Home » Blog » Wat betekent Yuzzu? De nieuwe naam van Touring verzekeringen

Wat betekent Yuzzu? De nieuwe naam van Touring verzekeringen

yuzzu logoIn 2019 kondigde Touring Verzekeringen geheel onverwacht aan dat het zijn merknaam verandert naar Yuzzu. De merknaam Touring Verzekeringen bestond nochtans al sinds 1996 toen Touring besliste om naast pechverhelpingen voor auto’s ook verzekeringen voor auto’s aan te bieden. 

Wij vonden de naam Yuzzu nogal vreemd klinken dus gingen we op onderzoek uit: Wat betekent Yuzzu en vanwaar de wijziging van deze merknaam?

Betekenis en oorsprong Yuzzu

De naam Yuzzu is afgeleid van het Aziatische woord ‘Yuzu’, een citrusvrucht uit het Verre Oosten, die met name voorkomt in China, Korea en Japan.

In het logo van Yuzzu zie je een dubbele verwijzing naar deze citrusvrucht door enerzijds de citrus die staat afgebeeld naast de naam en anderzijds de gele kleur van het logo.

Reden wijziging merknaam

Touring sloot in 2018 een deal met Belfius verzekeringen om samen producten aan te bieden. De naam Touring mocht daardoor niet langer gebruikt worden voor de afdeling verzekeringen en dus moest Touring op zoek naar een nieuwe naam. De keuze is toen blijkbaar gevallen op Yuzzu.

Met de naam Yuzzu hopen ze bij Touring een merknaam gekozen te hebben die even fris klinkt als die van de citrusvrucht.

Yuzzu als onderdeel van AXA

In de praktijk wijzigt er niet zoveel: Yuzzu maakt nog steeds deel uit van de AXA groep en de pechbijstand die Yuzzu aanbiedt, is nog steeds die van Touring wegenhulp.

Hoeveel betaal jij bij Yuzzu?

Dat kom je te weten via de gratis online simulator voor een autoverzekering of brandverzekering bij Yuzzu.