Home » Opzeggen » Hoe rekening opzeggen bij BNP Paribas Fortis?

Hoe rekening opzeggen bij BNP Paribas Fortis?

Het kan gebeuren dat je jouw spaarrekening, zichtrekening of Visa kaart bij BNP Paribas Fortis wil opzeggen. Bijvoorbeeld omdat je binnenkort naar het buitenland gaat verhuizen of omdat je niet tevreden was over de huidige rentevoet of een bepaalde service die door de bank geleverd werd. Wat de reden ook is, wij geven je graag meer informatie over hoe je je rekening correct kan afsluiten wanneer je beslist om je rekening vaarwel te zeggen. Dit zijn volgens ons de beste manieren om je rekening stop te zetten:

Wat u vooraf moet checken: Kijk na of er nog geld staat op de af te sluiten zichtrekening of spaarrekening. Zo ja, schrijf het geld over naar een andere rekening zodat het saldo op 0 staat. Heb je geen andere rekening? Open er dan nu gratis online één bij Medirect Bank of KBC.

Optie 1: Via Easy Banking Web

Heb je meerdere zichtrekeningen bij BNP Paribas Fortis, dan kan je deze normaal gezien opzeggen via de Easy Banking Web, op voorwaarde dat deze rekening geen negatief saldo heeft. Een rekening online afsluiten doe je als volgt:

  1. Meld je aan op Easy Banking web
  2. Je ziet een overzicht van de zichtrekeningen en spaarrekeningen die je hebt
  3. Klik naast de af te sluiten rekening op de liggende 3 strepen
  4. Kies voor ‘Afsluiten’

De procedure wijst zichzelf uit. Als je de melding krijgt dat je onvoldoende rechten hebt om de rekening af te sluiten, ga dan verder naar optie 2.

Optie 2: Op afspraak in een kantoor

De beste manier om je rekening te laten afsluiten is op afspraak in een kantoor. Doe daarvoor het volgende:

  1. Maak een afspraak met het Easy Banking Center op 02 762 60 00. Deze dienst is telefonisch bereikbaar op maandag tot vrijdag (7u-22u) en zaterdag (9u-17u)
  2. Ga langs bij het kantoor op afspraak en doe een aanvraag tot schrapping van uw rekening. Zorg ervoor dat je de gegevens van de af te sluiten rekening bij hebt en voorzie een rekeningnummer waarop het eventuele resterende saldo kan overgemaakt worden. De adviseur van BNP Paribas Fortis zal voor jou dan het nodige doen om de rekening stop te zetten.

Optie 3: Bankoverstapdienst

Ga je een rekening openen bij een nieuwe bank? Dan bieden sommige banken je een bankoverstapdienst. In dat geval gaan zij jouw vorige zichtrekening stopzetten en automatische betalingsopdrachten overdragen. Gemiddeld duurt het zo’n 2 weken voor de nieuwe bank om dit voor jou in orde te brengen. Deze service is meestal gratis en vermijd dat de administratieve rompslomp bij jou komt te liggen.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zicht-rekening openen: