Home » Blog » Yuzzu verzekeringen: Review van ervaringen

Yuzzu verzekeringen: Review van ervaringen

yuzzu logo

Yuzzu, klinkt als een verfrissende, nieuwe naam in de wereld van verzekeringen. Zo nieuw is die naam echter niet, want het is de nieuwe naam van Touring Verzekeringen en dus heeft het bedrijf al wel een hele historiek. In dit artikel zoomen we daarop in en maken we een gebundelde review met recensies van Yuzzu.

De eerste vraag die je je stelt, is natuurlijk: Is Yuzzu betrouwbaar? Die vraag beantwoorden hieronder met onze eigen ervaringen en recensies die mensen delen op de Yuzzu Facebook pagina. Dit is onze complete review met voordelen, maar ook nadelen en klachten over de Yuzzu verzekering:

Voordelen Yuzzu

  • Lage prijs autoverzekering & brandverzekering: De prijs bij Yuzzu is steeds bij de laagste prijzen in de markt, zowel wanneer het aankomt op een autoverzekering als op een brandverzekering. De reden voor die goedkope prijs? Yuzzu telt slechts enkele kantoren in België die ze ook nog eens in eigen beheer hebben en moet dus geen commissie betalen aan makelaars. Dat vertaalt zich in een lagere factuur.
  • Onderdeel van AXA: De verzekeraar bestaat reeds sinds 1996 en is sinds 2007 in handen van de Franse verzekeraar AXA. Door die constructie heeft het een stevige ruggengraat en bevindt je verzekering zich in een veilige haven.
  • Correcte opvolging bij schade: We lezen op Kiyoh over Touring Verkekeringen (nu dus Yuzzu) veel positieve ervaringen van mensen die zeggen dat hun schade via Yuzzu vlot hersteld werd en de tussenkomst van de dossierbeheerder adequaat was.
  • Bereikbaar 24/24: Nog op Kiyoh lezen we dat veel klanten zeggen dat ze blij zijn dat ze 24/24 iemand kunnen bereiken bij Yuzzu wanneer er een probleem is.
  • Groot aantal klanten: Ondanks het feit dat de verzekeraar bestaat sinds 1996, telt hij toch al 150.000 klanten die hier verzekerd zijn. Zoveel mensen kunnen zich niet vergissen, toch?

Nadelen Yuzzu

  • Slechts 10 kantoren in België: Sommige mensen klagen op fora over het feit dat er geen Yuzzu kantoor in hun buurt is en men zich naar de steden moet verplaatsen om een afspraak te maken. Dit beperkt aantal kantoren zorgt er anderzijds voor dat u een veel lagere factuur betaalt dan bij andere verzekeraars, dus het is aan de klant om die afweging prijs versus afstand te maken.
  • Klachten over expertise bureau: Op eKomi lezen we een klacht over iemand die zegt dat het expertise bureau (onafhankelijk bureau) dat door Yuzzu werd aangesteld niet snel genoeg reageert. Al kunnen we natuurlijk Yuzzu hier niet op afrekenen omdat het over een extern bedrijf gaat.

Conclusie reviews

Yuzzu kenmerkt zich als een goedkope verzekeraar die betrouwbaar is wanneer er zich schade voordoet en 24/24 telefonisch bereikbaar is. Bovendien maakt het deel uit van de stabiele AXA groep en telt het in België ondertussen al 150.000 klanten.

Daartegenover staat dat Yuzzu een beperkt aantal kantoren heeft in België, geconcentreerd in grote steden als Antwerpen en Gent. Net zoals bij alle andere verzekeraars, gaat de verwerking niet altijd zo snel als de klant zou willen. Maar hé, welke verzekeraar verwerkt wel dossiers met de snelheid van het licht?