Home » Blog » Hoe gezamenlijke KBC rekening openen?

Hoe gezamenlijke KBC rekening openen?

KBC is een van de populairste banken binnen België. Deze populariteit heeft KBC te danken door zijn verfrissende kijk op bankieren die het vertaalt in bruikbare producten. Dit is ook terug te zien in de gezamenlijke KBC rekening. Je kan deze samen openen in een KBC kantoor, maar evengoed kan je deze als koppel volledig van thuis uit openen. Het is een bank die met de tijd meegaat en KBC heeft het daarom mogelijk gemaakt om als koppel online een gemeenschappelijke bankrekening (spaarrekening en zichtrekening) te openen. De gezamenlijke KBC rekening biedt de mogelijkheid om binnen een aantal stappen al een rekening voor jezelf of voor een ander te openen. Als jij geïnteresseerd bent in het openen van een Gezamenlijke KBC rekening, worden de kosten, stappen en voordelen in dit artikel voor jou op een rijtje gezet.

Hoe als koppel een gezamenlijke rekening openen?

Stap 1: Ga naar de gezamenlijke KBC rekening

Stap 2: Kies open online bij het type rekening dat je verkiest (Tip: ben je koppel van jonger dan 24 jaar? Dan kan je kiezen voor een 100% gratis jongerenrekening)

Stap 3: Vervolgens is het belangrijk om aan te duiden ‘Ik open deze rekening voor mezelf en iemand anders’

Bij het openen van een gezamenlijke KBC rekening, kies je ‘voor jezelf en iemand anders’

Stap 4: Volg de stappen in het proces, je kan je identiteitsgegevens zelf invullen of deze automatisch ophalen via de itsme applicatie.

De voordelen van een gezamenlijke rekening bij KBC

KBC heeft de gezamenlijke rekening ontwikkeld zodat je een gezamenlijke plek kunt creëren waar verschillende rekeninghouders samenkomen. Dit is bijvoorbeeld erg handig zodra jij samenwoont met jou partner. Hoewel dit het eerste scenario is waar je wellicht aan denkt, kan een gezamenlijke rekening ook voor andere situaties voordelen opleveren, zoals vrienden die samen een appartement huren en daarom boodschappen en huurkosten delen of voor een vriendengroep die met grote regelmaat spellen speelt en een winst potje wilt opbouwen voor een gezamenlijk uitje. Je kunt de rekening op ieder moment online raadplegen dankzij de Mobiele app. In deze app krijg je een overzicht over de inkomen en uitgaven van alle kaarthouders. Mocht je snel geld moeten overmaken, dan zorgt KBC dat dit in enkele seconden gebeurt. Je kunt hierdoor direct geld van jouw spaarrekening overschrijven naar de zichtrekening. Het belangrijkste voordeel dat KBC aanbiedt bij de Gezamenlijke KBC rekening is dat iedere partner een eigen debetkaart ontvangt. Dit zorgt er voor dat als jullie niet samen op pad zijn, je altijd afstandelijk van elkaar betalingen kunt uitvoeren.

Kan je een van de mederekeninghouders stop zetten of wijzigen?

Mocht je een gezamenlijke rekening delen met jouw huisgenoten en een van de huisgenoten gaat weg, dan wil je deze niet meer op jullie gezamenlijke rekening hebben. Maar is dit een mogelijkheid? Allereerst is het belangrijk om vooraf onderling duidelijk af te spreken waarom en hoe de gezamenlijke KBC rekening wordt gebruikt. Dit voorkomt ongewenste conflicten in de toekomst. Als een van de rekeninghouders van de gezamenlijke rekening af moet, zul je contact moeten opnemen met KBC om inzicht te krijgen naar hoe dit kan worden uitgevoerd.

Tip: Bij het openen van een gezamenlijke KBC rekening, kies je ‘voor jezelf en iemand anders’

Wat kost een KBC rekening?

De gezamenlijke rekening van KBC is te openen voor een maandelijks bedrag. KBC biedt de mogelijkheid voor klanten die 24 jaar of jonger zijn om de gemeenschappelijke rekening zonder kredietkaart gratis te openen. Als jij, of je partner, 25 jaar of ouder bent is de gezamenlijke KBC rekening te openen tegen de volgende tarieven. Een rekening zonder kredietkaart kost €2,50 per maand. Als je wenst om een kredietkaart aan de rekening toe te voegen, biedt KBC de volgende mogelijkheden. Een KBC-Kredietkaart Silver kost €3,50 per maand, een KBC-Kredietkaart Gold kost €6,50 per maand en een KBC Kredietkaart Platinum kost €9,50 per maand.

Het online openen en aanvragen van een KBC rekening

Zodra jij en je partner hebben besloten om een Gezamenlijke KBC rekening te openen, kan dit gemakkelijk en snel via de KBC website. Allereerst moeten jullie kiezen welke van de verschillende mogelijkheden je wilt kiezen. Het enige wat KBC daarna van jullie nodig heeft is een aantal persoonlijke gegevens zoals woonplaats, e-mailadres, voor- en achternamen, leeftijden, enzovoorts. Als alle persoonlijke gegevens correct zijn ingevoerd is de gezamenlijke KBC rekening onmiddellijk geopend. Je ontvangt direct de kaartinformatie en de bankkaarten worden altijd binnen 5 werkdagen verstuurd naar het doorgegeven adres.

Heb je nog geen online zichtrekening bij KBC?

  • Je hoeft niet naar een KBC kantoor om je bankzaken te regelen
  • In alle veiligheid internetbankieren
  • Online banking is zowel op PC als in de app volledig gratis
  • Je kan betalingen en overschrijvingen doen
  • Je kan er een verzekering of lening aanvragen
  • Vreemde valuta aanvragen om op reis te gaan