Home » Blog » Corona Direct hondenverzekering: Review

Corona Direct hondenverzekering: Review

Hondeneigenaren willen natuurlijk altijd de beste zorg voor hun huisdier. De behandelkosten of dierenartskosten kunnen echter soms hoog oplopen; vooral bij onverwachte ziektes of ongevallen. Om deze hoge kosten te voorkomen kan je een hondenverzekering afsluiten bij Corona Direct. Jouw hond is dan beschermd zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen, nadelen en ervaringen van de hondenverzekering van Corona Direct. Daarnaast bespreken we hoe u een simulatie van deze dierenverzekering kan maken en deze kan afsluiten:

Review Corona Direct hondenverzekering

VoordelenNadelen
De goedkoopste hondenverzekering van de marktGeen fysieke kantoren om bij langs te gaan
Online simulatie en onderschrijving mogelijkAlles online Je moet met PC overweg kunnen
Tot 3.500€ dierenarts en behandelingskosten terugbetaald
Kan al vanaf 10€ per maand
3 simpele formules: Goud, zilver of brons
Geldig bij elke dierenarts in België
Advertentiebudget bij weglopen hond (bij goud of zilver)
Geen fysieke verzekeringsmakelaars = lagere prijs
Maakt deel uit van de stabiele Belfius groep
Zeer positieve reviews op Google reviews (score: 3,7 op 5)

Corona Direct hondenverzekering: Wat is het?

Met een hondenverzekering kan je jouw hond verzekeren. Dit betekent dat de kosten vergoed worden als jouw hond bijvoorbeeld naar de dierenarts moet na een ongeval of ziekte. Hiervoor betaal je per maand een vast bedrag. Als jouw hond dan onverwachts iets overkomt, zit je niet met hoge kosten opgescheept. Kosten bij de dierenarts kunnen wel tot €3500 terugbetaald worden. Het gaat hierbij alleen om ‘schadegevallen’ zoals kosten bij ziektes of ongevallen. Andere dierenartsbezoeken – bijvoorbeeld voor inentingen- zitten hier niet bij inbegrepen.

Verschil tussen Goud, Zilver en Brons

Bij Corona Direct kan je kiezen tussen drie verschillende verzekeringen. Je kan dus de verzekering kiezen die past bij jouw situatie en jouw hond.  De meest basis verzekering is de Brons verzekering. Bij deze verzekering worden bij het geval van ziekte of ongevallen tot €1500 van de kosten vergoed.  

Bij de Zilver hondenverzekering worden er meer kosten vergoed. De behandelkosten bij de dierenarts worden tot €2500 terugbetaald. Bij deze verzekering worden ook de onderstaande kosten vergoed tot €400. Dit is het geval bij het overlijden van jouw hond door een ziekte of ongeval. Ook krijg je kosten vergoed wanneer jouw hond gestolen wordt. Bij het weglopen van de hond wordt er een bedrag uitgekeerd om de advertentiekosten te dekken. Ook krijg je kosten vergoed wanneer jouw hond onverwacht opgevangen moet worden in een kennel. Je kan tot €750 euro terugbetaald krijgen voor reisannulaties.

De Goud hondverzekering is de meest complete hondenverzekering van Corona Direct. Bij deze verzekering worden de dierenartskosten bij ziekte of ongevallen tot €3500 terugbetaald. Verder worden alle kosten vergoed die ook vergoed worden bij de Zilver verzekering. Bij de Goud verzekering worden deze kosten echter tot €750 terugbetaald in plaats van €400. Voor reisannulaties wordt er bij de Goud verzekering tot €2000 terugbetaald.

Vanaf €10 per maand

De hondenverzekering bij Corona Direct is de goedkoopste hondenverzekering die actueel op de markt is. Je kan al vanaf €10 per maand een verzekering afsluiten als je kiest voor de formule brons. Met een hondenverzekering voorkom je dat je in een keer grote bedragen moet betalen bij de dierenarts. Deze worden namelijk voor een deel vergoed door de verzekeraar. De kosten bij Corona Direct zijn zo laag omdat er geen gebruik gemaakt wordt van tussenpersonen en fysieke verzekeringsmakelaars. Hierdoor kan er een lage premie gegarandeerd worden.

Uniek: advertentiebudget bij het weglopen van je hond

Een uniek aspect van deze hondenverzekering is het advertentiebudget dat je krijgt wanneer jouw hond weggelopen is. Met dit advertentiebudget kan je bijvoorbeeld posters of flyers laten maken om jouw hond zo snel mogelijk terug te vinden. Dit advertentiebudget zit alleen inbegrepen bij de Goud of Zilver verzekering.

Geldig bij elke dierenarts in België

Met deze hondenverzekering kan je terecht bij elke dierenarts in België. Het maakt dus niet uit naar welke dierenarts je gaat als jouw hond ziek is of een ongeluk gehad heeft; de kosten worden altijd terugbetaald. Hierdoor kan je jouw hond laten behandelen bij elke dierenarts die jij vertrouwt en hoef je niet over te stappen.

Corona Direct is lid van Belfius groep

Corona Direct maakt uit van de Belfius groep. Dit is een groep van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Hierdoor ben je als klant gegarandeerd van een betrouwbare verzekeringsmaatschappij die hun afspraken altijd nakomt.

Positieve reviews

Veel klanten zijn al erg tevreden over de hondenverzekering van Corona Direct. Op Google reviews scoort Corona Direct een 3,7 uit 5. De meeste klanten zijn dus positief over de diensten van Corona Direct!

Nadelen van Corona Direct

Bij Corona Direct worden de meeste zaken online geregeld omdat er geen fysieke kantoren zijn. Hierdoor zijn de prijzen bij Corona Direct ook een stuk lager dan bij andere maatschappijen. Het is dus niet mogelijk om bij een kantoor langs te gaan wanneer je vragen hebt over de verzekering. Ook worden alle verzekeringen online afgesloten. Het is dus van belang om met een PC overweg te kunnen om de hondenverzekering succesvol te kunnen afsluiten

Een simulatie maken en afsluiten

Op de website van Corona Direct kan een simulatie ingevuld worden. Hiermee kan er een prijsindicatie berekend worden. In de simulatie vul je informatie in over jezelf en over je hond. Je vermeldt hier ook wat je allemaal wilt verzekeren. Dit proces duurt maar enkele minuten. Je krijgt hierna een persoonlijke offerte met een prijsindicatie toegestuurd. Je kan deze dan controleren en wanneer je tevreden bent, kan je de offerte ondertekenen. Het is mogelijk om deze digitaal terug te sturen via email of fysiek via de post. Jouw hondenverzekering is dan met succes afgesloten.

Bron: coronadirect.be