Home » Opzeggen » Hoe rekening opzeggen bij Rabobank?

Hoe rekening opzeggen bij Rabobank?

Zo, dus je wil een spaarrekening, zichtrekening of prepaid kaart bij Rabobank opzeggen? Daar is op zich niets mis mee, want sommige mensen dienen al hun rekeningen veranderen bij het aangaan van een hypothecaire lening of bij een verhuis naar het buitenland. In zo’n geval vraag je je natuurlijk af hoe je jouw rekening kan stopzetten. Wij gaan je daar in dit artikel bij helpen:

We hebben ter controle onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van Rabobank. Deze bevestigde ons dat dit actueel de correcte manier is om een rekening af te sluiten.

Stappenplan

Belangrijk vooraf: Hebt u onder uw basisrekening ook een termijnrekening toegevoegd? Dan dient u eerst Rabobank te contacteren, want dan dienen zij u te begeleiden doorheen een speciaal proces.

Stap 1: Boek allereerst de nog resterende spaargelden op uw Rabobank.be rekening naar een andere rekening.

Stap 2: Stuur Rabobank via beveiligd bericht uw verzoek tot afsluiting van de rekeningen. Vermeld hierin een rekeningnummer dat u reeds gebruikt heeft om over te schrijven vanuit uw rekeningen bij Rabobank.be.  Zij zullen de eventuele intresten die u nog tegoed heeft naar deze rekening overschrijven.

  • Hoe een beveiligd bericht sturen? Daarvoor logt u eerst in op uw rekeningen met uw digipass, vervolgens klikt u op ‘Berichten’ en nadien op ‘Nieuw bericht’.
  • Gezamenlijke rekening? Ingeval van het afsluiten van gezamenlijke rekeningen, dient Rabobank een beveiligd bericht te ontvangen van elke rekeninghouder. Dit betekent dat elke rekeninghouder dient in te loggen met zijn eigen digipass om zo een beveiligd bericht te kunnen sturen.

Stap 3: Bij ontvangst van uw aanvraag verwerken zij de afsluiting van uw rekeningen. Hou er rekening mee dat dit enkele dagen kan duren. Op dat moment worden eveneens uw intresten berekend en overgeschreven naar de door u opgegeven rekening.

Hebt u nog vragen hierbij? Aarzel dan niet om telefonisch contact op te nemen met Rabobank klantendienst België op het nummer 03/289.28.88 tussen 08.30u en 19.00u (op vrijdag tot 18.30u). 

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Bij KBC en Medirect Bank kan u bijvoorbeeld op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zichtrekening openen: