Brandverzekering prijzen voor eigenaar van een appartement of studio

Appartement te Antwerpen
100
m² oppvervlakte
2
slaapkamers

Als u geen blokpolis of verzekering mede-eigendom hebt die het gebouw dekt:

yuzzu logo

Gebouw/jaar
117,30€

Gebouw + inboedel
168,73€

Gebouw+inboedel+diefstal
226,08€

Gebouw/jaar
241,02€

Gebouw + inboedel
254,65€

Gebouw+inboedel+diefstal
262,17€

Gebouw/jaar
161,05€

Gebouw + inboedel
216,06€

Gebouw+inboedel+diefstal
270,09€

Gebouw/jaar
N.B.

Gebouw + inboedel
N.B.

Gebouw+inboedel+diefstal
321,96€

Gebouw/jaar
191,26€

Gebouw + inboedel
257,52€

Gebouw+inboedel+diefstal
328,69€

Als u wel een blokpolis of verzekering mede-eigendom hebt die het gebouw dekt:

Gebouw al in blokpolis
SImulatie >

Inboedel
SImulatie >

Inboedel + diefstal
SImulatie >

Gebouw al in blokpolis
N.V.T.

Inboedel
40,39€

Inboedel + diefstal
91,96€

Gebouw al in blokpolis
N.V.T.

Inboedel
51,89€

Inboedel + diefstal
135,02€

*N.B.: Niet beschikbaar => Prijsberekening voor deze optie was op het moment van de berekening op de website van de verzekeraar in kwestie niet beschikbaar.
N.V.T.: Niet Van Toepassing => Wanneer uw appartementsgebouw al via een blokpolis wordt verzekerd, is het niet nodig om het nog eens apart te verzekeren.

Eigenaar van appartement?

Als eigenaar van een appartement of studio ben je wettelijk niet verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Al is het ons inziens wel essentieel om te doen, want het risico dat je appartement afbrandt en je met lege handen achterblijft, is een risico dat je gewoon niet mag nemen. Bovendien kan de bank u vragen een woonverzekering voor het gebouw af te sluiten wanneer u bij hen een hypothecaire lening afsluit. Tenslotte ‘investeert’ de bank ook mee in uw woning en wil ze die investering niet in rook zien opgaan.

De verplichte minimum is de burgerlijke aansprakelijkheid of BA eigenaar. Deze dekt het gebouw zelf tegen brand, stormschade, waterschade, glasbreuk en natuurrampen. 

Binnen de woonverzekering zijn er nog 2 verschillende waarborgen mogelijk: 

  • Optie inboedel (dekt de inboedel van uw appartement bij brand voor een door de verzekeraar bepaalde waarde)
  • Optie inboedel en diefstal (verzekert de inboedel van uw appartement bij brand en bij diefstal of vandalisme voor een door de verzekeraar bepaalde waarde.)

Indien u gaat voor de optie inboedel, geven we u graag als tip mee dat de gemiddelde verzekerde waarde van de inboedel bij een appartement of studio rond de 25.000€ ligt, maar in de praktijk kunnen deze bedragen bij verzekeraars variëren tussen de 10.000€ tot 50.000€.

Sommige verzekeraars zullen u bovenop de brandverzekering, ook een familiale verzekering en rechtsbijstandverzekering aanbieden omdat deze verzekeringen nauw gerelateerd zijn aan een woonverzekering.

Verzekeraars die we vergeleken

Verzekeraars uit deze lijst die niet over een online module beschikken om de prijs voor een brandverzekering te berekenen, werden niet opgenomen in bovenstaande prijstabel.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in januari 2019 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar de goedkoopste brandverzekering. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen wagen wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Appartement: Bouwjaar 2015 | 100 m² bewoonbare oppervlakte | 2 slaapkamers | gelegen op de 2e verdieping
  • Eigenaar: 34 jaar oud | woonachtig te 2000 Antwerpen | bediende | geen schadegevallen in afgelopen 5 jaar