Home » Brandverzekering » DVV Cocoon brandverzekering

DVV Cocoon brandverzekering

Met een Cocoon brandverzekering wordt je woning verzekerd bij eventuele schade. Hierbij wordt dus de schade vergoed wanneer er schade is aan de woning zelf en de inboedel. De DVV Cocoon brandverzekering staat immers gekend als een solide en betrouwbare woonverzekering.

Op deze pagina gaan we de voordelen, nadelen en ervaringen na van een DVV Cocoon starter en Cocoon Flex brandverzekering:

Review DVV Cocoon brandverzekering

VoordelenNadelen
1 pakket voor huurder (=Cocoon starter) en eigenaar (=Cocoon flex) Geen online simulatie van de prijs mogelijk
Met DVV Home assistance in 2 uur een vakman aan de lijn bij schadeEen pakket is volledig maar ook duurder
24/24 en 7/7 bijstandOnline afspraak maken niet mogelijk
Opties zoals diefstal, rechtsbijstand en onrechtstreekse verliezen
Regelmatig online promoties: 2 of 3 maanden gratis verzekerd
Quasi elke gemeente heeft een DVV kantoor
Je kan via de online module een offerte op maat aanvragen
Vakantiehuis, kot en garage zijn mee verzekerd
DVV maakt deel uit van de stabiele Belfius groep

Volledige pakketten voor huurders en eigenaren

DVV Cocoon biedt twee versies de verzekering: de Cocoon starter en de Cocoon flex. De Cocoon starter is geschikt voor huurders van appartementen. De Cocoon flex is geschikt voor huurders en eigenaren van huizen. Beide soorten verzekeringen beschikken over hetzelfde basispakket. Hierbij zijn de woning en inboedel verzekerd tegen schade. Deze schade kan veroorzaakt worden door brand, storm, natuurrampen, water, glasbreuk of overstroming. Ook schade aan andere gebouwen wordt vergoed. Bij verzekeringen van huurwoningen wordt de aansprakelijkheid gedekt ten aanzien van de eigenaar. Dit zijn bijvoorbeeld kosten als de woning per ongelijk beschadigt raakt. Bij koopwoningen wordt ook de aansprakelijkheid gedekt.

Opties om de verzekering uit te breiden

Na het uitkiezen van een basispakket zijn er ook een aantal opties om de verzekering uit te breiden. Op deze manier kan je de verzekering zelf samenstellen en alleen de uitbreidingen kiezen die jij echt nodig hebt.

Diefstal

Met deze uitbreiding kan je jouw inboedel ook verzekeren tegen diefstal of inbraak. Hierbij is de inboedel verzekerd wanneer deze gestolen wordt of beschadigd raakt tijdens een inbraak. Hierbij is het ook mogelijk om persoonlijke items zoals juwelen en tuinmeubelen te verzekeren. Ook inboedel die zich tijdelijk niet in de woning bevindt, is verzekerd tegen diefstal; bijvoorbeeld spullen die meegenomen zijn op vakantie.

Rechtsbijstand

Met de uitbreiding rechtsbijstand word je geholpen wanneer je onterecht aansprakelijk gesteld wordt voor schade. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer buren jou aansprakelijk stellen voor schade aan hun woning. Met deze verzekering worden bijvoorbeeld kosten voor advocaten en juridische processen vergoed.

Onrechtstreekse verliezen

Wanneer er schade is aan jouw woning of inboedel, komen hier vaak nog extra kosten bij kijken. De kosten van de schade aan de woning zelf en inboedel worden vergoed door de verzekering in het basispakket. Andere kosten zitten hier niet bij inbegrepen. Het kan bijvoorbeeld mogelijk zijn dat je tijdelijk onderdak moet zoeken, de inboedel moet verplaatsen of hoge telefoonrekeningen hebt. Met de uitbreiding onrechtstreekse verliezen wordt de schadevergoeding verhoogd met 10%. Hiermee kunnen extra kosten betaald worden.

Engelse franchise

Bij de basispakketten moet er standaard een franchisebedrag betaald worden van €265. Je betaalt dus maximaal €265 van de schadevergoeding zelf. Met de uitbreiding Engelse franchise hoef je het franchisebedrag niet meer te betalen. Dit is alleen het geval als de totale kosten hoger zijn dan het franchisebedrag. Je betaalt dan niks meer zelf. Wanneer de totale kosten lager zijn dan €265, geldt deze regeling niet.

Afstand van verhaal

De uitbreiding afstand van verhaal is geschikt voor eigenaars die de woning verhuren. Wanneer een huurder dan schade aanricht aan jouw woning, wordt de schade automatisch vergoed. Hierbij is het niet nodig om verhaal te halen bij de huurder.

Wat zijn de grootste voordelen van de DVV Cocoon brandverzekering?

Home assistance en betrouwbaarheid

Bij schade of noodgevallen zorgt de home assistance service ervoor dat je binnen 2 uur contact hebt met een vakman. De vakman zal dan zo snel mogelijk naar je toe komen. Dit is altijd binnen 24 uur na het ontstaan van de schade. Er is 24 uur per dag hulp beschikbaar. Verder maakt DVV deel uit van de stabiele Belfius groep. Hierdoor weet je dat je te maken hebt met een betrouwbare maatschappij.

Online promoties en kortingen

Bij het afsluiten van een brandverzekering bij DVV kan je vaak genieten van kortingen. Bij de Cocoon Flex verzekeringen krijg je 2 maanden korting op je verzekering. Bij de Cocoon start verzekering krijg je 3 maanden korting als je jonger bent dan 36 jaar. De verzekeringen worden dus zo voordelig mogelijk aangeboden.

Bereikbaar online en op kantoren

DVV is zowel online als op kantoor bereikbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om online een persoonlijke offerte aan te vragen. Kan je niet zo goed overweg met een PC? Dan is het ook zeker mogelijk om een afspraak te maken op kantoor om een offerte te bespreken. In bijna elke gemeente is wel een DVV kantoor te vinden.  

Extra woningen zijn meeverzekerd

Als je extra woningen, vakantiehuizen of garages hebt, zijn deze automatisch meeverzekerd met de brandverzekering. Het is dus niet nodig om hier losse verzekeringen voor af te sluiten.

Wat zijn de grootste nadelen van de DVV Cocoon brandverzekering?

De DVV Cocoon brandverzekering bestaat uit standaard basispakketten. Deze pakketten zorgen voor een complete dekking, maar deze maken de prijs ook meteen duurder. Het is namelijk niet mogelijk om opties uit het pakket te halen.

Daarnaast is het ook niet mogelijk om een online simulatie voor de prijs in te vullen. Met zo’n online simulatie zou je snel een eenvoudig de prijs voor de verzekering kunnen berekenen. Het is alleen mogelijk om online een offerte aan te vragen. Het is ook niet mogelijk om online een afspraak te maken. Hiervoor moet je zelf contact opnemen met het agentschap.

Hoe een offerte aanvragen en onderschrijven?

Via de online module is het mogelijk om een offerte aan te vragen. Hierbij kan je gemakkelijk een aantal gegevens over jezelf invullen. Op basis hiervan wordt een gepersonaliseerde offerte opgesteld door een kantoor bij jou in de buurt. Je zal de offerte ontvangen via de mail. Als je helemaal tevreden bent met de offerte, kan je deze ondertekenen en opsturen.

Bron: dvv.be