Home » Blog » DVV verzekeringen in cijfers

DVV verzekeringen in cijfers

DVV is een verzekeraar die een lange historiek heeft in Vlaanderen en deel uitmaakt van de Belfius Insurance groep. Maar niet iedereen kent DVV goed, daarom leek het ons interessant om wat meer informatie mee te geven over dit verzekeringsbedrijf dat zich vooral profileert als de ‘sympathieke verzekeraar in je buurt’.

Hoe lang bestaat DVV verzekeringen?

DVV werd opgericht in 1929 onder de naam Centrale Volksverzekering. DVV staat immers nog altijd voor DeVolksVerzekering. In 2001 kwam DVV terecht in de toenmalige Dexia groep en zo is het dat DVV is gaan deel uitmaken van Belfius Verzekeringen NV.

Hoeveel kantoren telt DVV verzekeringen?

Volgens het meest recente jaarverslag van Belfius telde DVV in 2018 zo’n 321 DVV kantoren. In de wetenschap dat België 589 gemeenten telt, wil dat dus zeggen dat je in meer dan 1 op 2 gemeentes een DVV kantoor gaat vinden. In de praktijk ligt dat aantal natuurlijk veel hoger in Vlaanderen, aangezien DVV een zeer sterke verankering heeft in het Vlaamse compartiment.

Hoeveel klanten telt DVV verzekeringen?

Belfius drukt zich in zijn publiek beschikbare jaarverslagen enkel uit in ontvangen premies. Zo lezen we het in jaarverslag van 2018 dat DVV voor 454 miljoen euro premies ontving, waarvan 66% in niet-leven.

Als we een ruwe schatting uit het hoofd maken, komt dat naar onze ervaring overeen met een klantenbestand van pakweg 450.000 klanten. Wat een mooi aantal leden is natuurlijk.

Is DVV een goede verzekering?

Als je ons vraagt: Zeker en vast! Uit het meest recente onderzoek bij klanten blijkt dat de klantentevredenheid meer dan 95% scoort. Dit toont aan dat DVV betrouwbaar is en er ook voor ijvert door middel van regelmatige check-ups zijn klanten op te volgen.

Klant worden bij DVV?

Bereken dan gewoon meteen online je prijs via de gratis simulator van DVV.

Bron: https://www.belfius-insurance.be/NL/Images/2019_04_30_Jaarverslag_Belins_2018_nl.pdf