Home » Blog » Hello Bank hypothecaire lening simulatie: Uw rentevoet berekenen

Hello Bank hypothecaire lening simulatie: Uw rentevoet berekenen

De rentevoeten van hypothecaire leningen zijn de afgelopen jaren fors gekelderd. In die optiek is het interessant om regelmatig de huidige rentevoet te berekenen. Bij Hello Bank kan je dit online berekenen en zelfs het dossier voor je hypothecair krediet online aanvragen.

Wil je voor jouw persoonlijke situatie de prijs van je hypothecaire lening simuleren bij Hello Bank en meteen je rentevoet kennen, volg dan onderstaande stappenplan op de website van Hello Bank voor de simulatie van je lening:

STAP 1: Open de simulatie van Hello Bank

[button-green url=”https://verzekeringeninbelgie.be/go/hello-bank-hypothecaire-lening/” target=”_blank” position=”left”]Simuleer uw hypothecaire lening bij Hello Bank >[/button-green]

STAP 2: Kies of je een huis gaat kopen of bouwen

STAP 3: Bereken je maximale maandbudget

Je moet nu een aantal zaken invullen:

  • Kopen met 2 of alleen
  • Netto maandelijks inkomen van het gezin
  • Andere inkomsten en leningen (als die er al zijn)
  • Aantal personen ten laste

STAP 4: Bereken de extra kosten van de woning

  • Huis, appartement of bouwgrond
  • Aankoopprijs
  • Nieuw of bestaand

Zo kan het systeem weten wat het te betalen BTW bedrag, notariskosten en dossierkosten zullen zijn.

STAP 5: Ontdek jouw rentevoet

Op basis van alle ingevoerde criteria, krijg je nu een rentevoet voorgesteld. In deze tabel kan je nu beginnen spelen met de parameters (vb. looptijd, eigen inbreng en te lenen bedrag)

Volgende stap:

Als je de rentevoet interessant vindt, ga dan naar de PDF. Vanuit de PDF die je nu kan bekijken met een totaaloverzicht, kan je gaan naar de optie Dien je kredietaanvraag in. Hiermee laat je aan Hello Bank weten dat je het aanbod interessant vindt en je graag je woonkrediet bij hen wil afsluiten aan de getoonde voorwaarden.

Met dank aan: hellobank.be

[button-green url=”https://verzekeringeninbelgie.be/go/hello-bank-hypothecaire-lening/” target=”_blank” position=”left”]Simuleer uw hypothecaire lening bij Hello Bank >[/button-green]