Home » Opzeggen » Hoe MeDirect bank rekening opzeggen?

Hoe MeDirect bank rekening opzeggen?

Zo, dus je wil een rekening van het type spaarrekening of om te beleggen bij MeDirect opzeggen? Daar is op zich niets mis mee, want dat is je goed recht. Sommige mensen dienen al hun rekeningen veranderen bij het aangaan van een hypothecaire lening of bij een verhuis naar het buitenland. In zo’n geval vraag je je natuurlijk af hoe je jouw rekening kan stopzetten. Wij gaan je daar in dit artikel bij helpen:

We hebben ter controle onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van MeDirect. Deze bevestigde ons dat dit actueel de correcte manier is om een rekening af te sluiten.

Stappenplan

Belangrijk vooraf: Staat er nog iets op je huidige MeDirect rekening? Dan dien je eerst vooraf het saldo van je rekening naar 0€ brengen door het resterende bedrag al over te schrijven naar een andere zichtrekening (Tip: Heb je geen andere zichtrekening? Open dan nu snel en gratis een online zichtrekening bij KBC)

Stap 1: U kunt uw rekening stopzetten door een beveiligd bericht te sturen via uw persoonlijk platform. We leggen in onderstaande stappen uit hoe u dat doet. In dat bericht moet u de expliciete instructie geven om uw rekening(en) te sluiten. Om uw rekening relatie met de bank te sluiten, zullen uw rekeningen zoals hierboven aangegeven op 0 EUR moeten staan.

Voor alle duidelijkheid: de aanvraag kan enkel op onderstaande manier, een aanvraag per e-mail zal niet behandeld worden.

Stap 2: Log in op uw MeDirect platform en kies rechtsboven ’Mijn berichten.’

Stap 3: Selecteer ‘Nieuw bericht’ en daarna ‘Bericht versturen’.

Stap 4: Vul een onderwerp in, bijvoorbeeld: “Opzeggen MeDirect rekening”

Stap 5: Typ een bericht in het tekstveld. U kan bijvoorbeeld gewoon schrijven dat u uw MeDirect rekening wil opzeggen. U bent niet verplicht om te vertellen waarom u dat wil doen, al apprecieert de bank het ongetwijfeld als u een reden meegeeft, aangezien zij hun diensten op basis van uw feedback kunnen verbeteren.

Stap 6: Van zodra u op versturen hebt geklikt en het beveiligd bericht hebt verzonden, zal uw verzoek in behandeling genomen worden door de back office van MeDirect.

Hebt u nog vragen hierbij? Aarzel dan niet om telefonisch contact op te nemen met MeDirect op het telefoonnummer 02 518 0000. Zij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 20 uur, en op zaterdag tussen 9 en 14 uur.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Bij KBC en Medirect Bank kan u bijvoorbeeld op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zichtrekening openen: