Home » Blog » Gelijkvormigheidsattest auto kwijt, wat nu?

Gelijkvormigheidsattest auto kwijt, wat nu?

Als u het gelijkvormigheidsattest van uw auto kwijt bent, kunt u de 3 volgende stappen volgen om een vervangend exemplaar te verkrijgen:

  1. Neem contact op met de autofabrikant of het merk van uw auto: U kunt de klantenservice van de autofabrikant bellen of hun website bezoeken om te informeren naar de procedure voor het verkrijgen van een kopie van het gelijkvormigheidsattest. Zij kunnen u doorverwijzen naar de juiste afdeling of instantie om dit te regelen.
  2. Neem contact op met de erkende dealer: Als u uw auto bij een erkende dealer heeft gekocht, kunnen zij mogelijk helpen bij het verkrijgen van een kopie van het gelijkvormigheidsattest of u doorverwijzen naar de juiste contactpersoon.
  3. Contacteer de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV): In sommige landen, zoals België, kan de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) u helpen bij het verkrijgen van een kopie van het gelijkvormigheidsattest. U kunt hun website raadplegen of contact opnemen met hun klantenservice voor specifieke instructies.

Houd er rekening mee dat de exacte procedure kan variëren afhankelijk van uw locatie en het merk van uw auto. Het is raadzaam om snel actie te ondernemen om een vervangend gelijkvormigheidsattest te verkrijgen, omdat dit document belangrijk is voor voertuigregistratie en andere administratieve doeleinden. Zorg er ook voor dat u de nodige identificatie- en voertuiggegevens bij de hand heeft wanneer u contact opneemt met de relevante instanties om het proces te versnellen.

Ben je al verzekerd?

Je kan altijd gratis en vrijblijvend je autoverzekering simuleren bij Yuzzu.