben, ben je volledig verzekerd!

Bron screenshots: www.coronadirect.be

Simuleer bij Corona Direct >