De testfiets

E-bike Cannondale NEO city 3 (2019)

aankoopbedrag fiets

Prijs verzekering voor deze fiets:

Allianz assistance logo

Dekking
 Diefstal

Prijs/jaar
80€

Allianz assistance logo

Dekking
 Diefstal, schade en pechbijstand

Prijs/jaar
100€

Dekking
 Diefstal

Prijs/jaar
105€

Dekking
 Diefstal en schade

Prijs/jaar
115€

Dekking
 Diefstal, schade en pechverhelping

Prijs/jaar
121€

Dekking
 Diefstal, schade en pechverhelping

Prijs/jaar
146€

Dekking
 Diefstal, schade en pechverhelping

Prijs/jaar
157€

Dekking
 Diefstal en pechverhelping

Prijs/jaar
161€

WAt is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering is een product dat enorm in opkomst is sinds de komst van de E-bike. Daarom leek het ons een goed idee om de verzekering van een elektrische fiets te vergelijken. Aangezien de gemiddelde waarde van fietsen plots is geëxplodeerd, wordt het ook interessanter om een fietsverzekering te nemen. 

We namen in dit voorbeeld de vrijheid om alle fietsverzekeringen die we online konden vinden, naast elkaar te zetten en te vergelijken voor de VAB winnaar van E-bike van het jaar 2018: Cannondale Mavaro NEO City 3 (2.999 euro)

Er zijn 3 grote ‘groepen’ die men kan onderscheiden bij een fietsverzekering:

  • Dekking tegen diefstal
  • Dekking tegen materiële schade
  • Pechverhelping en pechbijstand

Afhankelijk van wat uw noden zijn, zal de ene fietsverzekering bijgevolg al interessanter zijn dan de andere. In bovenstaande steekproef komt puur qua prijs de verzekering van Allianz Assistance er voordelig uit, maar het blijft een eenmalige steekproef en zaken als service of kwaliteit kunnen we niet meten via een online simulatie, dus het zou niet fair zijn om hier algemene conclusies uit te trekken. 

Concreet raden we u dus aan om voor uw specifieke fiets en situatie de prijzen op de respectievelijke websites goed te vergelijken.

Verzekeraars die we vergeleken

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in juli 2019 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een fietsverzekering. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen fiets wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Fiets: E-bike Cannondale Mavaro NEO City 3 | Bouwjaar: 2019 | Aankoopbedrag: 2.999€| Fiets voorzien van een fietsslot t.w.v. 50€
  • Fietser: 34 jaar oud | woonachtig te Antwerpen