Home » Tandverzekering vergelijken

Tandverzekering vergelijken

jaar: leeftijd van de verzekerde
40

Tandverzekering prijzen

Type
DKV Smile Essential

Prijs/jaar
121€

Type
Dentaplan

Prijs/jaar
145€

Helan logo

Type
Dentalia Up

Prijs/jaar
191€

Type
DKV Smile Comfort 

Prijs/jaar
229€

Type
DKV Smile Premium

Prijs/jaar
289€

Hoe tandverzekering vergelijken?

Het vergelijken van tandverzekeringen is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking krijgt tegen een prijs die bij jouw behoeften en budget past. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om tandverzekeringen te vergelijken:

  1. Bepaal je behoeften: Voordat je begint met vergelijken, moet je nadenken over wat je precies nodig hebt van een tandverzekering. Overweeg factoren zoals de gezondheid van je tanden, of je specifieke tandheelkundige procedures verwacht, en je budget.
  2. Vergelijk premies: Vergelijk de premies die worden aangeboden door verschillende aanbieders. Zorg ervoor dat je de maandelijkse premie kunt betalen en dat deze past binnen je budget.
  3. Kies je voor de basis of wil je meer: Sommige tandverzekeringen bieden extra voordelen, zoals dekking voor orthodontische behandelingen of mondhygiënisten. Als deze voordelen belangrijk voor je zijn, overweeg dit dan in je vergelijking.

Nadat je alle informatie hebt verzameld en de verschillende opties hebt overwogen, kun je de tandverzekering kiezen die het beste aansluit bij je behoeften en budget.

Onthoud dat het vergelijken van tandverzekeringen een belangrijke beslissing is, en het is de moeite waard om de tijd te nemen om de juiste keuze te maken. Het hebben van de juiste tandverzekering kan je helpen om tandheelkundige kosten te beheersen en ervoor te zorgen dat je de nodige zorg kunt krijgen wanneer dat nodig is.

Uitgelicht: DKV, marktleider in tandverzekering en hospitalisatieverzekering

Iedereen heeft het graag: een mooi, gezond gebit. Het resultaat is vaak meer zelfvertrouwen. Sommige mensen laten hun tanden bleken om ze witter te krijgen. Niet iedereen heeft echter een goede uitstraling met rechte en witte tanden daarom is het belangrijk om de tanden en het gebit goed te verzorgen. Soms kan het zijn dat er ingrepen door de tandarts of chirurg nodig zijn om de tanden gezond te maken of recht te zetten middels beugels. In die gevallen wil je goed verzekerd zijn met een tandverzekering omdat je weet dat de kosten voor ingrepen in tanden of het gebit hoog op kunnen lopen.

Verzekerd voor diverse klachten

Stel je hebt enorme kiespijn en je moet naar de chirurg of tandarts binnenkort. Dan wil je zeker goed verzekerd zijn omdat de rekening anders hoog oploopt. Iedere zorgaanbieder verzekert op een andere manier voor goede zorg. De prijzen en tarieven van zorgpakketten verschillen per tandverzekering bijvoorbeeld. Bij DKV kun je kiezen voor de pakketten Smile en Plan Tandzorg. Door online op de site van DKV de productinformatie te bekijken, kom je specifieke informatie te weten. Als je graag voorlichting wilt aangaande tandartsverzekeringen of bijvoorbeeld de dekkingen van verschillende vormen van zorg, dan kun je het beste de tandverzekering raadplegen.

Welke tandverzekeringen vergelijken we?

In dit artikel vergelijken we de tandverzekering van:

  • DKV
  • De Voorzorg Dentaplan
  • Helan – Dentalia Up

De tanden van de kinderen verzekeren

Misschien geniet je teveel zoetigheid waardoor je tanden de afgelopen jaren aangetast zijn. Dan kun je de tandarts laten boren en de cariës laten behandelen. Of heb je een wortelkanaalbehandeling nodig of moeten de verstandskiezen getrokken worden? Voor dergelijke en meer klussen schakel je een chirurg of tandarts in. Voor de behandeling van de tanden of het gebit zal betaald moeten worden, dus je doet er goed aan om je goed te verzekeren tegen tandbehandelingen.

Een particuliere of collectieve tandverzekering

Je kunt een tandverzekering afsluiten voor een individu of voor een groep van meerdere mensen. Afhankelijk hiervan worden er bepaalde tarieven gerekend die je vaak online kunt bekijken. Als je vragen hebt over de behandeling kun je het beste terecht bij de tandarts of chirurg waardoor je behandeld wordt. Afhankelijk van jouw zorgverzekering en de opties en keuzes die je hierin maakt, zal een bepaalde behandeling al dan niet geheel vergoed worden. Declaraties naar aanleiding van tandbehandelingen moet je soms op sturen per post of digitaal.

Een tandverzekering afsluiten is verstandig

Online kun je natuurlijk in deze digitale tijden veel afsluiten qua tandartsverzekeringen. Je kunt je oriënteren in het veld en als je voor specifieke tand- of gebitsklachten verzekerd wilt zijn dan kun je dat als optie nemen. Wil je bijvoorbeeld parodonthische of orthodontische ingrepen vergoed zien worden? Is het tandvlees ontstoken of het wortelkanaal? Dan kun je je daar voor laten verzekeren. Indien je in de toekomst tandproblemen voorziet kun je nu al maatregelen nemen zodat je niets te kort komt als je tanden behandeld worden. Hiermee anticipeer je op de eventuele behandeling en bijkomende zorg die er bij een bezoek aan de tandarts of chirurg gemoeid gaan.

Tandverzekering voor bepaalde klachten

Bruggen, kronen en implantaten kunnen nodig zijn om jouw gebit te ondersteunen of van jouw tanden een geheel te maken. Soms krijg je hiervoor bitjes die je ‘s nachts in kunt nemen of een buitenboordbeugel die je af kunt doen. Hoe dan ook in dergelijke en meer gevallen wil je goed verzekerd en gedekt zijn middels een tandverzekering. Of de arts moet plomberen of vullen dat hangt af van de kwestie en klachten. Als je niet extra verzekerd bent voor de tandarts, dan is dat zonde. De hoogte van de terugbetalingen variëren in procenten per zorgpakket en aanbieder die je kiest.

Persoonlijke voorkeuren qua tandverzekering

Welk budget heb jij voor de tandverzekering? Hoeveel wil je maandelijks of per kwartaal betalen voor de zorg die je krijgt aan je tanden en gebit? Deze en meer zaken regel je met de tandverzekering. Van tandpijn zegt men soms dat het zoveel pijn doet. Laat dit niet jou gebeuren en grijp op tijd in met een goede tandverzekering. Ook als je regelmatig op controle moet komen bij de tandarts of een periodieke afspraak hebt bij de chirurg, doe je er goed aan je te verzekeren.

Zorgeloos verzekerd voor tanden en gebit

Je wilt bijvoorbeeld foto’s laten maken van je tanden of hebt vullingen nodig. Dan kun je dit bij de tandarts laten doen. Als je goed verzekert bent voor behandeling aan je tanden, neemt dat een enorme zorg weg. Begint het gebit van je kinderen zich te vormen, wisselen ze of hebben ze een beugel nodig? Of hebben ze misschien gaatjes of teruggetrokken tandvlees als het gevolg van respectievelijk te weinig en te veel de tanden poetsen? Laat je kinderen of ,als er sprake is van een bedrijf, collega’s dan verzekeren voor de tandartsbezoeken.

Soort tandzorg of tandbehandeling

Artsen heb in de loop der eeuwen veel onderzoek naar de tanden en het onderhoud. De kennis die de tandarts heeft brengt hij in de praktijk en hiervoor kun je verzekerd worden als klant. In 2020 kun je je in veel gevallen en voor veel situaties laten dekken en verzekeren als het gaat om de mond- en tandzorg. Sluiten de kaken om de een of andere reden niet meer en voorzie je een grote rekening bij de kaakchirurg? In dat geval en meer gevallen, wens je een goede tandverzekering te hebben afgesloten. Tegenwoordig kunnen ze veel wat betreft verdoving, operatie of ingreep in de parodontische of orthodontische tandzorg. Om het probleem beter te detecteren en tackelen kun je tegenwoordig een radiografische foto laten maken.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld op basis van online beschikbare data in september 2023 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar de goedkoopste tandverzekering als privépersoon. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen situatie wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Verzekerde: 37 jaar oud | woonachtig te Antwerpen | geen kinderen of andere personen ten laste