Home » Blog » Hoe KBC rekening online openen voor kind of baby?

Hoe KBC rekening online openen voor kind of baby?

We spreken uit ervaring: Als je zelf een rekening hebt bij KBC en er is een nieuwe baby of kind in je gezin, wil je graag een eerste spaarrekening (of ‘pamperrekening‘) voor je kleintje openen. Zo kunnen nonkels, tantes en grootouders toch ook een eerste centje storten voor je kinderen en leren de kids tegelijk hoe zelf moeten sparen voor later.

Tegelijk leert de ervaring ons dat als je naar je KBC kantoor belt met de vraag om een babyrekening te openen en hiervoor een afspraak te maken, zij je meteen zullen antwoorden dat je deze deze zelf online dient te openen. Toegegeven: Zo’n rekening aanvragen gaat immers zo eenvoudig dat het eigenlijk inderdaad de moeite niet loont om hiervoor een afspraak te maken of bijkomend advies te krijgen van een adviseur. We begrijpen het antwoord van de KBC medewerker in kwestie dus absoluut.

Gelukkig heeft KBC hiervoor een gratis pamperrekening (bij geboorte) en Bumba spaarrekening (voor baby en kind) in het leven geroepen die je volledig zelf online kan aanvragen. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je zo’n gratis rekening opent bij KBC:

Ter info: Is je kind al groter en tussen de 10 en 24 jaar oud, dan dien je uiteraard geen Bumba spaarrekening meer te openen, maar wel een gratis jongerenrekening.

Stap 1: Open de KBC kinderspaarrekening

Als je via deze pagina gaat, krijg je bovendien gratis een zachte Bumba badcape cadeau als het om een baby gaat.

Stap 2: Maak gebruik van de simulator

Via de simulator onderaan de pagina kan je aan de hand van 3 vragen bekijken welk type kinderspaarrekening het best past bij jouw situatie en de leeftijd van de baby of kinderen.

Stap 3: Ontdek de beste rekening voor jouw kind

De simulator zal je meteen op basis van jouw profiel vertellen welk type rekening het meest geschikt is om af te sluiten voor jouw kind. Kies ontdek deze spaarformule om de juiste rekening aan te vragen.

Stap 4: Open de spaarrekening meteen

Via de button open een spaarrekening

Stap 5: Kies open deze rekening in KBC touch

Log in op je KBC touch account en open daar heel eenvoudig de rekening in kwestie.

Heb je nog geen online spaarrekening bij KBC?

  • Je hoeft niet naar een KBC kantoor om je bankzaken te regelen
  • In alle veiligheid internetbankieren
  • Online banking is zowel op PC als in de app volledig gratis
  • Je kan betalingen en overschrijvingen doen
  • Je kan er een verzekering of lening aanvragen
  • Vreemde valuta aanvragen om op reis te gaan