Home » Opzeggen » Hoe PayPal rekening opzeggen?

Hoe PayPal rekening opzeggen?

Zo, dus je wil een rekening en account bij PayPal opzeggen? Daar is op zich niets mis mee, want dat is je goed recht. Als je bij jezelf hebt gemerkt dat je in de praktijk je account toch niet meer gebruikt en ook niet van plan bent deze nog te gaan gebruiken, is het beter je account af te sluiten. Wij gaan je daar in dit artikel bij helpen en leggen uit hoe je je rekening kan stopzetten:

Stappenplan

Belangrijk vooraf: Staat er nog iets op je huidige PayPal rekening? Dan dien je eerst en vooral het saldo van je rekening naar 0€ brengen door het resterende bedrag op je PayPal account over te schrijven naar een andere zichtrekening (Tip: Heb je geen andere zichtrekening? Open dan nu snel en gratis een online zichtrekening bij KBC)

Stap 1: Van zodra uw account op 0 EUR staat, verwijder dan in het account de gegevens van uw bank en kredietkaart die gekoppeld zijn aan aan uw profiel. Dit om hackers en fraudeurs geen kans te geven om met uw bankgegevens aan de haal te gaan. Dit doe je als volgt:

  1. Log in op je Paypal account
  2. Ga in het dashboard rechtsonder naar bankrekening en creditcards
  3. Selecteer links elke bankkaart of kredietkaart die je gekoppeld hebt en kies daarna rechts bank of creditcard verwijderen

Stap 2: Login op uw Paypal account via een desktop computer, via de app is het niet mogelijk om een rekening te sluiten. Doe dan het volgende:

  1. Klik bovenaan in het menu op het tandwiel om naar Instellingen te gaan
  2. Helemaal links onderaan vind je nu de link Je rekening sluiten
  3. De browser zal eerst checken of er geen geld op je account staat. Als dat het geval is, kan je je rekening afsluiten

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Bij KBC Bank kan u bijvoorbeeld op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zichtrekening openen: