Home » Opzeggen » Hoe rekening opzeggen bij Triodos Bank?

Hoe rekening opzeggen bij Triodos Bank?

Het kan gebeuren dat je jouw spaarrekening, zichtrekening of (prepaid) kredietkaart bij Triodos bank wil opzeggen. Bijvoorbeeld omdat je ergens anders een betere intrestvoet kan bekomen of omdat je binnenkort naar het buitenland wil verhuizen. Wat de reden ook is, wij geven je hieronder alle informatie over hoe je je rekening correct kan afsluiten als je besluit deze te stopzetten.

Voor u begint: Zorg er idealiter voor dat u het geld dat op uw te deactiveren rekening staat, hebt overgeschreven naar een andere, nog actieve rekening.

We hebben ter verificatie onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van Triodos bank. Deze bevestigde ons dat een Triodos rekening kan worden stopgezet op onderstaande manier.

Stappenplan

  1. Stuur een e-mail naar info(at)triodos.be of bel het telefoonnummer 02/548.28.51 met het verzoek om uw rekening op te zeggen en vermeld daarbij de betreffende rekeningnummers.
  2. Na verificatie stuurt de bank u de nodige officiële documenten op.
  3. Deze dient u te ondertekenen en aan de bank terug te bezorgen. Voorzie eveneens een kopie van uw identiteitskaart en een rekeningnummer om eventueel een resterend saldo en interesten naar over te maken.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals hiervoor aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het geld van de af te sluiten rekening kan overschrijven naar een andere, nog actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u meteen gratis en online een zichtrekening kan openen: