Kies uw type auto verzekering

BA

De BA autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid is de minimum verplichte verzekering in België die elke wagen dient te hebben.

KL-omnium

De kleine of mini omnium is ideaal voor wagens ouder dan 3 jaar oud die nog steeds dienen verzekerd te worden tegen diefstal. 

Omnium

Vergelijk de full omnium verzekering. Deze is optimaal voor duurdere wagens of wagens jonger dan 3 jaar oud.

15000
gem. aantal km dat een Belg per jaar rijdt
40000
gem. aantal ongevallen per jaar in België

De BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) autoverzekering is de wettelijk verplichte autoverzekering. Deze dekt materiële en lichamelijke schade aan derden.

De kleine of mini omnium is een tussenoplossing tussen de BA en full omnium. Deze dekt bovenop de BA verzekering doorgaans ook brand, glasbreuk en diefstal

De volledige omnium verzekering is de meest uitgebreide autoverzekering en dekt ook materiële schade aan de eigen wagen. Deze wordt doorgaans afgesloten voor auto’s jonger dan 3 jaar oud.

Bovenop uw verzekering, kan u ook intekenen op optionele waarborgen zoals rechtsbijstand of een bestuurdersverzekering voor de wagen in kwestie.

Autoverzekering uitgelegd

Louter op de prijs gelet, zijn er 2 verzekeraars die voor elk soort wagen die we berekenen zowat elke keer de laagste prijs aanbieden voor een autoverzekering, namelijk:

 1. Corona Direct
 2. Touring Verzekeringen / Yuzzu

In België onderscheiden we standaard 3 soorten autoverzekering: 

Daarnaast zijn er verschillende aanvullende waarborgen mogelijk, zoals: 
Daarbovenop zijn er nieuwe tendensen in de markt die de prijs van uw verzekering drukken, namelijk:

Er zijn tot slot een aantal vanzelfsprekende situaties waarin de autoverzekering u niet dekt. Bijvoorbeeld als u te snel, onder invloed van drank of drugs of zonder rij- of keuringsbewijs rijdt. Hetzelfde geldt wanneer uw auto te veel inzittenden telt of u uw verzekeringspremie niet betaald heeft

Op onze website vergelijken we telkens voor 1  willekeurig type wagen 15 verschillende verzekeraars. Dit is de lijst van verzekeraars die we vergelijken:

 • AG Insurance
 • Allianz
 • Argenta
 • AXA
 • Belfius
 • Corona Direct
 • DVV
 • Ethias
 • Federale verzekering
 • Generali
 • ING
 • KBC
 • P&V
 • Touring verzekeringen / Yuzzu

Prijs is één ding, maar ook niet altijd alles want uiteindelijk wil je de een verzekering met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Maar hoe breng je kwaliteit in kaart? Wel, kwaliteit is iets dat heel persoonlijk ervaren wordt en dus moeilijk te becijferen. We gaan er in dit geval van uit dat een verzekeraar met een goede service op lange termijn logischerwijze een goed marktaandeel weet in te nemen of te behouden. Daarom hebben we telkens het marktaandeel voor auto en motorverzekering per verzekeraar opgenomen in onze vergelijking. De top 3 in marktaandeel bestaat voor auto & motor volgens Assuralia* uit: 

 1. AXA
 2. AG Insurance
 3. KBC
Bron marktaandeel: Top 15 auto & motorrijtuigen van Assuralia 2017

vergelijk 15 auto verzekeringen

Er zijn in België veel verzekeraars waaruit u kan kiezen. Verzekeringeninbelgie.be doet er alles om de belangrijkste verzekeraars die vandaag actief zijn in België met elkaar te vergelijken. Dit zijn de 15 verzekeraars die we actueel opnemen in onze prijsvergelijking voor de verzekering van een voertuig:

Over deze vergelijking

Deze vergelijking werd onafhankelijk opgesteld in januari 2020 en dient vooral als eerste indicatie of hulp voor wie op zoek gaat naar een autoverzekering. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en/of makelaars van de verzekeraars in kwestie als u een gedetailleerde berekening voor uw eigen wagen wenst.