Home » Brandverzekering » Brandverzekering samenhuizen met medehuurders vergelijken

Brandverzekering samenhuizen met medehuurders vergelijken

Brandverzekering prijzen bij samenhuizen met medehuurders in 1 huis

Rijhuis te Antwerpen
m² oppvervlakte
Aantal medehuurders

Verzekeraars die online een verzekering voor medehuurders aanbieden

BA huurder/jaar
N.B.

BA + inboedel
Uw prijs >

BA + inboedel + diefstal
Uw prijs >

*N.B.: Prijsberekening voor deze optie was op het moment van de berekening op de website van de verzekeraar in kwestie niet beschikbaar.

Ga je samenhuizen? Wees dan verzekerd!

Als medehuurder van een huis of appartement sta je in het begin voor een raadsel wat je nu precies moet doen met de brandverzekering. Want de verhuurder zal je in vele gevallen via het contract verplichten om een brandverzekering af te sluiten.

In dat geval moet je samen met je medebewoners op zoek naar een oplossing. Van de 15 verzekeraars die we raadpleegden, vonden we vreemd genoeg enkel op de website van AXA tot op heden een online oplossing voor deze situatie. In de tweede stap van hun rekenmodule konden we immers kiezen voor de optie ‘Geheel van medehuurders’ als profiel. We hopen dat vele andere verzekeraars hun voorbeeld snel volgen om prijzen aan dit overzicht te kunnen toevoegen.


Screenshot
: In tweede stap op axa.be kan je kiezen voor geheel van medehuurders

De minimum voor medehuurders bij samenhuizen is de huurdersaansprakelijkheidsverzekering of afgekort BA huurder. Deze dekt het gebouw zelf tegen brand, stormschade, waterschade, glasbreuk en natuurrampen. 

Binnen de woonverzekering zijn er nog 2 verschillende waarborgen mogelijk: 

  • Optie inboedel (dekt de inboedel van uw huis bij brand voor een door de verzekeraar bepaalde waarde)
  • Optie inboedel en diefstal (verzekert de inboedel van uw woning bij brand en bij diefstal of vandalisme voor een door de verzekeraar bepaalde waarde.)

Indien u gaat voor de optie inboedel, geven we u graag als tip mee dat de gemiddelde verzekerde waarde van de inboedel bij een woning rond de 35.000€ ligt, maar in de praktijk kunnen deze bedragen bij verzekeraars variëren tussen de 10.000€ tot 50.000€.

Sommige verzekeraars zullen u bovenop de brandverzekering, ook een familiale verzekering en rechtsbijstandverzekering aanbieden omdat deze verzekeringen nauw gerelateerd zijn aan een woonverzekering.
 
Deze rechtsbijstand kan zeer interessant zijn bij eventuele conflicten met de verhuurder.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in januari 2019 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar de goedkoopste brandverzekering. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen wagen wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Huis: Bouwjaar 2005 | 150 m² bewoonbare oppervlakte | 3 slaapkamers | Rijhuis met 2 gevels
  • Huurders: 3 medehuurders | Aanvrager is 34 jaar oud | woonachtig te 2000 Antwerpen | bediende | geen schadegevallen in afgelopen 5 jaar