Home » Blog » Wat is een ABR verzekering?

Wat is een ABR verzekering?

In België staat “ABR” voor “Alle Bouwplaats Risico’s”. Een ABR-verzekering, ook wel bekend als een “Totaalpolis Alle Bouwplaats Risico’s”, is een specifieke verzekering die bedoeld is om bouwplaatsen te beschermen tegen een breed scala aan risico’s en schade die zich kunnen voordoen tijdens de bouw- of verbouwingswerkzaamheden. Deze verzekering biedt dekking voor zowel materiële schade als aansprakelijkheidsschade.

Enkele van de risico’s die typisch gedekt worden door een ABR-verzekering in België zijn onder andere:

  1. Schade aan de bouwplaats zelf als gevolg van brand, diefstal, vandalisme, weersomstandigheden en andere onvoorziene gebeurtenissen.
  2. Schade aan bouwmaterialen en -apparatuur op de bouwplaats.
  3. Aansprakelijkheid voor schade aan derden of aan eigendommen van derden die zich in de buurt van de bouwplaats bevinden.
  4. Persoonlijk letsel van werknemers en derden op de bouwplaats.
  5. Aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door de bouwactiviteiten, zoals schade aan aangrenzende eigendommen.

ABR-verzekeringen zijn belangrijk voor bouwbedrijven, projectontwikkelaars en eigenaren van bouwprojecten om financiële bescherming te bieden tegen onverwachte gebeurtenissen en schade tijdens het bouwproces. De specifieke dekking en premies kunnen variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de aard van het bouwproject. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden en dekkingen zorgvuldig te bekijken en, indien nodig, met een verzekeringsadviseur te overleggen om ervoor te zorgen dat de verzekering aan uw specifieke behoeften voldoet.

Heb je zelf al een goede brandverzekering voor je woning?

Je kan altijd gratis en vrijblijvend je verzekering simuleren bij AXA.