Home » Verzekering kat vergelijken

Verzekering kat vergelijken

De kat

Ras: Pers

leeftijd van de kat
4 jaar

Prijs van een verzekering kat

Santévet
Light

Prijs/maand
16,44€

Dekking
50%

Max. terugbetaling
1.100€

Santévet
Confort

Prijs/maand
24,50€

Dekking
70%

Max. terugbetaling
1.500€

Santévet
Premium

Prijs/maand
39,28€

Dekking
90%

Max. terugbetaling
2.200€

Wat is een verzekering kat?

Concreet dekt een kattenverzekering eigenlijk de kosten voor uw dier bij een ongeval, operatie of ziekte. 

Er zijn echter weinig verzekeraars die een speciale dienverzekering hebben. De enige die dit aanbiedt op dit moment is Santévet. In dit voorbeeld berekenen we de prijs om een kat van het populaire ras Pers te verzekeren. 

Een verzekering kat helpt je wanneer jouw geliefde huisdier ziek wordt of een ongeval krijgt. Katten zijn helaas niet standaard verzekerd. Met een verzekering kat zorg je er in ieder geval voor dat je gemaakte kosten bij de dierenarts geheel of gedeeltelijk vergoed krijgt. Dat is belangrijk, want je huisdier verdient het om goed gezond te blijven.

Voordelen van een verzekering kat

Een verzekering kat heeft vele voordelen. En je hebt natuurlijk het beste voor met je kat. Je zult verzekerd zijn tegen veel kosten die je maakt bij de huisarts. Er kan namelijk altijd iets mis gaan met je kat. Hij of zij kan het slachtoffer worden van een ongeval of een ziekte oplopen.

Een vergoeding voor sterilisatie en castratie

In België dienen alle katten die als huisdier gehouden worden gecastreerd of gesteriliseerd te zijn. Alleen wanneer de katten gebruikt worden om te fokken is dat uiteraard niet een vereiste. Bij sommige aanbieders van een verzekering kat kun je deze kosten vergoed krijgen. Dat is onderdeel van het zogenaamde preventiepakket. Een sterilisatie of castratie van een kat is bij de meeste dierenartsen niet heel duur. Toch is het altijd mooi meegenomen als je deze kosten niet zelf hoeft te betalen. Om hier aanspraak op te maken zul je goed moeten opletten wanneer je een verzekering kat afsluit. Want lang niet alle aanbieders hebben het zogenaamde preventiepakket in hun bundels zitten.

Een kat die veel buiten komt is kwetsbaar

Katten zijn van nature erg nieuwsgierig. Veel katten genieten er dan ook erg van om de buurt te verkennen. Hierdoor blijven ze tevreden. Toch is dat niet zonder gevaar. Katten zijn namelijk kleine dieren. Gelukkig zijn ze redelijk voorzichtig. Desondanks zijn ze niet voorbereid op de vele gevaren die je in een moderne woonwijk tegen kunt komen. Je hoort dan ook regelmatig dat een kat het slachtoffer is geworden van een verkeersongeval. Dat is uiteraard erg vervelend. In veel gevallen zal een kat zo’n ongeluk niet overleven. Helemaal wanneer het een aanrijding met een auto betreft. Gelukkig komt het ook vaak voor dat een kat een ongeluk wel overleeft.

Onderzoek en medische ingrepen bij de dierenarts

Als de kat verwondingen heeft opgelopen dan zal hij of zij naar de dierenarts moeten. Na een aanrijding zal de kat allereerst grondig onderzocht moeten worden. Daar zijn tegenwoordig heel wat methodes voor. De arts doet handmatig onderzoek en maakt gebruik van allerlei hulpmiddelen. Een röntgenfoto zal in veel gevallen noodzakelijk zijn om vast te  stellen of er sprake is van botbreuken. Al dit soort onderzoeken kosten geld. Vervolgens zal je kat ook nog de nodige medische ingrepen ondergaan om er weer helemaal bovenop te kunnen komen. In een dergelijke geval is het erg prettig om over een verzekering kat te beschikken. Dat je kat is aangereden is immers al erg genoeg. Je wilt je op zo’n moment geen zorgen hoeven te maken over de medische kosten. Met een goede verzekering kat kun jij al je aandacht richten op de genezing van je huisdier.

Verzekerd voor medisch onderzoek

Het genezen van een kat kost al aardig wat geld. Helemaal wanneer het gaat om een langdurige ziekte. Er zijn ook veel gevallen te bedenken waarvoor een chirurgische ingreep de enige oplossing is. Een verzekering kat heeft een brede dekking. Dat betekent dat erg veel verschillende soorten medische ingrepen vergoed worden. Medisch onderzoek is bijvoorbeeld ook erg duur. Steeds meer apparatuur dat in ziekenhuizen wordt gebruikt, zie je terug in dierenklinieken. Vooruitgang in medische zorg is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Het betekent alleen ook dat de kosten omhoog gaan.

De zekerheid van een verzekering

Of het nu om een verzekering van een kat of een algemene aansprakelijkheidsverzekering gaat, het is prettig om te weten dat je verzekerd bent. Er kan onverwacht altijd iets misgaan. En alleen de kans daarop leidt al tot veel stress bij veel mensen. Met een goede verzekering weet je dat je in ieder geval niet voor de financiële kosten op hoeft te draaien. Een bezoek aan de huisarts is vaak nog wel te betalen. Maar wanneer jouw huisdier een langdurige ziekte oploopt, dan kan niet iedereen dat geld zomaar even ophoesten. Hetzelfde geldt voor wanneer er uitgebreide onderzoeken nodig zijn om vast te stellen waar je huisdier last van heeft. Of wanneer er chirurgische ingrepen nodig zijn na een ongeval. Met een verzekering kat weet je in ieder geval zeker dat jouw favoriete huisdier de zorg krijgt die hij of zij verdient.

Verschillende soorten dekkingen voor je verzekering kat

Niet elke verzekering kat is hetzelfde. Sterker nog, er zijn erg grote verschillen waar te nemen tussen aanbieders en de verschillende pakketten die ze hebben. Lang niet alle verzekeringen dekken alle kosten die je maakt. Vaak krijg je een bepaald percentage vergoed. Hoe hoog dat percentage is, is afhankelijk van de aanbieder van de verzekering kat en het specifieke pakket dat je erbij kiest.

Een maandelijks bedrag voor meer zekerheid

Dat je niet de volledige kosten voor de medische behandelingen voor je kat vergoed krijgt is uiteraard erg jammer. Tegelijkertijd zijn de verzekeringen wel erg compleet. Ze vergoeden kosten voor diagnose, behandeling en revalidatie. Er zijn zelfs verzekeringen die de extra kosten voor een speciaal dieet vergoeden. Dat zijn vaak kosten die je over het gehele leven van je kat maakt. Op de lange termijn scheelt het dus veel geld wanneer je dit geheel of gedeeltelijk vergoed kan krijgen. Hetzelfde geldt voor medicatie. De kosten daarvan kunnen vrij snel hoog oplopen. Helemaal wanneer je kat langdurig medicijnen moet gebruiken of een zeldzame aandoening heeft.

Een goede verzorging voor jouw kat

Met een verzekering kat laat je zien dat jij het beste met je geliefde huisdier voor hebt. Voor een grote groep mensen is de rekening met medische kosten te hoog om in één keer te betalen. Hierdoor krijgt een kat niet de zorg die hij of zij nodig heeft en verdient. Met een verzekering weet je zeker dat jouw kat de juist medische aandacht krijgt wanneer dat nodig is. Het allerbelangrijkste is immers dat jouw huisdier er zo snel mogelijk weer bovenop komt.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in april 2023 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een dierenverzekering voor een kat. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen huisdier wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Kat: Pers (2017) | mannetje | raskat|  aankoopprijs: 750€ | alle vaccinaties gekregen
  • Eigenaar van het dier: 37 jaar oud | woonachtig te Antwerpen