Home » Blog » Hoe zitten DVV en Corona Direct in Belfius?

Hoe zitten DVV en Corona Direct in Belfius?

Wist je dat DVV, Corona Direct en Elantis eigenlijk deel uitmaken van de Belfius Verzekeringen groep?

Zo heeft Belfius Insurance deze 3 merken binnen zijn portfolio en heeft elk van hen een eigen distributiestrategie:

Corona Direct binnen Belfius verzekeringen

Corona Direct is binnen de Belfius verzekeringen groep de directe verzekeraar. Het heeft een aparte hoofdzetel te Diegem. Het verkoopt zijn verzekeringen via rechtstreekse kanalen en dus vooral via het internet en per telefoon. De kilometerverzekering is het meest bekende en gepromote product van Corona Direct.

DVV binnen Belfius verzekeringen

DVV is binnen de Belfius Insurance groep dan weer de verzekeraar die via een eigen netwerk van kantoren verzekeringen verkoopt. Het fysieke contact en een persoonlijk gesprek zijn bij DVV de grondbeginselen om verzekeringen aan de man te brengen. De activiteiten van DVV worden gestuurd vanuit het Belfius gebouw te Brussel.

Elantis binnen Belfius

Elantis tot slot is binnen Belfius verzekeringen NV een kredietverstrekker voor zowel persoonlijke als hypothecaire leningen. Deze kredieten worden vooral verstrekt via makelaars overheen heel België. De activiteiten van Elantis worden gecoördineerd vanuit Luik.

CEO van Belfius Insurance

De CEO van Corona Direct, DVV en Elantis (en aldus Belfius Insurance NV) is de heer Dirk Vanderschrick. Hij is tevens voorzitter van de Raad van bestuur.