Home » Blog » Cofidis Myline geldreserve: Review

Cofidis Myline geldreserve: Review

Met de Cofidis Myline geldreserve kan je gebruik maken van een doorlopend krediet van een bedrag naar keuze. Je kiest dus zelf hoeveel geld je wilt lenen, wanneer je dit geld gebruikt en hoeveel je maandelijks wilt aflossen. Dit zorgt voor een flexibele leensituatie waarbij jij zelf het tempo bepaalt.  

Review Cofidis Myline

VoordelenNadelen
Doorlopend krediet voor doeleinden naar keuzeMax. terugbetalingstermijn 40 maanden
Je kiest zelf een bedrag tussen 500€ en 10.001€Wat je leent, is altijd terug te betalen mét interest
Je kiest op hoeveel maanden je terugbetaalt (11-40)
Je geldreserve wordt automatisch terug aangevuld
Enkel interesten op het bedrag dat je opneemt
Je betaalt elke maand een vast bedrag terug
Je hebt geen aankoopbewijzen of facturen nodig
Je kan gewoon bij je huidige bank blijven
Gebruik je de geldreserve niet, dan kost dit niets
Je geldreserve blijft onbepaalde duur ter beschikking
Opgelet: Geld lenen, kost geld

Doorlopend krediet

De Cofidis Myline geldreserve is een doorlopend krediet. Dit betekent dat je toegang hebt tot een geldreserve. Uit deze geldreserve kan je op elk moment geld opnemen. Het maximale bedrag dat je kan opnemen uit de reserve kan je zelf bepalen. Je kan kiezen uit bedragen tussen €500 en €10001. Het is mogelijk om het gehele maximale bedrag in één keer te gebruiken, maar dit hoeft niet. Wanneer de kosten voor jouw project bijvoorbeeld lager waren dan je verwachtte, kan je de rest van het bedrag laten staan in de reserve. Met een doorlopend krediet wordt de geldreserve weer aangevuld wanneer je een bedrag terugbetaald. Bij de aflossing van een bepaald bedrag, wordt de reserve automatisch verhoogd met dat bedrag. Op deze manier kan je onbeperkt gebruik blijven maken van de geldreserve, mits je het geld correct terugbetaald.   

Dit geld kan gebruikt worden voor allerlei persoonlijk doeleinden. Je kan zelf bepalen waar je het geld aan uitgeeft, hier zitten geen verplichtingen of regels aan vast. Je hoeft de aankopen niet te verantwoorden door middel van aankoopbewijzen of facturen. Hierdoor ben je vrij om het geld zelf te besteden.

Interest en aflossing

Het opgenomen geld uit de geldreserve moet ook weer terugbetaald worden. Je kan zelf kiezen in hoeveel maanden je het geleende bedrag terug wilt betalen. Afhankelijk van het bedrag kan je kiezen uit een aflossingstermijn van 11 tot 40 maanden. Je betaalt dan iedere maand een vast bedrag terug. Het is mogelijk om dit maandelijkse bedrag op elk moment aan te passen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld minder geld opneemt uit de reserve. Wanneer je dus geen gebruik maakt van de geldreserve, hoef je ook niks te betalen. Er is wel een wettelijke verplichting die stelt dat een geleend bedrag binnen een bepaalde tijd terugbetaald moet zijn. Hierdoor moet je binnen maximaal 40 maanden een geleend bedrag volledig afgelost hebben.

Bij de aflossing betaal je een deel van het geleende bedrag terug met interest. Je betaalt deze interest alleen over het bedrag dat je daadwerkelijk opgenomen hebt uit de geldreserve. De interest wordt dus niet berekend over het maximale bedrag dat opgenomen kan worden. Wanneer je minder geld opneemt, betaal je dus ook minder interest. De interest bedraagt 3% tot 10%. De hoogte van de interest is afhankelijk van het bedrag en de aflossingstermijn.

Voor onbepaalde duur

Je kan gebruik maken van de Myline geldreserve voor een onbepaalde duur. De geldreserve wordt namelijk telkens aangevuld wanneer er een aflossing plaatsvindt. Hierdoor kan je zo lang als jij wenst gebruik blijven maken van het doorlopend krediet.

Verschil tussen persoonlijke lening en Myline geldreserve

Wat is precies het verschil tussen een geldreserve en een persoonlijke lening? Bij een persoonlijke lening krijg je een vast bedrag in één keer op jouw rekening. Deze betaal je maandelijks terug met een interestpercentage. Het is dus bij een persoonlijk lening niet mogelijk om meer geld te lenen dan het afgesproken bedrag. Een persoonlijke lening is dus geschikt wanneer je een vast bedrag voor ogen hebt dat gefinancierd moet worden. Bij een geldreserve wordt het krediet steeds weer aangevuld wanneer er een aflossing plaatsvindt. Hierdoor kan je het bedrag dat je leent constant aanpassen. Je bepaalt zelf wanneer je welke bedragen opneemt. Hierdoor is een geldreserve veel flexibeler. Deze manier van lenen is dus vooral geschikt wanneer je kosten gaat maken waarvan je het precieze bedrag nog niet weet.

Cofidis Myline geldreserve aanvragen

Om de Cofidis Myline geldreserve aan te vragen kan je naar de online webpagina gaan. Hier kan je volledig online een aanvraag indienen. Je kan het kredietbedrag en de looptijd van de geldreserve kiezen. Daarna vul je jouw persoonlijke gegevens in. Wanneer dit compleet is, kan je de aanvraag meteen versturen. Wanneer Cofidis de aanvraag ontvangt, zal deze beoordeeld worden. Bij een positief antwoord zal je een contract ontvangen. Deze hoef je alleen nog maar te ondertekenen en terug te sturen naar Cofidis. Als het contract aanvaard is, kan je gebruik gaan maken van jouw geldreserve. Met de Myline geldreserve hoef je niet van bank te wisselen, je kan gewoon bij jouw huidige bank blijven. Wanneer je problemen ondervindt of vragen hebt, kan je contact opnemen met de klantendienst. Deze is iedere werkdag beschikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Bron: cofidis.be