Home » Blog » DKV Smile tandverzekering: Review

DKV Smile tandverzekering: Review

We vinden het allemaal belangrijk om een gezond gebit te hebben. Helaas zijn de meeste behandelingen bij de tandarts niet direct het goedkoopste. Daarom is een DKV Smile tandverzekering een echte helpende hand voor jouw eigen gezondheid en voor jouw portemonnee. De tandverzekering van DKV zal er voor zorgen dat je tanden de zorg zullen krijgen die ze nodig hebben. Of het gaat om het vullen van een gaatje, het plaatsen van een beugel of het verwijderen van wijsheidstanden, DKV Smile zal voor je klaar staan. Lees je vooraf goed in over alle voordelen die deze tandverzekering aanbiedt en vergeet niet om de voorwaarden vooraf goed door te nemen. Wij maken voor jou alvast een korte review van de DKV smile tandverzekering met de voordelen en nadelen.

Voordelen

De DKV Smile dekking is gemaakt om een zo’n grote mogelijke doelgroep een betaalbare en kwalitatieve tandverzekering aan te bieden. Deze verzekering biedt een aantal grote voordelen. Met een DKV Smile dekking zul je hulp van je verzekering ontvangen voor zaken zoals algemenen tandzorg en radiografie behandelingen. Ook zullen behandelingen zoals het plaatsen van bruggen, tandprothesen, implantaten of kronen onder deze dekking vallen en zal je ook dekking kunnen krijgen voor behandelingen op het gebied van orthodontie en parodontologie. Zoals iedere verzekering zitten hier wel enkele voorwaarde aan. DKV Smile zal jou een dekking per jaar aanbieden van maximaal €1.500,-. Ook zal je voor conserverende behandelingen niet in een wachttijd terecht komen zodat je zo snel mogelijk een behandeling zal ontvangen. Deze dekking is gratis aangeboden voor kinderen die onder de vier jaar zijn en ook heb je geen hospitalisatieverzekering nodig om de DKV Smile af te sluiten. Met deze verzekering zal je een terugbetalen van maar liefst 80% ontvangen op behandelingen die vallen onder de normale tandzorg, tandprothesen, orthodontie en parodontologie. Dit op voorwaarde dat er een wachttijd van twaalf maanden op zit. Deze wachttijd is niet van toepassing als het gaat om preventieve ingrepen of consultaties bij de tandarts zelf.

Nadelen

Zoals bij elke verzekering is het ‘nadeel’ natuurlijk dat als je geen bezoek hebt gebracht aan de tandarts, deze verzekering je enkel geld heeft gekost en je er geen baat bij hebt gehad. Maar laat ons even eerlijk zijn: Wie brengt er nu op een volledig jaar geen enkel bezoek aan een tandarts?

Daarnaast zijn er ook zaken die niet door deze tandverzekering gedekt worden. DKV heeft besloten om enkele zaken uit te sluiten zoals iedere soort behandeling die wordt uitgevoerd bij een tandheelkundige die niet gevestigd zit in België. Je zult ook geen vergoeding ontvangen als je vooraf of bij afsluiting van jouw DKV Smile contract al op de hoogte was van ontbrekende tanden of tanden die aan vervanging toe waren. Behandelingen die je tijdens de duur van het contract wilt uitvoeren en puur en alleen een esthetisch doeleinden hebben, zullen ook niet onder de verzekering vallen. Zodra je ouder bent dan veertig jaar, zul je geen vergoeding ontvangen over behandelingen die worden uitgevoerd bij een orthodontist en dit geldt vanaf je 65e ook voor behandelingen die worden uitgevoerd door de parodontologie. Als laatste zal de DKV Smile geen vergoeding aanbieden voor behandelingen zodra je meer dan drie tanden mist. Om een volledig overzicht te hebben van alle uitsluitingen, zal je altijd voordat je jouw verzekering gaat afsluiten de algemene voorwaarde moeten raadplegen.

Hoe aangifte doen?

Een van de grote voordelen die je zult ontvangen bij een verzekering bij DKV, is de toegang tot My DKV. Dit is een klantenportaal waar jij als klant een persoonlijk account op zal krijgen. Met dit account heb je toegang tot alle documenten die betrekking hebben op jouw verzekering. Daarnaast kun je via dit account specifieke documenten opsturen naar DKV die betrekking hebben op jouw verzekering of behandelingen. Dankzij dit proces is het erg gemakkelijk om met DKV aangifte te doen over behandelingen die je bij de tandarts hebt ondergaan. De makkelijkste manier om jouw kosten in te dienen is om de documenten die je ontvangt van de tandarts door te sturen naar het My DKV portaal. DKV zal je laten weten als de documenten in goede orde zijn ontvangen en ook heb je zelf de mogelijkheid om altijd de opgestuurde documenten terug te bekijken. Je zult uiteindelijk van DKV een kostenafrekening ontvangen. In dit document staat een uitgebreid en overzichtelijk overzicht over alle betalingen en behandelingen die betrekking hebben op jouw verzekering. Ook zal dit document je vertellen welke behandelingen niet onder de verzekering vielen en wat voor bedrag je uiteindelijk teruggestort zult krijgen.

Wat met orthodentie?

De orthodontie biedt voor verzekerden een terugbetaling van 80% over behandelingen die zijn uitgevoerd in een orthodontisten praktijk in België en deze terugbetaling geldt alleen voor verzekerden die onder de veertig jaar zijn. Het is soms verwarrend om precies te weten welke behandelingen er plaatsvinden bij een orthodontist en daarom zullen wij dit kort voor jou uitleggen. De orthodontist is een speciale tak binnen de tandartsen die gespecialiseerd is in scheve tanden en kiezen. Het komt vooral voor dat kinderen bij de orthodontist langs komen voor het plaatsen van zaken zoals een beugel. Ook volwassenen hebben soms de orthodontist nodig. Naast het modelleren en plaatsen van beugels, biedt een orthodontist ook hulp met het verbeteren van de algehele positie van de tanden. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de verstandskiezen verkeerd groeien en deze door een orthodontist moeten worden verwijderd. Zoals gezegd biedt DKV Smile deze vergoeding alleen aan tot de leeftijd van veertig jaar, aangezien in deze jaren er meer kans is dat er behandelingen bij een orthodontist plaatsvinden.

Tarieven en aansluiten

Als jij interesse hebt in een DKV Smile verzekering, dan kun je tegenwoordig gemakkelijk via de online site een simulatie van je prijs maken. Door middel van deze check kun jij een indicatie ontvangen over de premie die je zult betalen als je een DKV Smile tandverzekering afsluit. Je zult enkel eenvoudige vragen moeten invullen zoals je postcode en je geboortejaar. Het is belangrijk om niet te vergeten dat deze premie-check een indicatie geeft en hier geen rechten aan kunnen worden verbonden. Dit komt omdat tijdens de vragen die je zult invullen er nog geen rekening wordt gehouden met persoonlijke gezondheidsproblemen die betrekking hebben met mondhygiëne, dat komt pas achteraf. Zodra je tevreden bent met de premie en alles wat de DKV Smile tandverzekering te bieden heeft, kun je de verzekering officieel afsluiten via DKV.