Home » Blog » Corona Direct brandverzekering: Review

Corona Direct brandverzekering: Review

Corona direct is een verzekeringsmaatschappij die al 80 jaar hun service aanbiedt aan klanten in België. Het verzekeringsbedrijf staat sinds 1974 bekend als Corona Direct. In de jaren daarvoor werkte het bedrijf onder een andere naam en onder een ander concept. De start van Corona Direct betekende namelijk ook de start van de eerste directe verzekeraar die je in België kon vinden. Het innovatieve karakter heeft Corona Direct in alle nagaande jaren nooit verloren en dat is ook terug te zien in de pakketten die het tegenwoordig aanbiedt, waaronder de Corona Direct brandverzekering.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen, nadelen en ervaringen van de brandverzekering van Corona Direct. Daarnaast bespreken we hoe u een simulatie van deze brandverzekering maken en deze kan afsluiten:

Review Corona Direct brandzekering

VoordelenNadelen
Goedkope brandverzekering voor eigenaar en huurder huisGeen fysieke kantoren om bij langs te gaan
Uniek systeem voor huizen: prijs per kubieke meterJe moet goed met PC overweg kunnen
De meerprijs voor een diefstalverzekering is laagNiet altijd laagste prijs voor huurder appartement
Volledig online simuleerbaar en onderschrijfbaar
24/7 telefonisch bereikbaar
Zonnepanelen automatisch mee verzekerd
Je kan zelf de waarde van je inboedel ingeven

Voordelen Corona Direct brandverzekering

Corona Direct biedt erg lage prijzen aan voor zijn verzekeringen. Hoewel dit bijna te goed voor woorden klinkt, is dat het niet. Doordat Corona Direct een directe verzekeraar is, bespaart het enorme kosten omdat het geen onafhankelijke makelaars moet betalen. Uit prijsvergelijkingen tussen alle verzekeringen duikt Corona Direct bijna altijd op als meest goedkope keuze, vooral dan bij huizen en woningen. De brandverzekering van Corona Direct wordt per kubieke meter berekend. Door deze manier hoef jij je geen zorgen te maken dat jij teveel betaalt voor het verzekeren van jouw woning. Ook werkt een directe verzekering volledig online. Dit zorgt ervoor dat je online vrijblijvend je premie kunt berekenen en ook het afsluiten van een verzekering gaat hierdoor erg gemakkelijk. Je kunt het al indienen binnen enkele minuten. Corona Direct maakt deel uit van de zogenaamde Belfius groep. De Belfius groep is een collectief van een aantal grote Belgische verzekeraar die onder de naam staan van de bank verzekering. Doordat Corona Direct deel uit maakt van deze groep, ben je er van verzekerd dat het een stabiele verzekering is die een ruime financiële buffer achter zich heeft. Als je kiest voor Corona Direct, dan kies je voor een innovatieve verzekeringsmaatschappij. Veel klanten zijn jou al voorgegaan en hebben eerlijke en onafhankelijke reviews geschreven over Corona Direct. Op Facebook en Google scoort Corona Direct een 3,7 op 5 en vele klanten beschrijven dat de klantenservice van Corona Direct erg vriendelijk te werk gaat. De algemene klanttevredenheid haalt maar liefst 98%.

Nadelen Corona Direct brandverzekering

De brandverzekering van Corona Direct loopt altijd minimaal één jaar. Zodra het einde van dit jaar wordt bereikt, wordt jouw contract standaard stilzwijgend verlengd door Corona Direct. Als je het contract wilt stopzetten moet je dit minimaal 3 maanden voor het einde van je contract aangeven. Zoals gezegd is Corona Direct een verzekeraar die volledig online te werk gaat. Het is vooraf belangrijk om niet te vergeten dat je niet fysiek langs kunt gaan bij een kantoor of onafhankelijke makelaar voor hulp of consult. Dit zorgt er echter wel voor dat Corona Direct zijn prijzen zo goedkoop mogelijk kan houden. Een verzekering bij Corona Direct is alleen aan te raden als jij vertrouwd bent met het online werken via een computer of laptop. Je zult in iedere situatie, ook na een ongeval, het papierwerk online moeten inleveren aan het hoofdkantoor van Corona Direct. De formulieren zijn te vinden op de website van de verzekering en als je vragen hebt kun je Corona Direct altijd via de telefoon of via de mail bereiken. Tot slot was Corona Direct in onze test verrassend genoeg niet de laagste in prijs voor de eigenaar of huurder van een appartement. Ons geeft het alvast de indruk dat ze vol inzetten op het verzekeren van huizen en woningen met hun innovatieve kubieke meter systeem.

Dekking Corona Direct brandverzekering

De Corona Direct brandverzekering is een verzekering die is ontwikkeld om jouw huis te beschermen. Corona Direct doelt er op om deze bescherming aan te bieden op een aantal verschillende manieren, zodat jij een pakket kunt samenstellen die past bij jouw woning en woonsituatie. Je hebt bijvoorbeeld de keuze om aan te geven of je de verzekering wilt afsluiten met of zonder inboedel en met of zonder diefstalverzekering erboven op. De brandverzekering van Corona Direct is af te sluiten in drie verschillende manieren. De eerste is de woning dekking. Deze formule van de brandverzekering doelt er op dat jou en jouw woning te beschermen tegen materiële en lichamelijke schade. De schade die is aangericht aan de inboedel is niet standaard meeverzekerd. De tweede dekking is de Inboedel dekking. In dit pakket is alleen de inboedel beschermd tegen schade. Lichamelijke schade aan jou of materiële schade aan jouw woning zijn niet mee gedekt. Als je op zoek bent naar een dekking die zowel, die zowel diefstal, de inboedel als de woning dekt, kan je gaan voor de meest volledige oplossing. Dit derde pakket zorgt er voor dat schade aan de inboedel, schade aan de woning en lichamelijke schade worden vergoed. De brandverzekering van Corona Direct is zowel voor woningeigenaren als woninghuurders af te sluiten.

Hoe maak je een simulatie?

Corona Direct gaat volledig met zijn tijd mee. Het is mogelijk om de verschillende dekkingen van de brandverzekering van Corona Direct online met elkaar te vergelijken door de online simulatie. Het enige wat Corona Direct van jou nodig heeft is een antwoord op een aantal vragen die betrekking hebben op jouw woning en jouw persoonlijke gegevens. Aan de hand van deze informatie maakt Corona Direct een prijsvoorstel. De simulatie is uit te voeren via deze button:

Hoe Corona Direct brandverzekering afsluiten?

Als jij overtuigd bent van de premie die is berekend tijdens de simulatie, kun je beginnen aan het aanmeldingsproces van Corona Direct. Ook dit gaat gemakkelijk en snel online. Na de simulatie krijg jij namelijk een offerte per e-mail gestuurd waarin jij alle informatie en algemene voorwaarde kunt teruglezen. Zodra je akkoord gaat, zet je jouw handtekening op de offerte en stuur je deze online of via de post terug naar Corona Direct. Het team van Corona Direct zorgt er voor dat jouw verzekering zo snel mogelijk wordt verwerkt in het systeem zodat jij zo snel mogelijk toegang krijgt tot de service die Corona Direct geeft aan al zijn klanten.

Bron: coronadirect.be