Home » Blog » KBC basisrekening of plusrekening: Hoe online openen?

KBC basisrekening of plusrekening: Hoe online openen?

KBC is een van de populairste banken in België. KBC biedt namelijk een verfrissende kijk op bankieren, zet fors in op digitaal en scoort goed bij jongeren. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de online KBC zichtrekening. Deze zichtrekening is tegenwoordig gewoon online te openen en is in enkele gevallen volledig gratis. KBC doelt er op om producten aan te bieden die aansluiten aan de behoeftes van de klanten. Het is een bank die met de tijd meegaat. Als jij geïnteresseerd bent in het openen van een zichtrekening bij KBC, dan helpt dit artikel jou verder om je in te lezen over enkele belangrijke punten die erbij komen kijken. We lijsten hieronder de belangrijkste verschillen op:

  KBC basisrekening KBC plusrekening
Kosten Gratis 2,50€ per maand
Kredietkaart Niet mogelijk 1€ (Silver), 4€ (Gold) of 7€ (Platinum) per maand
Tweede bankkaart 0,50€ per maand Inbegrepen
Jouw foto op bankkaart 10€ Inbegrepen
Geld afhalen (andere bank) 0,50€ per verrichting Inbegrepen
Geld afhalen (loket) 1,50€ per verrichting Inbegrepen
Online openen Open online > Open online >

De KBC Basisrekening

De KBC basisrekening is een gratis rekening die je online kunt openen op de website van KBC. Het biedt jou gratis en voor niets alle basisdiensten die bij bankieren komen kijken. Je krijgt met de KBC basisrekening toegang tot online bankieren waardoor je gewoon vanuit je computer, laptop, tablet of telefoon jouw saldo kunt checken of geld kunt overmaken. Het openen van deze rekening is volledig veilig om online te doen doordat KBC gebruik maakt met de isme-app om jouw identiteit te controleren. Na het afsluiten van de KBC basisrekening krijg je toegang tot een aantal standaard diensten. Je ontvangt een debetkaart waarmee je binnen heel Europa veilig kunt betalen. Deze debetkaart is ook voorzien van de contactloze betaalfunctie. Geld kun je afhalen en storten via alle KBC-automaten en je krijgt toegang tot online bankieren op je computer door middel met KBC Touch en toegang tot mobiel bankieren met de KBC Mobile app. KBC biedt een aantal opties aan waarmee je deze standaarddiensten kunt verruimen. Deze opties kosten echter wel geld per verrichting. Als je geld afhaalt in euro van een bankautomaat wat niet KBC is, betaal je 50 cent per keer. Geld afhalen buiten België en binnen Europese landen kost 50 cent per keer. Als je geld wilt opnemen of overboeken in euro aan een loket of als je geld wilt overschrijven via papier dan betaal je €1,50 per keer.

De KBC Plusrekening

KBC biedt ook een uitgebreide zichtrekening aan. Deze heet de KBC Plusrekening. De rekening doet in principe alles wat de gratis Basisrekening van KBC mogelijk maakt, maar biedt een uitgebreide service aan. Als je kies voor de Plusrekening van KBC ontvang je twee debetkaarten, een kredietkaart naar keuze en ontvang je extra diensten, zoals kosteloos geld afhalen in heel Europa. De Plusrekening is af te sluiten voor een vast maandelijks bedrag. In de KBC Plusrekening geniet je niet alleen van twee debetkaarten die contactloos betalen mogelijk maken, maar ontvang je ook tweemaal per jaar een gepersonaliseerde debetkaart met foto naar keuze, krijg je altijd vervang kaarten indien nodig en heb je de mogelijkheid om een kredietkaart te openen. Je kunt met een KBC Plusrekening gebruik maken van online bankieren. Iedere boeking die jij uitvoert zal binnen enkele seconden op de begunstigde rekening komen te staan. Geld is zonder kosten af te halen aan alle bankautomaten in België en in Europa en ook kun je bankieren aan alle KBC automaten of in alle KBC kantoren. Daarnaast biedt de KBC Plusrekening nog een aantal andere gratis diensten aan. Je krijgt namelijk in jouw KBC Mobile app toegang tot een digitale kluis. In deze digitale kluis kun jij gegevens, zoals kaartnummers, diploma’s en wachtwoorden, veilig bewaren. De kluis is alleen toegankelijk voor jou en je kunt er voor kiezen om specifieke gegevens te delen met een ander. De maandelijkse prijs hangt af van welke kredietkaart je wenst te hebben. Als je alleen een debetkaart wilt, kost het je €2,50 per maand. Een KBC-Kredietkaart Silver kost €3,50 per maand, een KBC-Kredietkaart Gold kost €6,50 per maand en een KBC-Kredietkaart Platinum kost €9,50 per maand.

Je KBC rekening online openen

Het openen van een rekening bij KBC kan tegenwoordig gewoon online worden gedaan. Allereerst zul je voor jezelf moeten kiezen of je een KBC Basisrekening of een KBC Plusrekening wilt openen. Als je 24 jaar of jonger bent dan kun je gebruik maken van een gratis jongerenrekening die alle voordelen van de KBC-Plusrekening aanbiedt. Als je een nieuwe klant bent bij KBC, kun je jezelf aanmelden via jouw persoonlijk gegevens of via itsme. Als je al een klant bent bij KBC dan gaat inloggen gewoon via de KBC touch. Zodra je bent ingelogd op jouw persoonlijke account zul je de laatste stap moeten uitvoeren. KBC heeft een aantal persoonlijke informatie van jou nodig om de rekening te openen. Deze informatie is jouw geslacht, voornaam en achternaam, je e-mailadres, jouw GSM nummer, jouw woonadres, de geboortedatum, geboorteplaats, nationaliteit en jouw rijksregisternummer. Zodra je alle informatie correct hebt ingevuld zal KBC jouw persoonlijke debet- en/of kredietkaart zo snel mogelijk naar jou opsturen. Het is echter al mogelijk om gebruik te maken van jouw rekening voordat je jouw kaart in huis hebt. Je ontvangt namelijk al de kaartgegevens van KBC en deze kun je al direct koppelen aan bijvoorbeeld een Apple Wallet of Fitbit-app.

Kies een rekening die bij jou past

Welke soort KBC rekening het best bij jou past zal per persoon verschillen. Om jou te helpen met het vinden van de beste keuze is het belangrijk om te kijken naar jouw koop- en betaalgedrag. Als jij iemand bent die graag online aankopen doet of vaak geld afhaalt, is een KBC Plusrekening een interessante keuze voor jou. Je kunt namelijk met een KBC Basisrekening geen account openen op Apple Wallet. Ook zullen overschrijving via online bankieren niet direct worden afgehandeld. Gebruikers die vaak gebruik maken van deze alternatieve betaalmethodes merken dat je uiteindelijk in een maand meer zult betalen voor de extra kosten die de Basisrekening van KBC rekent dan de maandelijkse prijs die KBC Plusrekening kost. Hoewel, niet iedereen die een bankrekening opent heeft deze snelle en flexibele service nodig. Als jij niet veel reist in het buitenland en bijna nooit online aankopen doet, heb jij waarschijnlijk niet alle extra taferelen nodig die de KBC Plusrekening aanbiedt.

Een KBC rekening voor iedereen

KBC wilt bankieren aanbieden voor een zo’n groot mogelijke groep. Het is namelijk mogelijk om een KBC Basisrekening of Plusrekening al af te sluiten zonder dat je een Belgische nationaliteit hebt of zonder domicilieadres in België te hebben. Als je online een zichtrekening hebt geopend bij KBC, dan zul je alleen bij aankomst in België langs moeten gaan bij een van de KBC kantoren. Tijdens de afspraak teken je het contract en ontvang je ter plekke een debetkaart van KBC.

Heb je nog geen online zichtrekening bij KBC?

  • Je hoeft niet naar een KBC kantoor om je bankzaken te regelen
  • In alle veiligheid internetbankieren
  • Online banking is zowel op PC als in de app volledig gratis
  • Je kan betalingen en overschrijvingen doen
  • Je kan er een verzekering of lening aanvragen
  • Vreemde valuta aanvragen om op reis te gaan