Home » Tandverzekering » De Voorzorg Dentaplan tandverzekering

De Voorzorg Dentaplan tandverzekering

Een bezoek aan de tandarts voor jou en je gezin brengt altijd extra kosten met zich mee. Of het nu gaat om een controle of het trekken van tanden, de kosten kunnen soms hoog oplopen. Verzeker je hiervoor daarom met een tandverzekering. Met de tandverkering Dentaplan van de De Voorzorg & Bond Moyson ben je verzekerd tegen de kosten van verschillende soorten tandzorg. Je betaalt een scherpe premie per maand en wanneer je kosten maakt bij de tandarts worden deze (deels) terugbetaald. Nooit meer zorgen om hoge tandzorgrekeningen!

Review Dentaplan tandverzekering

VoordelenNadelen
Verzekerd voor vb. tandzorg, orthodontie & tandprothesenSommige zorgen niet vergoed (vb. esthetisch)
Je kan je premie online berekenenWachttijd van 6 tot 12 maanden
Dekt zorgen in Benelux, Frankrijk en DuitslandIn jaar 1 (=370€) en 2 (=741€) lagere maxima
Gratis van 0 tot 3 jaar oudJe dient minimum 1 keer per jaar tandarts te bezoeken
Geen franchise op je tandkosten
Jaarlijks tot max. 1.483€/jaar terugbetaald vanaf het 3e jaar
Hoe jonger je je aansluit, hoe voordeliger
Er is geen leeftijdsgrens, je kan op elk moment aansluiten

Waar ben je voor verzekerd?

Met de Dentaplan tandverzekering ben je verzekerd tegen een groot aantal diensten bij de tandarts, zoals preventieve en curatieve tandzorg. Onder preventieve tandzorg vallen bijvoorbeeld controles aan de mond en tanden, raadplegingen, verwijderen van tandsteen etc. Met behulp van preventieve tandzorg kunnen problemen zo snel mogelijk gedetecteerd worden. 100% van de kosten voor preventieve zorg zullen vergoed worden. Met curatieve tandzorg worden kleine operaties en ingrepen bedoeld. Dit zijn bijvoorbeeld het vullen van tanden, tanden trekken of kleine chirurgische ingrepen. Voor curatieve zorg kunnen 50% tot 90% van de kosten vergoed worden.

Je kan ook behandeld worden voor tandvleesaandoeningen, ook wel parodontologie genoemd. Deze kosten worden voor 50% tot 90% vergoed. Daarnaast worden orthodontiekosten ook deels vergoed. Orthodontie gaat over de positie van de tanden; bijvoorbeeld blokjes of beugels. Deze kosten kunnen tot 60% vergoed worden. Als laatste worden ook deels kosten terugbetaald bij tandprothesen en tandimplantaten.

Een aantal kosten zitten niet inbegrepen bij de verzekering. Kosten voor esthetische tandverzorging zullen niet vergoed worden. Dit zijn diensten die te maken hebben met het uiterlijk van de tanden, zonder dat dit bijdraagt aan de kwaliteit van de tanden (tanden bleken, facetten plaatsen). Daarnaast worden er ook geen kosten terugbetaald die het resultaat zijn van sport, beroepsactiviteit of niet-noodzakelijke behandelingen.

Maximale bedragen

De maximale vergoeding per jaar hangt af van het aantal jaar dat je aangesloten bent bij de verzekering. Hoe langer je lid bent, hoe hoger het maximale bedrag is dat je terug kan krijgen. In het eerste jaar dat je lid bent, kan je maximaal €370,90 terugbetaald krijgen. In het tweede jaar is dit maximaal €741,79. Vanaf het derde jaar stijgt dit bedrag tot €1483,60. De vergoeding van de kosten hangt ook af van de soort behandelingen en zorg. Preventieve tandzorg wordt bijvoorbeeld volledig vergoed, terwijl andere soorten tot een bepaald percentage vergoed worden.  Je hoeft bij deze tandverzekering bij geen een soort kosten franchise te betalen.

Kosten kunnen pas vergoed worden na een bepaalde wachttijd. Wanneer je dus kosten maakt direct na het afsluiten van de verzekering, zullen deze niet terugbetaald worden. De wachttijd is 6 tot 12 maanden. De wachttijd kan verschillend zijn voor de verschillende soorten tandzorg. Bij speciale situaties kan hier een uitzondering voor gemaakt worden.

Premie

Om je aan te kunnen sluiten bij een tandverzekering, betaal je elke maand een bedrag aan premie. Deze bijdrage hangt af van je leeftijd en de leeftijd die je bent wanneer je de verzekering afsluit. Als je jonger bent bij de afsluiting van je verzekering, zal de verzekering altijd goedkoper blijven. Naarmate je ouder wordt zal de prijs van de premie wel meestijgen.

Het is ook mogelijk om kinderen te verzekeren als minimaal één van de ouders al verzekerd is. Voor kinderen jonger dan drie jaar hoeft er geen premie betaald te worden. Als er meer dan drie kinderen verzekerd worden, hoeft er geen premie meer betaald te worden vanaf het derde kind.

Voor wie is deze verzekering?

In principe kan iedereen zich aansluiten voor Dentaplan tandverzekering. De verzekering is open voor alle leeftijden. Het is wel voordeliger om de verzekering op een jongere leeftijd af te sluiten omdat je dan minder premie betaald. De enige voorwaarde om je aan te kunnen sluiten bij deze tandverzekering is dat je lid moet zijn van Bond Moysen en De voorzorg. Als je de tandverzekering afsluit, worden kosten gedekt in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Online simulatie en de verzekering afsluiten

Met behulp van de online simulatie kan je zeer eenvoudig de premie berekenen. Je vult hier jouw gegevens in en gegevens van eventuele familieleden die je mee wilt verzekeren. Je zult dan meteen de premie zien die je dient te betalen per maand. Je kan dan meteen een aanvraag indienen om de tandverzekering af te sluiten. Als je al een tandverzekering hebt, kan je dit aangeven en daarna gemakkelijk overstappen.

Bron: dentaplan.be