Home » Opzeggen » Hoe rekening opzeggen bij Crelan?

Hoe rekening opzeggen bij Crelan?

Het kan gebeuren dat je jouw spaarrekening, zichtrekening of prepaid kaart bij Crelan wil opzeggen. Bijvoorbeeld omdat je ergens anders een betere intrestvoet kan bekomen of omdat je binnenkort naar het buitenland wil verhuizen. Wat de reden ook is, wij geven je hieronder alle informatie over hoe je je rekening correct kan afsluiten als je besluit deze te stopzetten.

Voor u begint: Zorg ervoor dat u het geld dat op uw te deactiveren rekening staat, hebt overgeschreven naar een andere, nog actieve rekening. (Tip: Heb je geen andere zichtrekening? Open dan nu snel en gratis een online zichtrekening bij KBC of Medirect Bank.)

We hebben ter verificatie onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van Crelan deze bevestigde ons dat een Crelan rekening enkel kan stopgezet worden ter plekke bij een kantoor.

Stappenplan

  1. Maak een afspraak bij uw Crelan kantoor per telefoon of e-mail. Crelan is immers duidelijk: enkel via uw Crelan kantoor kan de opzegging van een rekening geschieden.
  2. Tijdens de afspraak geeft u aan dat u een rekening wenst stop te zetten. Optioneel kan u meegeven waarom u dat wenst te doen, maar dit is niet verplicht.
  3. Er dienen 3 zaken in orde gebracht te worden: 1) Zoals in de algemene voorwaarden van Crelan vermeld, zal de bank u vragen alle gekoppelde instrumenten (kaarten, cheques,…) terug te geven aan de bank. 2) Daarnaast heeft Crelan een ander rekeningnummer en uw identiteitskaart nodig om het resterende creditsaldo en eventuele interesten naar over te maken. 3) Tot slot dient u ook een handtekening te plaatsen onder de documenten dat u de rekening wil opzeggen.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals daarnet aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u op 2 minuten tijd gratis en online een nieuwe zicht-rekening openen:

• Gratis zichtrekening openen bij Medirect Bank >
Online zichtrekening openen bij KBC >