Home » Blog » DKV hospitalisatieverzekering tarieven: Hoe prijs berekenen?

DKV hospitalisatieverzekering tarieven: Hoe prijs berekenen?

DKV is al jaren afgetekend marktleider in België in wat men noemt de markt van ziekteverzekeringen. In 2019 had DKV Belgium op zijn eentje volgens Assuralia een marktaandeel van 33% in deze markt. De meest verkochte verzekering van dit type is de hospitalisatieverzekering en ook daarin is DKV duidelijk de marktleider.

Het geheim achter al dat succes? Wel, eigenlijk komt het neer op een zeer goed verhouding prijs versus kwaliteit en innovatie. Het feit dat het jaarlijks de Decavi prijs voor beste verzekering in gezondheidszorg binnensleept, zegt immers voldoende. Het is nu eenmaal heel moeilijk om DKV te evenaren.

Nu vraag je je natuurlijk af: Wat kost zo’n hospitalisatieverzekering bij DKV? We geven je eerst een voorbeeld van tarieven voor een DKV hospitalisatieverzekering voor een 20-jarige en 40-jarige persoon. Verderop in het artikel leggen we uit hoe zelf de prijs van een hospitalisatieverzekering bij DKV kan berekenen.

Simulatie voorbeeld DKV hospitalisatieverzekering

Leeftijd persoon DKV Hospi Flexi DKV Hospi Select Bereken
20 jarige 253€/jaar* 270€/jaar* Bereken uw prijs >
40 jarige 444€/jaar* 349€/jaar* Bereken uw prijs >

Analyse tarieven DKV

In bovenstaande tabel vallen 2 zaken uit de voorbeeld simulatie meteen sterk op:

  • Leeftijd: Hoe ouder u bent, hoe duurder de hospitalisatieverzekering wordt. Dat is eigenlijk heel logisch, want hoe groter de leeftijd is, hoe groter de kans is dat die persoon zal gehospitaliseerd worden.
  • Evolutie prijzen per pakket: De prijzen van de producten evolueren verschillend. Waar de prijs van de Hospi Flexi hospitalisatieverzekering enorm stijgt met de leeftijd, stijgt die bij de Hospi Select in verhouding veel minder. Ook hier is het principe: hoe ouder u bent, hoe vaker u in het ziekenhuis zal zijn. Zo biedt Hospi Flexi onder andere een wereldwijde dekking, terwijl Hospi Select enkel de Europese Unie afdekt.

Hoe zelf online uw hospitalisatieverzekering berekenen?

Wil je voor jouw persoonlijke situatie de premie berekenen van uw Hospi Flexi of Select hospitalisatieverzekering? Volg dan onderstaande stappen:

Stap 1: Start uw DKV simulatie

Stap 2: Kies de button Ik bereken mijn premie

Van zodra je op die pagina op de DKV website komt, vind je onderaan een button terug: Bereken je premie

Stap 3: Vul 3 gegevens in

Vul in welke hospitalisatieverzekering je wenst te berekenen (vb. Hospi Flexi), je postcode (vb. 2000) en je geboortejaar (vb. 1982)

Resultaat: Je prijssimulatie

Ik krijg nu voor mijn persoonlijke situatie de prijs te zien voor een Hospi Flex hospitalisatieverzekering bij DKV, namelijk 362,76€ per jaar.

Wat is uw prijs?

Bereken meteen wat voor jouw persoonlijke situatie de prijs zou zijn voor een sterke hospitalisatieverzekering van DKV via onderstaande knop:

*Deze voorbeeld simulatie werd uitgevoerd op 2/11/2020 op de website van DKV.be met als bijkomend criterium: postcode = 2000