Home » Hospitalisatieverzekering vergelijken

Hospitalisatieverzekering vergelijken

37
jaar: leeftijd van de verzekerde

HOSPITALISATIEVERZEKERING prijzen

Onze favoriet🏆
DKV Hospi Select

Prijs/jaar 275€

Type
KliniPlan

Prijs/jaar
125€

Helan logo

Type
Hospitalia

Prijs/jaar
133€

Type
Ethias Hospi Quality

Prijs/jaar
218€

Helan logo

Type
Hospitalia Medium

Prijs/jaar
239€

Type
KliniPlanPlus

Prijs/jaar
240€

Helan logo

Type
Hospitalia Plus

Prijs/jaar
248€

Type
DKV Hospi Select

Prijs/jaar
275€

Type
DKV Medi Pack

Prijs/jaar
283€

Type
Ethias Hospi Quality+

Prijs/jaar
363€

Type
DKV Hospi Flexi

Prijs/jaar
370€

Vergelijk uw hospitalisatieverzekering

Zowel verzekeringsmaatschappijen als ziekenfondsen bieden tegenwoordig een hospitalisatieverzekering aan. De hospitalisatieverzekering van mutualiteiten als pakweg Helan is doorgaans veel goedkoper, maar daar staat dan ook een iets mindere kwaliteit tegenover. 

Zo dekt de hospitalisatieverzekering vaneen verzekeringsmaatschappij als DKV meer ziektes en is de administratie iets makkelijker. Het nadeel daar is dan weer dat er veel grotere kostprijs tegenover staat. Vergelijk dus zelf goed op voorhand wat je betaalt voor elke verzekering, het voorbeeld van hierboven zal je daarbij ongetwijfeld helpen ter inspiratie. 

Laat een hospitalisatieverzekering aanmeten

Op zoek naar een nieuwe hospitalisatieverzekering? Wil je meer weten over de voor- en nazorg bij een hospitalisatieverzekering? Of wil je verschillende verzekeringen op het gebied van de hospitalisatieverzekeringen met elkaar vergelijken? Dan kun je daarvoor een verzekeringsadviseur als DVK voor vragen en je verdiept je in de regelgeving en tarieven. DKV helpt bij bemiddeling met eventuele tussenpersonen of contact. Er is ook een DKV-app beschikbaar. Online kun je via het internet te weten komen wat het verschil is met andere ziekteverzekeringen.

Andere verzekeringen dan hospitalisatie

Naast hospitalisatieverzekering biedt DKV ook verzekeringen voor bijvoorbeeld zorg, gewaarborgd inkomen of ambulante zorg. Laat je hieromtrent informeren als je van dergelijke verzekeringen gebruik wilt maken. Of je nu een klein of groot bedrijf vertegenwoordigt; hospitalisatieverzekeringen zijn er in vele soorten ook voor particulieren. Je leest op de site van DKV alles over hospitalisatie-aangifte bijvoorbeeld.

Sluit een hospitalisatieverzekering af in pakketvorm

Je hospitalisatieverzekering kun je tegenwoordig in pakketvorm afsluiten. Afhankelijk van het soort aanbieder heb je recht op bepaalde voor- of nazorg bij een ongeval of ongeluk. Misschien dat je noodgedwongen voor langere tijd in het ziekenhuis moet verblijven, wat je niet had verwacht. Dan wil je natuurlijk dat alles tot in de puntjes verzorgd wordt voor jou zodat jouw zorgen en lasten uit handen worden genomen. Verzekeringsbeambten zijn meestal up-to-date qua cursussen en regelgeving. Aarzel dus niet en neem contact op.

Hospitalisatieverzekeringen voor ouderen

Ook voor de oudere generatie is DKV interessant. Mensen komen, naarmate ze ouder worden, over het algemeen vaker in het ziekenhuis of genieten meer zorg. Toch is het goed om op late leeftijd nog een goede hospitalisatieverzekering te hebben. De hospitalisatieverzekering van ouderen is wat anders dan het ouderdomsrecht. Laat je hieromtrent goed informeren zodat je weet de hospitalisatieverzekering en het ouderdomsrecht van elkaar weet te onderscheiden.

Stel jouw persoonlijke voorkeuren in

Ben je benieuwd wat je voor een kosten je op een ziektebed kunt verwachten? En wat je langdurige opname na ongeluk hiertegen kunt doen als voorzorgmaatregelen? Je kunt je laten verzekeren tegen zware ziekten of kwetsuur met de medi-card. Wil je een één- of tweepersoonskamer? Over dergelijke vragen en meer kun je  twijfelen en afvragen welke opties het beste aan jouw persoonlijke voorkeuren beantwoorden.

Maximale zorg dankzij hospitalisatieverzekering

Verwacht je een langere opname in het ziekenhuis binnenkort? En wil je van alle comfort en zorg maximaal kunnen genieten? Dan kun je je voor specifieke opties of gevallen extra laten verzekeren. Jouw hospitalisatieverzekering wordt op deze manier optimaal benut. Als je de zaken zelf niet kunt regelen wegens kwetsuur, zwakte of incapaciteit dan kun je zaken altijd laten regelen door iemand die dicht bij jou en jouw verzekeringssituatie staat.

Regel een hospitalisatieverzekering voor jou en naasten

Stel je voor: een van je kinderen, broers, zussen of ouders heeft een ongelukje gehad en moet hiervoor opgenomen worden in het ziekenhuis. Dan wil je wel dat alle verzekeringen goed in orde zijn en goed afgesloten. Dit hangt allemaal af van afspraken die je maakt met de hospitalisatieverzekering. De zorgstaat Nederland heeft vele regelgevingen en details. Het is altijd goed om je op het gebied van de hospitalisatieverzekeringen te laten adviseren, als je opgenomen wordt in het ziekenhuis.

Neem contact op met de hospitalisatieverzekering

Je kunt met allerlei zorgaanbieders online in gesprek gaan tegenwoordig via de chatbox. Hoeveel wil je per maand betalen voor de hospitalisatieverzekering? Een consulent kan voor jou de cijfers op een rijtje zetten. Je kunt tegenwoordig allerlei informatie over hospitalisatieverzekering gemakkelijk online opzoeken. Let echter op de voorwaarden en kleine lettertjes als je aan een constructie begint met een bepaalde hospitalisatieverzekering.

Betalen voor hospitalisatie

Een tripje naar het ziekenhuis kan duur zijn. Je betaalt voor van alles waaronder de service van zusters, de medicijnen en de technologische apparatuur om een onderzoek te kunnen doen. Alles moet betaald worden, dus ook de zorg die komt kijken bij een mogelijke hospitalisatie. Je wilt natuurlijk dat een zieke of geblesseerde goed verzekerd is tegen bijvoorbeeld ongevallen. Welke verzekeringen passen het beste bij jouw situatie of die van een naaste?

Laat je hospitalisatie goed verzekeren

Veel behandelingen, controles en medicijnen kun je laten vergoeden, dus kijk online voor de opties en mogelijkheden die iedere aanbieder van hospitalisatieverzekeringen heeft. Je kunt je extra verzekeren tegen financiële schade die je anders zou oplopen als je niet verzekerd zou zijn voor hospitalisatie. Hospitalisatieverzekeringen hebben alles te maken met het verblijf in het ziekenhuis, de zorg en behandeling waar je voor betaalt. Misschien is het een opname bij spoedeisende hulp of een langer ziekenhuisverblijf in verband met een operatie aangaande belangrijke organen. Dan wil je goed verzekerd zijn en dit geldt ook voor je kinderen.

Geniet van de beste hospitalisatie

Worden je ouders een dagje ouder en hebben ze allerlei zorg nodig zoals tijdens het wassen, met de schoonmaak of nemen ze medicijnen voor allerlei kwalen dan kun je dit met een goede hospitalisatieverzekering dekken. Als je een hospitalisatieverzekering af sluit ontvang je de best mogelijke zorg tijdens de opname. Afhankelijk van welke zorgaanbieder je kiest, zul je optimaal kunnen profiteren van alle medische oplossingen voor jouw fysieke of mentale problemen.

Geef de hospitalisatie uit handen

Emotioneel kan een ziekenhuisverblijf zwaar zijn of het nu van uzelf of van een ander is. Daarom is het afsluiten van een goede hospitalisatieverzekering belangrijk omdat je van de beste zorg gebruik wilt maken. Als je verzekerd bent dan hoef je je nergens meer zorgen over te maken, ook niet om financiële kosten. Je betaalt weliswaar voor hospitalisatieverzekering maar je krijgt er ook wat voor terug. En hebt na het afsluiten van een hospitalisatieverzekering op maat een zorgeloos verblijf in het ziekenhuis.

In wat voor een vorm wil je hospitalisatieverzekering?

Of je nu particulier, zelfstandige of een bedrijf vertegenwoordigt, tegenwoordig worden hospitalisatieverzekeringen met allerlei papieren en digitale documenten afgesloten en opgeslagen ondersteund. Tussen hospitalisatie-aanbieders en potentiële cliënten worden informatie en advies uitgewisseld. De vorm van de hospitalisatieverzekering verschilt per aanbieder. In België alleen al zijn naast DKV ook nog verschillende andere hospitalisatieverzekeringen te vinden. In het enorme online aanbod van hospitalisatieverzekeringen ontdek je al gauw een wereld vol pakketten, regels en tarieven.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld op basis van online beschikbare data in januari 2022 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar de goedkoopste hospitalisatieverzekering als privépersoon. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen situatie wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Verzekerde: 37 jaar oud | woonachtig te Antwerpen | geen gezin of personen ten laste