De testauto

Mercedes CLA 180 (2016)

2000
KM per jaar

Prijzen Kilometerverzekering

BA
173€

Kleine omnium
400€

Full omnium
711€

yuzzu logo

BA
191€

Kleine omnium
440€

Full omnium
854€

BA
309€

Kleine omnium
612€

Full omnium
941€

BA
317€

Kleine omnium
702€

Full omnium
890€

BA
332€

Kleine omnium
641€

Full omnium
1029€

Wat is een kilometerverzekering?

Kilometerverzekeringen zijn interessant voor mensen die weinig rijden. Ben je niet graag veel onderweg of op reis dan doe je er ook goed aan een kilometerverzekering af te sluiten. Mensen die weinig kilometers maken met de auto kunnen al vanaf 2000 of 3000 kilometer per jaar verzekerd worden. Ook als je carpoolt voor het werk zit je goed met een kilometerverzekering. Het online aanbod aan kilometerverzekeringen is zeer groot en divers in de pakketten die ze aan bieden. Sommige verzekeraars hebben bijvoorbeeld kortingen op premies of een loyaliteitsverzekering. Ook schade en pechhulp op de snelweg worden gedekt als je een kilometerverzekering hebt afgesloten.

Kilometerverzekering en pechbijstand

Of als je merkt dat je de laatste jaren weinig kilometers maakt kun je met behulp van een kilometerverzekering de pechbijstand inschakelen mocht dit nodig zijn. Je auto kan immers na al die kilometers flink gehavend zijn en pech is de laatste tijd vaker het geval bij de lange ritten met jouw auto. In deze en meer gevallen, ook als je bijvoorbeeld binnenslands op vakantie gaat, is het raadzaam om een kilometerverzekering af te sluiten. De voor- en nadelen van een kilometerverzekering verschillen per pakket. Sommige kilometerverzekeringen sluit je samen met een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af. Het is maar net wat jouw persoonlijke behoeften zijn op het gebied van de kilometerverzekeringen want veel kan er tegenwoordig verzekerd worden.

Kilometerverzekeringen in alle soorten en maten

Misschien wil je een review achter laten van een bepaalde kilometerverzekeraar of kilometerverzekering. Of je wilt online contact op nemen met de kilometerverzekeraar om de zaken te bespreken. Hoe dan ook: in deze digitale wereld kun je veel online via het internet informatie opvragen en ook een tussentijdse controle van de kilometerstand aanvragen. Jouw keuze voor een bepaalde kilometerverzekering kan van een aantal factoren en aspecten afhangen. Hoeveel wil je maximaal betalen voor de premies en het dekken? Wat is de reden voor de kilometerverzekering en is deze BA, kleine omnium of full omnium? Online zie je de specifieke inhoud van de pakketten die soms ook andere gerelateerde zaken mee verzekeren.

Waarom geen kilometerverzekering?

Een verzekering afsluiten voor de kilometerteller is dan ook zo gepiept. Een kilometerverzekering is niet aantrekkelijk als je heel veel rijdt vanwege de afstand tot je werk bijvoorbeeld. Ook als je twee wagens hebt waarvan je er eentje heel veel gebruikt, dan hoef je daar misschien geen kilometerverzekering voor af te sluiten. Een nadeel van een kilometerverzekering zijn de termijnbetalingen en tarieven. Een vast inkomen om de kilometerverzekering te kunnen betalen is wel zo handig. Verder is een kilometerverzekering bijvoorbeeld handig voor auto’s die tot jouw eigendom behoren en in een schuur zijn opgeslagen. Word wegwijs in de wereld van de verzekeringen door zelf wat onderzoek te doen op het internet over aan kilometerverzekeringen gerelateerde zaken. Vervolgens kun je jouw persoonlijke voorkeuren en wensen ingewilligd zien worden als je voor een bepaalde kilometerverzekering kiest die precies doet voor jou wat nodig is.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in juli 2020 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar de goedkoopste autoverzekering voor een kilometerverzekering. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen wagen wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Auto: Mercedes CLA 180 (2016) | benzine | manueel geschakeld | kW: 90 | catalogusprijs: 29.282€ incl. BTW | Meerdere rijhulpsystemen
  • Bestuurder: 35 jaar oud | woonachtig te Antwerpen | rijbewijs sinds 2005 | bediende | bonus malus van 0 | geen bijkomende jonge bestuurder | 2.000 km per jaar met de wagen