Home » Opzeggen » Hoe rekening opzeggen bij Fintro?

Hoe rekening opzeggen bij Fintro?

Denk je eraan om een spaarrekening, zichtrekening of prepaid kaart bij Fintro opzeggen? Daar is op zich niets mis mee, want sommige mensen willen al hun rekeningen veranderen bij het aangaan van een hypothecaire lening, verhuis naar het buitenland of het vinden van een betere rentevoet elders. In zo’n geval vraag je je natuurlijk af hoe je jouw rekening kan stopzetten. Wij gaan je daar in dit artikel bij helpen:

We hebben ter controle onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van Fintro. Deze bevestigde ons dat dit actueel de correcte manier is om een rekening af te sluiten.

Stappenplan

Belangrijk vooraf: Denk eraan om ook andere producten die gekoppeld zijn aan de af te sluiten rekening (vb. kredietkaart, domiciliëring, hypothecaire lening,…) mee af te sluiten of over te dragen naar een andere rekening alvorens deze kan afgesloten worden.

Stap 1: Maak een afspraak bij uw Fintro kantoor per telefoon of e-mail. Idealiter bij het kantoor waar u de rekening hebt geopend. Fintro is immers duidelijk: enkel via uw Fintro kantoor kan de opzegging van een rekening gebeuren.

Stap 2: Tijdens de afspraak geeft u aan dat u een rekening wenst stop te zetten. Optioneel kan u meegeven waarom u dat wenst te doen, maar dit is niet verplicht.

Stap 3: Er dienen 3 zaken in orde gebracht te worden: 1) De bank zal u vragen de aan de af te sluiten rekening gekoppelde instrumenten & kaarten (kaarten, cheques,…) terug te geven aan de bank. 2) Daarnaast heeft Beflius een ander rekeningnummer en uw identiteitskaart nodig om het resterende creditsaldo en eventuele interesten naar over te maken. 3) Tot slot dient u ook een handtekening te plaatsen onder alle officiële documenten dat u de rekening wil opzeggen.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals hiervoor aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u nu meteen gratis en online een zichtrekening kan openen:

  1. Gratis zichtrekening openen bij Medirect Bank >
  2. Online zichtrekening openen bij KBC >

Bron: Fintro medewerker