Hoe rekening opzeggen bij Bpost bank?

Zo, dus je wil een spaarrekening, zichtrekening of prepaid kaart bij Bank van de post opzeggen? Daar is niets mis mee, want sommige mensen dienen al hun rekeningen van bank te veranderen bij een hypothecaire lening of als ze van plan zijn niet in BelgiĆ« te blijven wonen. Dan zoek je natuurlijk een oplossing om deze te laten stopzetten. Wij gaan je daarbij helpen. Dit is wat je te doen staat:

We hebben ter verificatie onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van Bpost bank. Deze bevestigde ons dat een rekening enkel kan stopgezet worden ter plekke bij een kantoor.

Stappenplan

  1. Ga langs bij een kantoor of maak een afspraak bij een kantoor per telefoon of e-mail. Bpost is immers duidelijk: enkel fysiek via een kantoor kan de opzegging van een rekening gebeuren.
  2. Tijdens de afspraak geeft u aan dat u een rekening wenst stop te zetten. Optioneel kan u aan de bank meegeven waarom u dat wenst te doen, maar dit is niet verplicht.
  3. Er dienen 3 zaken in orde gebracht te worden: 1) De bank zal u normaal gezien vragen alle gekoppelde instrumenten (kaarten, cheques,…) terug te geven aan de bank. 2) Daarnaast heeft bank van de Post een ander rekeningnummer en uw identiteitskaart nodig om een eventueel resterend saldo en interesten naar over te maken. 3) Tot slot dient u ook een handtekening te plaatsen onder de verschillende officiĆ«le documenten dat u de rekening wil opzeggen.
  4. Hebt u nog vragen hierbij? Aarzel dan niet bPost bank te contacteren op het nummer 02/278.50.32.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals hiervoor aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u nu meteen gratis en online een zichtrekening kan openen: