Home » Blog » Hoe nieuwe nummerplaat aanvragen bij Corona Direct?

Hoe nieuwe nummerplaat aanvragen bij Corona Direct?

Normaal gezien helpt een verzekeringsmakelaar je bij het aanvragen van een nieuwe nummerplaat als je er nog geen hebt. Maar bij een autoverzekering van Corona Direct komt er geen verzekeringsmakelaar aan te pas aangezien het een directe verzekeraar is. Dus wat moet je dan doen als je een nummerplaat wil aanvragen?

Dat vroegen we even na bij Corona Direct en ze legden ons uit wat je precies te doen staat als je je bij hen wil verzekeren en nog een nieuwe nummerplaat moet aanvragen:

Stap 1: Vul het roze formulier in

Van de verkoper van het voertuig, hetzij de houder van een garage of een privé persoon, ontvangt u het roze formulier genaamd ‘Aanvraag tot inschrijving van het voertuig’. Dit formulier dient u in zoverre als u kan in te vullen, eventueel met hulp van de garagehouder, en te tekenen op vakje X8.

Stap 2: Bezorg het roze formulier aan Corona Direct

Normaal gezien moet je nu met dit papier bij een verzekeringsmakelaar langsgaan, maar in het geval van Corona Direct gaan zij je helpen vanop afstand. Stuur daarom een mail naar klantendienst@coronadirect.be met daarin 3 zaken:

  1. Het roze formulier ‘Aanvraag tot inschrijving voertuig’
  2. De offerte van Corona Direct
  3. Het schade attest van je vorige verzekeraar (als je al verzekerd was)

Heb je nog geen offerte van Corona Direct? Vraag er dan één van de button hieronder:

Stap 3: Corona Direct doet de aanvraag

Van zodra je een verzekeringscontract hebt ondertekend bij Corona Direct, kunnen zij het nodige voor jou doen om je te helpen om je nummerplaat te bekomen.

Nog geen Corona Direct autoverzekering?

Dan wordt het hoog tijd dat je voor jezelf de prijstest doet op de website van Corona Direct. Voor het berekenen van de premie voor een autoverzekering heb je op ongeveer 3 minuten tijd al een prijsvoorstel in handen. Zeker doen dus!