Home » Blog » Corona Direct autoverzekering: Review van ervaringen

Corona Direct autoverzekering: Review van ervaringen

In dit artikel maken we graag een review over de recensies van de Corona Direct autoverzekering.

Corona Direct is dan wel heel bekend omwille van zijn kilometerverzekering, de eerste vraag die je je stelt is natuurlijk: Is Corona Direct betrouwbaar? Om op die vraag te antwoorden, spreken we vanuit onze eigen ervaringen en we hebben deze aangevuld met meningen die we horen uit onze omgeving en klantervaringen die we lazen op de Corona Direct Facebook pagina. Dit is onze complete review met alle voordelen maar ook nadelen van de Corona Direct autoverzekering:

Voordelen Corona Direct

  • Lage prijs autoverzekering: De prijs van de Corona Direct autoverzekering is de laagste van de markt. Punt. Als je minder dan 7.500 km/jaar rijdt, betaal je al tot 50% minder dan bij de klassieke verzekeraar. De reden voor die lage prijs? Corona Direct werkt niet met verzekeringsmakelaars en moet dus geen commissie betalen aan makelaars. Dat vertaalt zich in een lagere factuur.
  • Hoge klanttevredenheid: Corona Direct heeft doorgaans een sterke score op allerhande tests. Zo had het in een onafhankelijk onderzoek een klanttevredenheid van 98% en heeft het op Facebook een hoge score: 3,8/5 bij het schrijven van dit artikel. Kortom: De verzekering van Corona Direct moet wel een goede verzekering zijn!
  • Correcte opvolging bij schade: Men durft al eens veronderstellen dat als men minder betaalt, de service ook wel minder zal zijn. Dat is deels waar, want Corona Direct werkt niet met een verzekeringsmakelaar die je kan raadplegen bij schade, maar anderzijds bewijzen de ervaringen dat de opvolging en uitbetaling in dossiers bij Corona Direct even correct gebeurt dan bij andere maatschappijen.
  • Betrouwbaar en stabiel: Het bedrijf bestaat al sinds 1974 en maakt deel uit van de Belfius groep. We mogen dus duidelijk spreken van een bedrijf dat deel uitmaakt van een stabiele groep.
  • Corona direct regelt overstap: Als je momenteel elders verzekerd bent, kan je Corona Direct de overstap naar hen laten regelen.

Nadelen Corona Direct

  • Er is geen verzekeringsmakelaar of kantoor: Indien men een ongeval heeft, moet men de schade aangifte online doen. Er is dus geen verzekeringsmakelaar die jouw dossier behartigt bij de verzekeringsmaatschappij, want je staat bij hen zelf in contact met de maatschappij. Het risico is dus dat het werk dat een verzekeringsmakelaar voor jou doet bij schade, zal geregeld moeten worden tussen jou en Corona Direct. Gelukkig is er wel een telefoonnummer waar je 24/24 en 7/7 terecht kan bij een ongeval. Als je hiernaar belt, kunnen zij je wegwijs maken en daarbij helpen.

Conclusie

Omdat het niet met verzekeringsmakelaars maar rechtstreeks met de klant in contact staat, is Corona Direct in staat veel lagere prijzen aan te bieden dan concurrerende verzekeringsmaatschappijen. Als je dan ook nog eens elk jaar weinig kilometers doet, wordt het verhaal nog mooier. Het enige nadeel is dat je in geval van schade iets meer administratie zal hebben, al zijn de ervaringen in verband met afhandeling van schade niet minder positief dan bij andere verzekeraars.

Nog geen Corona Direct autoverzekering?

Dan wordt het hoog tijd dat je voor jezelf de prijstest doet op de website van Corona Direct. Voor het berekenen van de premie voor een autoverzekering heb je op ongeveer 3 minuten tijd al een prijsvoorstel in handen. Zeker doen dus!

Start simulatie bij Corona Direct >