Home » Motorverzekering vergelijken

Motorverzekering vergelijken

Onze motor

Yamaha MT-07 (2023)

€ catalogusprijs BTW incl.
8694

Motorverzekering prijzen

europ assistanc

BA aansprakelijkheid
316€

BA + mini omnium
543€

BA aansprakelijkheid
555€

BA aansprakelijkheid
737€

BA + kleine omnium
1.124€

BA aansprakelijkheid
-75% korting als uw auto bij axa zit

BA + mini omnium
-75% korting als uw auto bij axa zit

Wat is De BA motorverzekering

In deze simulatie vergeleken we als steekproef de motorverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid of afgekort BA voor een willekeurige motor van Yamaha, namelijk de MT-07. De motorverzekering burgerlijke aansprakelijkheid is de wettelijk verplichte verzekering en eigenlijk de verplichte minimum. Zonder deze verzekering mag u de baan niet op. Deze zorgt voor een vergoeding van materiële schade die u met uw brommer zou kunnen veroorzaken aan derden.

Daarnaast zijn er bovenop deze verzekering, mits een meerprijs, aanvullende waarborgen mogelijk zoals: 
  • Rechtsbijstand (komt tussen bij juridische geschillen)
  • Bestuurdersverzekering (dekt lichamelijke letsels van de bestuurder van uw brommer)
  • Pechbijstand (pechverhelping na ongeval)

Welke motorverzekering vergelijken we?

In deze vergelijking berekenen we de prijs voor een motorverzekering voor een en dezelfde motor bij:

  • Yuzzu
  • KBC
  • Ethias
  • AXA

Uitgelicht: De Yuzzu motorverzekering

Ben jij in het bezit van een motor of heb jij net een motor aangeschaft? Dan is een motorverzekering een passende volgende stap voor jou. Dankzij een motorverzekering ben je verzekerd van allerlei onverwachtse kosten die kunnen opduiken bij het gebruik van een motor.

Wat is een motorverzekering?

Een motorverzekering is vergelijkbaar met de klassieke BA autoverzekering. De verzekering zorgt ervoor dat bij schade die je hebt veroorzaakt de kosten deels worden gedekt. Dit geldt zowel voor materiële schade aan jouw motor, als lichamelijke schade aan een derden. Bij Yuzzu kun je terecht voor de goedkoopste motorverzekering van België. Het biedt bescherming voor jouw voertuig tegen een scherpe en gepersonaliseerde prijs. Een motorverzekering afsluiten bij Yuzzu gaat daarnaast ook nog eens erg vlot. Via de website kan je gemakkelijk een gratis offerte aanvragen en ook telefonisch of online kan je terecht voor allerlei zorgen of vragen die betrekking hebben op de voorwaarde van de motorverzekering.

Tussen welke standaard dekking kun je kiezen?

Bij Yuzzu kun je kiezen tussen drie verschillende pakketen binnen de motorverzekering. Je hebt namelijk de Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) Bromfiets, de Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) Motor en de Mini Omnium Motor. De BA Bromfiets en Motor zijn beiden gemaakt om jouw voertuig te dekken voor kosten van lichamelijke schade aan een ander als zowel materiële schade aan een ander als gevolg van een ongeval. Daarnaast kun je de kosten voor takeling vergoeden zodra je bromfiets of motor niet meer rijdt bij een ongeluk. Om de motor verzekeringen af te sluiten moet je in het bezit zijn van een motor die een cilinderinhoud heeft van minimaal 50cc en in het bezit zijn van een rijbewijs A. In het geval van de BA Bromfiets moet je een bromfiets hebben met een cilinderinhoud van 50cc en voor Klasse B bromfiets in bezit zijn van rijbewijs AM. Voor een klasse A is het rijbewijs niet verplicht. Mocht je zowel met een motor als met een wagen rijden, dan kan je bij Yuzzu kiezen om beide verzekeringen af te sluiten. In dit geval krijg je tot 60% korting op je motorverzekering. De derde optie is een Mini Omnium verzekering. Deze verzekering is een aanvulling bovenop je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering.

Extra verzekerd de weg op dankzij de Mini Omnium verzekering voor je motor

Voor als je extra gehecht bent aan je motor en op zoek bent naar extra vergoeding die verder gaat dan de schade die je aan een ander kan berokkenen, dan is een Mini Omnium interessant voor jou. Deze verzekering dient als een aanvulling boven op je burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en beschermt je voor veel voorkomende schade die je motor kan oplopen in het dagelijks leven. Binnen Mini Omnium vallen verschillende zaken zoals herstelling of vervanging van barsten in je windscherm, schade aan je voertuig door vuur, kortsluiting, blikseminslag, ontploffing of bluswerk. Maar ook schade door natuurkracht zoals hagel, stormwinden of natuurrampen of schade door contact met dieren zoals een botsing met een dier op de weg worden met de Mini Omnium verzekering gedekt.

Wat is er precies gedekt bij een Yuzzu BA verzekering voor je brommer of motor?

Zodra je een BA Bromfiets of Motor van Yuzzu hebt afgesloten ben je verzekerd voor een aantal verschillende zaken. Ten eerste geldt deze verzekering in landen die op je verzekeringsbewijs staan. Dit zijn onder andere België, een groot deel van de Europese landen en enkel aantal landen die buiten de vooraf genoemde landen vallen. Zodra je contract ingaat kun je de verzekering inschakelen voor verschillende kwesties. Lichamelijke schade aan of overlijden van een ander tijdens een ongeval waarbij jouw bromfiets of motor fout is kun je bij Yuzzu vergoed krijgen. Met anderen wordt er niet alleen de inzittende van het andere voertuig bedoeld, maar ook mogelijke mede passagiers van jouw voertuig. Deze vergoeding is onbeperkt. Daarnaast kan je Yuzzu inschakelen voor materiële schade aan een ander. Ook hier wordt met ander ook passagiers van jouw bromfiets of motor bedoeld. Ook kan het voorkomen dat door het ongeval je bromfiets of motor niet meer kan rijden. In dit geval zorgt Yuzzu voor een gratis takeling om je brommer of motor naar een Belgische garage te brengen en daarnaast om jou en je mede passagiers terug naar een gewenste bestemming te brengen.

Het makkelijk aanvragen van jouw BA-verzekering bij Yuzzu

Ben je geïnteresseerd in het aanmaken van een BA Bromfiets of Motor verzekering bij Yuzzu en heb je jouw premie al berekend via de online simulator? Dan gaat het aanmelding-proces snel en gemakkelijk door middel van de volgende stappen. Lees allereerst het verzekeringsvoorstel van Yuzzu goed door. Zodra dit duidelijk is en je de ontbrekende informatie hebt ingevuld, voeg je de volgende documenten toe. Yuzzu heeft een inschrijvingsaanvraag nodig. Dit document moet je volledig invullen en ondertekenen en is nodig voor zowel en nieuw inschrijven als voor een wijziging van een inschrijving. Enkele dagen na zending zul je al je nummerplaat ontvangen per post. Daarnaast heeft Yuzzu een schadetest nodig. Dit document vertelt hoeveel en welke schade je in de afgelopen vijf jaar hebt gehad aan je voertuig. Scan deze documenten beide digitaal in en stuur ze vervolgens digitaal of via de post door naar Yuzzu of lever ze in persoon af bij een van de Yuzzu shops. Zodra Yuzzu alle documenten heeft goedgekeurd, gaat je verzekering officieel in.

Optimaliseer je verzekering door middel van extra opties

Mocht je op zoek zijn naar extra bescherming, dan kan Yuzzu je ook verder helpen. Naast de bovengenoemde verzekeringen kun je bij Yuzzu ook terecht voor een bestuurdersverzekering die je verzekerd voor verwondingen die je zelf kunt oplopen bij een ongeval. Ook voor mogelijke vernieling of beschadiging van je veiligheidsuitrusting na een val, kan je bij Yuzzu een verzekering van je motoruitrusting afsluiten. Deze optie is alleen beschikbaar bij je BA Motor en kan alleen boven op je bestuurdersverzekering worden afgesloten. Tenslotte kan je bij Yuzzu ook kiezen om rechtsbijstand toe te voegen aan jouw verzekeringspakket. Met deze verzekering kun je altijd hulp krijgen van een juridische partner als een tegenpartij jou vergoedt na een ongeval waar jij in je recht was.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in september 2023 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar de goedkoopste motorverzekering. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen brommer wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Motor: Yamaha MT-07 | 73pk | 689 cc | catalogusprijs: 8.190€ incl BTW | 3.000 km per jaar
  • Bestuurder: 37 jaar oud | woonachtig te Antwerpen | rijbewijs sinds 2014 | bediende | 3.000 km per jaar8.190