Home » Opzeggen » Hoe Binck bank rekening opzeggen?

Hoe Binck bank rekening opzeggen?

Zo, dus je hebt een beleggersrekening bij Binck bank en je wil deze opzeggen? Als je bijvoorbeeld hebt gemerkt dat online beleggen totaal je ding niet is of zware mokerslagen hebt moeten incasseren op je aandelenportefeuille, begrijpen we die situatie perfect. Het goede nieuws is dat u ten alle tijden uw Binck rekening kan stopzetten wanneer u dat wenst. Wij gaan je in dit artikel op weg helpen door het stappenplan bij opzeggen uit te leggen:

We hebben ter controle de te volgen stappen nagevraagd bij een medewerker van Binck. Dit opdat we u kunnen verzekeren dat we u de juiste informatie meegeven.

Stappenplan A: Opzeggen van een rekening type ‘Zelf beleggen’

Vooraf: Hebt u een rekening van het type zelf beleggen? Dan is het eerste wat u kan doen, de rekening alvast leegmaken. U doet dat door eerst uw aandelenportefeuille leeg te maken en het geld over te schrijven van uw bestedingsruimte naar een persoonlijke zichtrekening. (Tip: Bij KBC kan u hier gratis een zichtrekening aanmaken)

Stap 2: Zoals u hieronder kan lezen in de e-mail die we ontvingen van de Binck klantendienst, kan opzeggen kosteloos. De eerste stap bij het opzeggen, is het sturen van een e-mail naar de Binck klantenservice om de opzegprocedure te initiëren.

Stap 3: Binckbank zal u persoonlijk contacteren omtrent de opzegging en u vragen de nodige documenten in te vullen en handtekenen. Dit uiteraard voor uw eigen veiligheid en die van uw financiën.

Stappenplan B: Opzeggen van rekening type ‘Laten beleggen’

Hebt u een rekening van het type laten beleggen? Dan is het eerste wat u moet doen het bellen van de Binck klantendienst op het nummer 03/303.31.12.

De situatie is dan iets specialer omdat in dat geval Binck bank uw aandelenportefeuille beheert.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Bij KBC en Medirect kan u bijvoorbeeld op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zichtrekening openen: