Home » Blog » Cofidis persoonlijke lening: Review

Cofidis persoonlijke lening: Review

Wil je een persoonlijk project financieren of ben je op zoek naar extra krediet? Dan kan je een persoonlijke lening afsluiten. Met de persoonlijke lening van Cofidis kies je zelf het bedrag én in hoeveel termijnen je het wilt aflossen.

Review Cofidis persoonlijke lening

VoordelenNadelen
Rentevoet vanaf *3,99% (vb. 11k€ op 42 maanden)Het geleende bedrag is niet meer aanpasbaar
Duidelijk: Bedrag, looptijd en rentevoet staan vastRentevoet kan tot 12,5% (vb. 3k€ op 3 maanden)
Je hoeft geen bewijsstukken/facturen voor te leggen
Je mag ook lenen voor notariskosten
Je ontvangt het geld al 48 uur na aanvaarding
Lening raadplegen via de klantenzone en app
Cofidis heeft een zeer sterke reputatie in België
Opgelet: Geld lenen, kost geld

Geld lenen met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening kan je een bedrag lenen om te gebruiken voor persoonlijke doeleinden. Met deze lening kan je allerlei soorten producten en projecten financieren. Je kan hiermee bijvoorbeeld een renovatie, herinrichting, onverwachte uitgaven, een nieuwe auto of een verre reis financieren. Met de persoonlijke lening van Cofidis is het niet nodig om bewijsstukken te leveren voor welke doeleinden je leent. Het geld van deze persoonlijke lening kan je dus uitgeven op de manier die jij wilt.  Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de lening te gebruiken voor notariskosten. Dit is een doel waarvoor je bij veel andere persoonlijke leningen geen lening mag afsluiten. Met een persoonlijke lening is het niet mogelijk om hele grote uitgaven, zoals een woning, te financieren. Dit heeft te maken met het maximale bedrag dat te lenen is.  

Bij een persoonlijke lening ontvang je het gehele afgesproken bedrag in een keer. Bij het ondertekenen van het contract ga je akkoord met dit bedrag, de rentevoet en de aflossingstermijn. Dit betekent dus dat het bedrag niet meer aan te passen is. Het bedrag is ook niet hernieuwbaar, zoals wel het geval is bij een kredietkaart. Als je het geleende bedrag wel constant wilt aanpassen, kan je het beste kiezen voor de Cofidis Myline geldreserve.

Bedragen en rente

Je kan bij Cofidis een persoonlijke lening afsluiten van €2500 tot €50000. Dit bedrag dient dan in maandelijkse termijnen weer terugbetaald te worden. Je betaalt niet alleen het geleende bedrag terug, maar ook de rente. Het lenen van geld kost namelijk ook geld. Rente is een vergoeding die je betaalt voor het lenen van een bedrag. De Cofidis persoonlijke lening kent een interessante rentevoet vanaf al 3,99%. Wanneer je bijvoorbeeld €11000 leent en deze in 42 maanden terugbetaald, is er een rentevoet van 3,99%. De rentevoet kan verschillen per situatie, afhankelijk van het geleende bedrag en de aflostermijn. Een persoonlijke lening van €3000 met een aflossingstermijn van 30 maanden heeft bijvoorbeeld een hoge rentevoet van 12,50%.

Aflossing

Het bedrag dat terugbetaald moet worden bestaat uit het geleende bedrag en de rente. Bij deze persoonlijke lening is het de bedoeling om elke maand een vast bedrag af te lossen. Het is mogelijk om zelf een looptijd te kiezen. Bij het simuleren van de lening zie je de mogelijke aflostermijnen per bedrag. Bij een hoger geleend bedrag is er ook een langere looptijd mogelijk. Bij een lening van €50000 is de aflostermijn maximaal 120 maanden, terwijl dit bij €3000 maximaal 30 maanden is. Wanneer je kiest voor een langere looptijd, hoef je per maand minder af te lossen, maar wordt het totale terug te betalen bedrag steeds hoger.  

Online simulatie

Wil je er snel achter komen wat de rentevoet is voor jouw persoonlijke leningen en hoeveel je per maand moet afbetalen? Maak dan de online simulatie voor het afsluiten van de lening. Je kan het geleende bedrag invullen en hierbij uit verschillende aflostermijnen kiezen. Je zal dan direct de rentevoet en het terug te betalen bedrag te zien krijgen. Door te simuleren kan je dus snel de meest voordelige lening creëren.

Snel en duidelijk

Bij Cofidis krijg je snel toegang tot je persoonlijke lening en weet je altijd waar je aan toe bent. Bij het afsluiten van de lening worden het bedrag, de rentevoet en de looptijd vastgesteld. Deze kunnen niet meer veranderen gedurende de looptijd. Hierdoor kom je niet voor verassingen te staan en is deze persoonlijke lening vanaf het eerste moment duidelijk.

Een groot voordeel van de persoonlijke lening van Cofidis is dat het geld al na 48 op jouw rekening kan staan. Nadat de lening aanvaard is, wordt het bedrag zo snel mogelijk overgemaakt. Wanneer je dus een onverwachte kosten hebt en snel een lening wilt afsluiten, kan je het beste terecht bij Cofidis. Daarnaast heeft Cofidis een goede reputatie opgebouwd door reeds betrouwbare en efficiënte diensten te leveren.

Cofidis persoonlijke lening aanvragen?

Via de pagina van de persoonlijk lening Cofidis kan je de lening simuleren. Je kiest hier het gewenste bedrag en het aantal maanden. Je kan blijven simuleren tot je helemaal tevreden bent met de lening. Daarna kan je de aanvraag verder invullen door middel van jouw gegevens. Als je moeite hebt met het online aanvragen van de lening is het ook mogelijk om hulp in te schakelen. Een consulent van Cofidis komt jou dan gratis thuis helpen met de aanvraag. Als de aanvraag verwerkt en goedgekeurd is, ontvang je een contract. Deze kan je zelf uitprinten, controleren en als laatste ondertekenen. Als het contract aanvaard is, wordt het bedrag binnen 48 uur op jouw rekening geplaatst. Je kan de lening altijd digitaal raadplegen via de klantzone en de app.

Conclusie

Bij bepaalde bedragen en aflossingstermijnen kan je bij Cofidis, een betrouwbare financiële instelling, een heel scherpe rentevoet bekomen. Je hoeft bovendien geen facturen voor te leggen en je ontvangt het geld al binnen 48 uur na goedkeuring van het contract. Vergeet echter niet dat je altijd iets meer moet terugbetalen op lange termijn dan wat je geleend hebt. Of zoals Cofidis zegt: “Opgelet, geld lenen kost ook geld”. 

Bron: cofidis.be