Home » Brandverzekering » Brandverzekering eigenaar huis vergelijken

Brandverzekering eigenaar huis vergelijken

Brandverzekering prijzen eigenaar huis

m² oppvervlakte
150
slaapkamers
3

Alle brandverzekeringen

europ assistanc

Gebouw/jaar
199€

Gebouw + inboedel
264€

Geb.+inboedel+diefstal
324€

Gebouw/jaar
277€

Gebouw + inboedel
310€
Inboedel tot 33.465€

Geb.+inboedel+diefstal
368€
Inboedel tot 33.465€
Diefstal tot 16.732€

Gebouw niet apart verkrijgbaar

Gebouw + inboedel
Bereken
Inboedel tot 35.000€

Geb.+inboedel+diefstal
Bereken
Inboedel tot 35.000€
Diefstal tot 17.500€

Gebouw/jaar
352€

Gebouw + inboedel
404€
Inboedel tot 40.000€

Geb.+inboedel+diefstal
449€
Inboedel tot 40.000€

Gebouw/jaar
Vraag offerte

Gebouw + inboedel
Vraag offerte

Geb.+inboedel+diefstal
Vraag offerte

Gebouw/jaar
308€

Gebouw + inboedel
413€
Inboedel tot 80.543€

Gebouw+inboedel+diefstal
520€
Inboedel tot 80.543€
Diefstal tot 80.543€

Gebouw/jaar
Niet mogelijk

Gebouw + inboedel
502€
Inboedel tot 160.000€

Gebouw+inboedel+diefstal
643€
Inboedel tot 160.000€
Diefstal tot 80.000€

Verzekeringen via makelaar

Nota: Alle prijsberekeningen werden uitgevoerd in september 2023 met publiek beschikbare data en prijzen op de respectievelijke websites.
De maximale dekking van de opties inboedel en diefstal kunnen sterk verschillen per verzekeraar en de prijs sterk beïnvloeden. Bij verzekeraars die deze maximale waardes in hun simulatie vermelden, 
werd het bedrag van deze maximale dekking mee overgenomen. 

Ben je eigenaar van een huis?

Als eigenaar van een huis ben je wettelijk niet verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Al is het ons inziens wel essentieel om te doen, want het risico dat je woning afbrandt en je met lege handen achterblijft, is een risico dat je gewoon niet mag nemen. Bovendien kan de bank u vragen een woonverzekering voor het gebouw af te sluiten wanneer u bij hen een hypothecaire lening afsluit. Tenslotte ‘investeert’ de bank ook mee in uw woning en wil ze die investering niet in rook zien opgaan.

De verplichte minimum is de burgerlijke aansprakelijkheid of BA eigenaar. Deze dekt het gebouw zelf tegen brand, stormschade, waterschade, glasbreuk en natuurrampen. 

Binnen de woonverzekering zijn er nog 2 verschillende waarborgen mogelijk: 

  • Optie brand inboedel (dekt de inboedel van uw huis bij brand voor een door de verzekeraar bepaalde waarde)
  • Optie brand inboedel en diefstal inboedel (verzekert de inboedel van uw woning bij brand en bij diefstal of vandalisme voor een door de verzekeraar bepaalde waarde.)

Indien u gaat voor de optie inboedel, geven we u graag als tip mee dat de gemiddelde verzekerde waarde van de inboedel bij een woning rond de 35.000€ ligt, maar in de praktijk kunnen deze bedragen bij verzekeraars variëren tussen de 10.000€ tot 50.000€.

Sommige verzekeraars zullen u bovenop de brandverzekering, ook een familiale verzekering en rechtsbijstandverzekering aanbieden omdat deze verzekeringen nauw gerelateerd zijn aan een woonverzekering.

Waarom zou je dan een brandverzekering nemen?

Als eigenaar van een huis is het toch verstandig om een brandverzekering te nemen om verschillende redenen:

  1. Bescherming tegen financiële verliezen: Een brandverzekering beschermt je financieel tegen de kosten die gepaard gaan met schade aan je huis als gevolg van brand. Dit kan onder meer schade aan de structuur van het gebouw, de inhoud ervan en eventuele andere eigendommen op het terrein omvatten. Zonder verzekering zou je zelf verantwoordelijk zijn voor het herstellen of vervangen van beschadigde eigendommen, wat aanzienlijke kosten met zich mee kan brengen.
  2. Verplichting bij hypotheek: Als je een hypotheek hebt op je huis, kan de geldverstrekker mogelijk eisen dat je een brandverzekering afsluit als voorwaarde voor de lening. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat het onderpand (je huis) beschermd is tegen schade, wat voor hen een financieel belang is.
  3. Gemoedsrust: Een brandverzekering biedt gemoedsrust. Het hebben van dekking betekent dat je je minder zorgen hoeft te maken over onverwachte gebeurtenissen zoals branden die je huis kunnen beschadigen. Je weet dat je financieel beschermd bent en dat de verzekering de kosten zal dekken om je huis weer op te bouwen of te repareren.
  4. Aanvullende dekkingsopties: Naast branddekking kunnen brandverzekeringen vaak aanvullende dekking bieden voor andere risico’s, zoals diefstal, vandalisme, waterschade en aansprakelijkheid. Dit zorgt ervoor dat je een breder scala aan potentiële risico’s kunt dekken met één beleid.
  5. Bescherming van persoonlijke bezittingen: Een brandverzekering kan niet alleen de structuur van je huis beschermen, maar ook je persoonlijke bezittingen binnenin. Dit kan variëren van meubels en apparatuur tot persoonlijke eigendommen zoals kleding en sieraden.
  6. Verplichtingen jegens anderen: Als iemand gewond raakt op jouw eigendom als gevolg van een brand en je aansprakelijk wordt gesteld, kan je brandverzekering ook dekking bieden voor juridische kosten en schadeclaims.

Kortom, een brandverzekering is belangrijk om jezelf en je investering te beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen die schade aan je huis en eigendommen kunnen veroorzaken. Het is een essentieel onderdeel van een goed financieel plan voor huiseigenaren. Het is belangrijk om verschillende verzekeraars en polissen te vergelijken om de dekking te vinden die het beste bij je behoeften en budget past.

Verzekeraars die we vergeleken

Verzekeraars uit deze lijst die niet over een online module beschikken om de prijs voor een brandverzekering te berekenen, werden niet opgenomen in bovenstaande prijstabel.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in september 2023 en vooral dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar de goedkoopste brandverzekering. Bij elke verzekeraar of makelaar die het merk vertegenwoordigt, werden voor deze steekproef dezelfde parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief. We verwijzen echter door naar de websites en makelaars van de verzekeraars in kwestie als u meer details wil of een gepersonaliseerde berekening voor uw eigen wagen wenst.

De parameters die in deze vergelijking werden doorgegeven zijn de volgende:

  • Huis: Bouwjaar 2015 | 150 m² bewoonbare oppervlakte | 3 slaapkamers | Rijhuis van 2 gevels
  • Eigenaar: 34 jaar oud | woonachtig te 2000 Antwerpen | bediende | geen schadegevallen in afgelopen 5 jaar