Home » Blog » Hoe kilometerstand doorgeven bij Corona Direct?

Hoe kilometerstand doorgeven bij Corona Direct?

De verkoop van autoverzekeringen bij Corona Direct loopt als een trein. Geen wonder eigenlijk: De kilometerverzekering van Corona Direct biedt de laagste prijs van de markt als je weinig kilometers rijdt. Tegelijk wordt Corona Direct ook nog eens geprezen omwille van zijn sterke klantenservice en klantvriendelijkheid. Op die manier koppelt het een heel sterke prijs aan een kwaliteitsvolle dienstverlening, dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren.

Het enige ‘nadeel’ van zo’n kilometerverzekering, is dat je elk jaar 5 minuten administratief werk dient te verrichten bij het doorgeven van je kilometerstand. Dat lijkt een heel gedoe, maar Corona Direct heeft gelukkig ook dit proces herleid tot een zeer eenvoudig en klantvriendelijk proces. Het is eigenlijk even eenvoudig als het doorgeven van de meterstand van je waterverbruik aan de watermaatschappij. De procedure gaat als volgt:

  1. Je wordt schriftelijk uitgenodigd per brief door Corona Direct om je kilometerstand door te geven aan de verzekeringsmaatschappij. Houd deze brief voorlopig goed bij want je hebt deze nodig in stap 4.
  2. Ga naar je auto om de huidige kilometerstand af te lezen. Of nog beter: Als je een moderne wagen hebt die verbonden is met een app, kan je rechtstreeks in de app op je telefoon de kilometerstand aflezen.
  3. Open het kilometerstand formulier van Corona Direct
  4. Vul zoals hieronder aangegeven het klantnummer en persoonlijke code in. Het klantnummer staat rechts bovenaan vermeld op de brief, terwijl je persoonlijke code een code is van 10 cijfers die eveneens op de brief vermeld staan.

Vul de huidige kilometerstand van je auto in. Van zodra je dat gedaan hebt, krijg je een bevestiging te zien.

Wat gebeurt er nadien?

Heb je minder kilometer gereden dan je had ingeschat? Dan krijg je een bedrag teruggestort door Corona Direct. Heb je echter meer gereden dan de inschatting, dan zal je iets extra dienen te betalen. In beide gevallen geldt eigenlijk het principe: je betaalt enkel voor wat je hebt gereden en dat is gewoon een heel eerlijke deal.

Wanneer moet je geen kilometerstand doorgeven?

Sommige klanten met een autoverzekering van Corona Direct dienen geen kilometerstand door te geven. Dat zijn de klanten die niet kozen voor de autoverzekering per kilometer, maar voor een vast bedrag. Deze optie wordt interessant van zodra je elk jaar gegarandeerd meer dan 25.000 kilometer zal rijden. In alle andere gevallen zal een kilometerverzekering voordeliger uitkomen. Het ‘nadeel’ dat je elk jaar even snel je kilometerstand moet doorgeven, nemen we er toch met plezier bij, niet? 😉

Nog geen Corona Direct kilometerverzekering?

Bereken dan als de bliksem jouw voordelige autoverzekering via onderstaande button.

Met dank aan: coronadirect.be