Home » Blog » KBC autolening simulatie: hoe bedrag berekenen?

KBC autolening simulatie: hoe bedrag berekenen?

Stel: je huidige auto of oldtimer heeft het begeven en je wilt geld lenen voor een nieuwe auto. Dan kun je de KBC website raadplegen om een online een KBC autolening aan te vragen. Je spreekt bepaalde termijnen en een bedrag af voor de autolening. Je hoeft dan niet te wachten op je nieuwe auto als je oude auto plots naar de sloop is gemoeten en je wel vervoer wilt hebben van en naar het werk. Het leuke eraan: Je kan zo’n simulatie voor een autolening bij KBC volledig online berekenen. Dat doe je zo:

Stap 1: Open de KBC autolening simulator

Stap 2: Vul in hoeveel je zou willen lenen voor je auto

In dit voorbeeld gaan we 16.000€ lenen voor de aankoop van onze nieuwe of tweedehands auto.

Foto: Eerste stap van de KBC autolening module

Stap 3: KBC stelt je een autolening voor

Je ziet bovenaan meteen het maandelijks bedrag verschijnen dat je maandelijks zou moeten betalen. In dit voorbeeld zouden we 5 jaar (60 maanden) elke maand 273,40€ betalen voor onze autolening.

Je kan zelf via de schuifbalken het aantal maanden dat je afbetaalt laten variëren van 12 tot 72 maanden. Daarnaast kan je ook het bedrag aanpassen in functie van de wagen die je wil kopen.

Stap 4: Start je aanvraag online

Ben je tevreden over het voorgestelde resultaat? Dan kan je als klap op de vuurpijl ook nog eens alles online afhandelen via de button ‘Start je aanvraag’.

Een autolening voor een nieuwe auto

Zit je krap bij kas en heb je onlangs jouw auto in de prak gereden of licht beschadigt waardoor deze niet meer rijdt? In deze en andere gevallen, kun je ervoor kiezen om een lening voor een nieuwe auto af te sluiten. Autolening komen in vele soorten en maten en de maandelijkse termijnbetalingen verschillen per bedrijf. Online kun je een simulatie van het financiële plaatje van een autolening doen, erg handig. Let echter wel op want je weet wat ze zeggen: geld lenen, ook voor een autolening, kost geld. Hetgeen je verschuldigd bent, zul je immers af moeten lossen als je een autolening hebt afgesloten. Heb je een hybride of elektrische auto op het oog? Sluit dan een autolening af zodat je binnen no time jouw nieuwe speeltje kunt ontvangen en testen.

Een nieuwe auto kopen

Wil je een nieuwe auto omdat je al een tijdje in je vorige rond rijdt? Dan kun je hiervoor een lening afsluiten als je het financieel niet kunt veroorloven om alles in een keer te betalen. En je wilt wel de comfort en luxe ervaren die een van de huidige generatie auto’s bieden. Dan sluit je toch gewoon een autolening af want eigenlijk kan je huidige auto niet meer in deze tijd qua kwaliteitsvoorschriften en qua uiterlijk. Wil je een auto met power of een lease auto uitzoeken dan kan dit tegenwoordig zeer eenvoudig via de laptop, thuiscomputer of tablet en zelfs de smartphone. De nieuwste modellen auto’s zijn beschikbaar voor een autolening of lease. En de technologische vernieuwingen blijven vooruitstrevend; een autolening is een investering in de toekomst.

Hoe ziet een autolening er uit

Afhankelijk van het aantal jaren dat de auto oud is, kun je een nieuwe autolening afsluiten. Of het nu om tienduizend of vijftigduizend euro gaat over de jaren heen; een autolening af sluiten kan om een enorme geldsom gaan. Als je niet kapitaalkrachtig genoeg bent om in één keer een nieuwe auto te betalen dan kun je ervoor kiezen om de betaling geleidelijk aan af te lossen, verspreid over meerdere maanden. De hoogte van het bedrag dat je wilt lenen, en de aflossing ervan, wil je naar eigen inzicht kunnen bepalen. Een voorbeeld van goede service qua autolening is bijvoorbeeld KBC. Naast kredietkaarten verzorgen ze ook business regelingen bij KBC. Een bedrijf als KBC is dus van alle markten thuis. Het is aan jou of je in zee gaat met KBC.

Toe aan vernieuwing qua auto

Stel je voor dat om de een of andere reden jouw auto bij noodweer stuk is gegaan. Dan kan een autolening aanvragen voor een nieuwe auto zomaar een goede oplossing en optie voor jou zijn. Een auto die stuk is kan ook door mensen toegetakeld zijn. In deze en meer gevallen kan een autolening afsluiten voor jou interessant zijn. Of je wilt niet met het openbaar vervoer naar het werk hoeven en bent bereid om een autolening af te sluiten omdat je dan meer vrijheid hebt op de weg met een auto? Sluit een autolening af en geniet van de voordelen van een goede autolening. Geld lenen doe je met verstand en wanneer je wilt investeren in een betere toekomst. Een mooie auto hebben maakt misschien deel uit van jouw ideaalplaatje dus dan is het afsluiten van een autolening maar een kleine moeite.

Het soort autolening

Geld lenen voor tweedehands of spiksplinternieuwe auto’s is ook mogelijk. Of je leent geld voor een nieuwe auto na aanrijding of verkeerd tanken. Heb je een kleine of volledig omnium-pakket voor total loss gevallen? Wil je geld lenen voor een nieuwe Peugeot of Nissan die milieuvriendelijk is, want je wilt jouw steentje graag bijdragen aan verbetering van het klimaat? Of je wilt een autolening veranderen van opties en inhoud omdat je merkt dat je oververzekerd bent. Dan kun je deze en gerelateerde zaken tegenwoordig gemakkelijk online doen of bijvoorbeeld de contactgegevens van een bedrijf raadplegen. Haal een paar vinkjes weg in jouw autoleningspakket en ga er financieel wat op vooruit. Zo wordt downgraden upgraden. Pas de autolening anno 2020 helemaal aan op jouw voorkeuren en wensen. De keuze voor een bepaalde autolening is aan jou. Een ander nadeel van een autolening kan zijn dat je maandelijks betaalt met rente en dat je dat niet koud in de kleren gaat zitten. Maar dankzij de optie om de hoogte te spreiden kun je de financiële klap beter opvangen. Op deze manier ben je beschermd tegen financiële nood dankzij een constructie van de autolening die meer zekerheid biedt. Want wie wil het niet? Meer zekerheid in het leven als het om autoleningen gaat? Check ook altijd de voorwaarden, details en kleine letters bij autoleningen want je wilt niet dat je een loer wordt gedraaid op het laatste moment net voordat je een autolening af wilt sluiten. Een autolening is no big deal als je die nieuwe duurzame, gestroomlijnde auto die je op het oog hebt, op de oprit wil zien pronken. Als dat de laatste puzzelstukje van jouw droom is en dat via een autolening gerealiseerd kan worden, waarom zou je er dan mee wachten?