Home » Tandverzekering » OZ Dentalia Plus tandverzekering

OZ Dentalia Plus tandverzekering

We bespreken in dit artikel de tandverzekering OZ Dentalia Plus van Onafhankelijk Ziekenfonds. De kosten van de tandzorg worden immers steeds hoger. Hierdoor moet je soms een hoog bedrag zelf bijbetalen na een bezoek aan de tandarts. Bij tandproblemen wil echter wel gebruik kunnen maken van de nodige diensten. Daarom is het aan te raden om een tandverzekering af te sluiten. Met de Dentalia Plus tandverzekering ben je verzekerd voor een groot aantal diensten bij de tandarts.

Review OZ Dentalia Plus

VoordelenNadelen
OZ heeft een sterke reputatie in BelgiëWordt duurder naarmate je ouder wordt
Je kan je premie online berekenenEen pakket is volledig maar ook duurder
Jaarlijks tot max. 1.250€/jaar terugbetaald vanaf het 3e jaarIn jaar 1 (max. 350€) en 2 (max. 650€) lagere maxima
OBrede dekking: blokjes, implantaten, prothese, enz.Je dient minimum 1 keer per jaar tandarts te bezoeken
Voor het hele gezin
Geen medische vragenlijst
Aansluiten kan tot 64 jaar oud
Hoe jonger je je aansluit, hoe voordeliger

Diensten en terugbetaling

De Dentalia plus verzekering verzekert een breed scala aan diensten. Je kan bijvoorbeeld terugbetalingen verwachten bij verschillende soorten preventieve tandverzorging. Dit zijn standaard mondonderzoek, het verwijderen van tandsteen, gebitsreiniging en raadplegingen. Ook is curatieve tandverzorging verzekerd. Dit is wanneer je bijvoorbeeld tanden moet laten trekken of moet laten vullen. Verder zijn parodontologie, orthodontie, protheses en implantaten ook deels verzekerd. Met dit brede pakket ben je dus goed beschermd tegen eventuele kosten.

De maximale terugbetaling wordt hoger naarmate je langer je aangesloten bent bij de verzekering. In het eerste jaar kan je maximaal €350 aan kosten vergoed krijgen. In het tweede jaar loopt dit op tot €650. Vanaf het derde jaar is dit maximaal €1250. Om recht te hebben op de volledige vergoeding, is het noodzakelijk om minimaal een keer per jaar de tandarts te bezoeken. Op deze manier worden eventuele tandproblemen zo snel mogelijk in kaart gebracht. Deze kunnen dan ook zo snel mogelijk behandeld worden. Wanneer je niet preventief de tandarts bezoekt, zullen niet de volledige kosten terugbetaald worden.

Tarieven

De bijdrage hangt af van je huidige leeftijd en de leeftijd bij het afsluiten van de verzekering. Hoe jonger je bent en hoe jonger je je aansluit, hoe voordeliger de verzekering is. Hoe ouder je bent bij het afsluiten van de verzekering, hoe meer de bijdrage zal zijn. Het is mogelijk om tot 64 jaar oud een verzekering af te sluiten. De bijdrage wordt duurder naarmate je ouder wordt, omdat je dan meer risico hebt om kosten te maken.

Voor het hele gezin

De Dentalia plus tandverzekering is een verzekering voor het hele gezin. Deze verzekering dus ook geschikt voor kinderen. Voor kinderen van 0 tot 3 jaar is de bijdrage gratis. Over het algemeen zijn de bijdrages voor kinderen lager dan voor volwassenen. Met deze verzekering is dus het hele gezin verzekerd voor tandartskosten. Ook speciale diensten zoals orthodontie zitten hier bij inbegrepen.

Wachttijd

Bij het afsluiten van de tandverzekering is het belangrijk om rekening te houden met de wachttijd. Bij de Dentalia plus verzekering is de wachttijd 6 maanden voor preventieve verzorging, curatieve verzorging en parodontologie. De wachttijd is 12 maanden voor protheses, implantaten en orthodontie. Deze wachttijden kunnen veranderen wanneer er sprake is van een noodgeval.

Reputatie en reviews

Met de Dentalia plus tandverzekering ben je gegarandeerd van een betrouwbare en stabiele verzekering. De verzekering is onderdeel van het Onafhankelijke Ziekenfonds (OZ), die bekend staat om hun sterke en betrouwbare reputatie. Veel klanten zijn zeer tevreden over de tandverzekeringen en hebben al veel kosten kunnen besparen.

Simulatie maken

Wil je weten hoeveel bijdrage je gaat betalen met deze tandverzekering? Dan kan je een online simulatie maken. Op basis van jouw situatie zal jouw persoonlijke verzekering en premie berekend worden. Je weet dus meteen waar je aan toe bent en hoe jouw premie berekend wordt.

Verzekering afsluiten

Om de Dentalia Plus tandverzekering af te sluiten, moet je al klant zijn bij het Onafhankelijke Ziekenfonds. Na het maken van de simulatie, kan je je direct aansluiten bij de verzekering als je helemaal tevreden bent. Je kan dit heel gemakkelijk online doen. Het is ook mogelijk om het aanvraagformulier te downloaden en printen. Je kan deze dan zelf invullen, ondertekenen en versturen naar het OZ. Wanneer je nog twijfelt of vragen hebt is het ook een mogelijkheid om een afspraak in te plannen bij een kantoor. Hier kan jij jouw tandverzekering nog een keer doorspreken en ook meteen afsluiten. Bij deze tandverzekering is het niet nodig om een medische vragenlijst in te vullen.

Bron: oz.be