Home » Blog » AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex: Wat is er gedekt?

AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex: Wat is er gedekt?

Je kunt tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder verzekeringen. Een heel aantal soorten verzekeringen zijn in België inmiddels verplicht. Hiermee wordt voorkomen dat burgers onverwacht tegen erg hoge kosten aanlopen. Kosten die ze niet zomaar op kunnen brengen. Een brand in je huis behoort zeker tot de incidenten waarbij er ontzettend veel schade kan ontstaan. Desondanks is het tot op heden niet verplicht om een brandverzekering af te sluiten, al is het wel ontzettend belangrijk.

In dit artikel bekijken we samen de dekking van de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex: Wat is er gedekt en wat niet, dat is de vraag.

Een brandverzekering dekt veel meer dan alleen schade door brand

Brandverzekering is eigenlijk een beetje een misleidende naam. Want er wordt veel meer gedekt wanneer je er een afsluit. Dat is zeker het geval wanneer je kiest voor de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex. Er wordt dan ook regelmatig gesproken van een woonverzekering in plaats van van een brandverzekering.

Een verzekering op maat

De naam Flex in AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex doet het al vermoeden. Dit type verzekering van AXA is namelijk ontzettend flexibel. Klanten krijgen alle gelegenheid om een pakket samen te stellen dat precies bij hun wensen en eisen past.

1) Wel altijd inbegrepen:

Er zijn natuurlijk wel een aantal zaken die altijd bij de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex horen. Dat is zelfs een hele serie aan soorten schade waarvoor je altijd verzekerd zult zijn. In principe zijn dit de meest veel voorkomende oorzaken van schade.

Brand

Het zou gek zijn wanneer je met de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex niet verzekerd zou zijn tegen brand. Je zult dus ook altijd kunnen rekenen op een volledige dekking wanneer je bij jou thuis brand uitbreekt.

Waterschade

Ook tegen waterschade ben je volledig gedekt wanneer je de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex afsluit. Het hoort bij het standaard pakket en het is dus niet optioneel. Waterschade kan op verschillende manieren ontstaan. Veel mensen denken bij waterschade alleen aan overstromingen. Maar een lekkage kan ook veel schade veroorzaken. Een veel gevallen zal niet het dak zijn, maar een leiding in je woning. Soms kan het even duren voordat je merkt dat een waterleiding in een van je muren aan het lekken is. Hierdoor kan de schade behoorlijk hoog oplopen. Het is dus zeker geen overbodige luxe om dit altijd te laten dekken door je verzekering.

Natuurrampen

Ook tegen natuurrampen ben je automatisch verzekerd wanneer je kiest voor AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex. Natuurrampen liggen volledig buiten de controle van mensen. De schade die ze kunnen aanrichten is enorm. Je kunt denken aan schade door stormen, aardbevingen en overstromingen.

Glasbreuk

De meest voorkomende schade bij een woning is waarschijnlijk een gebroken glas. Het is verreweg het meest kwetsbare materiaal in je huis. Glasbreuk wordt daarom vanzelfsprekende gedekt door de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex.

Stookolieschade

Deze schade zal waarschijnlijk niet bij iedereen op kunnen treden. Het ligt er maar net aan wat voor energiebron je gebruikt om je huis te verwarmen. Desondanks ben je te allen tijde verzekerd voor schade die ontstaat door stookolie.

Elektrische schade

Een woning staat inmiddels vol met elektrische apparaten. Daar komen er ook nog eens alleen maar meer bij. Hierdoor is het vanzelfsprekend dat AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex deze schade dekt.

Aanslag en arbeidsconflict

Je kunt er natuurlijk weinig aan doen wanneer je in jouw buurt een aanslag wordt gepleegd. Door de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex af te sluiten kun je er in ieder geval tegen verzeker zijn. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor onverwachte kosten op hoeft te draaien.

Burgerlijke aansprakelijkheid gebouw

De  AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex is een complete verzekering, zelfs wanneer je alleen kiest voor de basis. Als iemand schade oploopt en daarvoor jouw woning aansprakelijk stelt, dan ben je altijd verzekerd met dit pakket.

Schade aan je tuin

Je tuin is volgens AXA een onderdeel van je woning. Het is dus ook niet zo vreemd dat schade aan je geliefde tuin ook is opgenomen in de standaard dekking. De brandverzekering gaat dus veel verder dan alleen je woning verzekeren tegen schade door brand.

[button-green url=”https://verzekeringeninbelgie.be/go/axa-brandverzekering/” target=”_blank” position=”left”]Naar AXA brandverzekering >[/button-green]

     

 

2) Standaard niet gedekt, maar wel optioneel:

Het pakket van AXA is erg flexibel. In de meest standaard versie zitten al heel veel vormen van schade opgenomen. Je kunt deze desgewenst uitbreiden. Hieronder staat beschreven voor welke soorten schade dat allemaal het geval kan zijn.

Verkering tegen diefstal

Bij vrijwel geen enkele brand- of woonverzekering is schade door diefstal opgenomen in het standaard pakket. Bij de  AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex kun je dit wel gewoon laten toevoegen. Bij diefstal worden er niet alleen spullen gestolen, er is vaak ook sprake aan schade aan je huis waar criminelen naar binnen zijn gedrongen.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Burgerlijke aansprakelijkheid is geen standaard onderdeel van deze verzekering. Gelukkig kun je dit wel gewoon laten opnemen als je daar behoefte aan hebt. Het flexibele karakter van de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex zorgt ervoor dat deze verzekering voor iedereen geschikt is.

Rechtsbijstand woning

Het kan zijn dat er een juridisch conflict ontstaat en dat jouw woning daar onderdeel van is. De kosten van een rechtszaak kunnen snel hoog oplopen. Door het rechtsbijstand woning gedeelte op te laten nemen in je verzekering kun je ongewenste, hoge kosten voorkomen. Je zult onder andere de juridische kosten voor je verdediging kunnen verhalen op de verzekering.

Verzekering zwembad

Lang niet iedereen heeft een eigen zwembad. Het is dus geen verrassing dat dit niet in het standaard gedeelte van de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex is opgenomen. Als je je zwembad wel graag verzekerd hebt, dan kun je dit laten toevoegen aan het pakket.

Domotica

Domotica begint steeds meer een standaard onderdeel van een huishouden te worden. Schade hieraan is niet opgenomen in het standaard gedeelte van de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex.

Zonnepanelen additioneel laten verzekeren

Wat voor een zwembad geldt, geldt ook voor zonnepanelen. Lang niet iedereen heeft ze namelijk op het dak van hun huis zitten. Daarom heeft AXA ervoor gekozen om deze niet standaard op te nemen in de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex.

Bijgebouwen met een oppervlakte van meer dan 20 vierkante meter

Als je een woning hebt met meerdere panden, dan zul je deze los moeten verzekeren. Dat geldt alleen voor panden die groter zijn dan 20 vierkante meter. Een standaard schuurtje is dus wel gewoon opgenomen in de AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex.

[button-green url=”https://verzekeringeninbelgie.be/go/axa-brandverzekering/” target=”_blank” position=”left”]Naar AXA brandverzekering >[/button-green]

     

 

3) Waarom is een brandverzekering zo belangrijk?

Je bent veel geld kwijt aan je woning

Zowel huurders en kopers zullen een groot deel van hun inkomen kwijt zijn aan hun woning. Het lijkt dan ook niet meer logisch dat je goed verzekerd bent. Helemaal omdat vrijwel al je spullen en bezittingen zich waarschijnlijk ook in je woning bevinden. Dus ook als je een huurder bent, doe je er goed aan om een brandverzekering af te sluiten. De AXA brandverzekering Comfort Thuis Flex is, zoals de naam al doet vermoeden, erg flexibel. Hierdoor is deze verzekering geschikt voor iedereen die op zoek is naar een voordelige verzekering die past bij hun huidige situatie. Als koper spreekt het eigenlijk helemaal voor zich dat je een brandverzekering afsluit. Je moet namelijk niet alleen voor de kosten van de schade aan je inboedel opdraaien, maar ook de schade aan het pand zelf is voor jouw rekening.

Gevallen waarin kopers verplicht zijn om een brandverzekering af te sluiten

Het is dus niet bij de wet verplicht om een brandverzekering te hebben als je in België woonachtig bent. Toch zijn er wel situaties waarbij huiseigenaren gedwongen worden om een verzekering af te sluiten. Die situaties zijn er eigenlijk alleen wanneer het huis nog niet afbetaald is. Je hebt dan nog een hypotheek of lening bij een bank lopen. Veel banken zullen eisen dat je een brandverzekering afsluit wanneer je bij hen aanklopt voor een hypotheek. Dat is een voorwaarde om een lening af te sluiten dus je kunt er eigenlijk niet omheen. Pas als het huis helemaal van jou is kun je zelf bepalen of je gebruik wilt maken van een brandverzekering of niet.

Huurders zijn soms ook verplicht om een brandverzekering af te sluiten

Ook huurders worden dikwijls gedwongen om een verzekering af te sluiten. Dat is dan meestal om ervoor te zorgen dat er voldaan wordt aan de eisen van de huurdersaansprakelijkheid. Dit is in zo’n geval als losse voorwaarde opgenomen in het huurcontract. Aan de ene kant is dit natuurlijk een beetje apart, aangezien je helemaal niet de eigenaar van de woning bent. Tegelijkertijd wordt er zo wel direct voor gezorgd dat je inboedel verzekerd is tegen onder andere schade door brand.

[button-green url=”https://verzekeringeninbelgie.be/go/axa-brandverzekering/” target=”_blank” position=”left”]Naar AXA brandverzekering >[/button-green]

     

 

Bron: Axa.be