Home » Blog » Allianz Assistance fietsverzekering: Prijs en review

Allianz Assistance fietsverzekering: Prijs en review

De opkomst van de fiets en met name de elektrische fiets in onze maatschappij is gigantisch. Sinds de opkomst van de elektrische fiets is het voor zowel jong als oud makkelijker gemaakt om gebruik te maken van een fiets. Daarnaast worden de bedragen om een fiets te kopen ook steeds hoger, aangezien er tegenwoordig veel elektronische features op zitten. Het is daarom niet gek dat je, net zoals met een auto, je fiets graag verzekerd wil hebben voor schade en ongevallen. Verzekeraars geven ook zelf aan dat er meer fietsongevallen en veel zwaardere ongevallen zijn dan vroeger. Een fietsverzekering bij Allianz Assistance kan je daar ongetwijfeld bij helpen.

Daarom maken we in dit artikel een review van de dekking van de fietsverzekering van Allianz Assistance. Maar beginnen doen we met een simulatie waarbij we de prijs berekenen voor 3 verschillende, gewone fietsen:

Wat is de prijs van een Allianz Assistance fietsverzekering?

Een fietsverzekering bij Allianz Assistance is af te sluiten voor een erg eerlijke prijs. De exacte prijs voor jouw fiets berekenen, dat kan je hier bij de Allianz Assistance fietsverzekering simulatie. Met het beantwoorden van een paar vragen kom je er binnen enkele seconden achter wat de exacte prijs zou zijn voor jouw gewenste fietsverzekering pakket. Na berekening via de website kan je desgewenst jouw fietsverzekering afsluiten.

Waarde gewone fiets Fietsverzekering diefstal Diefstal + schade + pech Uw prijs
500€ 31€ 52€ Bereken >
1.500€ 75€ 97€ Bereken >
3.000€ 117€ 128€ Bereken >

Voor welke fietsen?

Bij Allianz assistance kun je terecht voor het vinden van betrouwbare verzekeringen. Allianz is een van de wereldspelers op het gebied van verzekeringen, dus je bent gegarandeerd voor het ontvangen van professionele kennis en hulp. Het fenomeen van fiets is tegenwoordig steeds meer uitgerekt. Het begon met de start van de elektronische e-bike en daar groeide ook allerlei elektronische variaties mee uit zoals een elektronisch skateboard. Het is daarom belangrijk om vooraf te weten wat je wel en niet kunt verzekeren binnen een fietsverzekering bij Allianz Assistance. Je kunt bij Allianz terecht als je in het bezit bent van een klassieke fiets. Onder de klassieke fiets behoren allerlei verschillende variaties zoals de stadsfiets, mountainbike of koersfiets. Deze voertuigen mogen geen hogere waarde hebben dan €5.000,- anders kunnen ze niet bij Allianz verzekerd worden. Ook biedt Allianz Assistance de mogelijkheid om jouw elektronische fiets te verzekeren. Hier geldt wel de voorwaarde voor dat de elektronische fiets niet sneller mag gaan dan 25 km/u en gaat het alleen om elektronische fietsen of e-bikes die een maximale aankoopwaarde van €6.000,– bedragen. Voor zowel de klassieke fiets als de elektronische fiets geldt de regel dat het alleen mogelijk is om een fiets te verzekeren die niet ouder is dan drie jaar. Allianz biedt echter wel de mogelijkheid om een tweedehands gekochte fiets te verzekeren, zolang deze ook niet ouder is dan drie jaar

Is een fietsverzekering verplicht?

Het hebben van een fietsverzekering is geen verplicht. Je kunt gewoon met je fiets deelnemen in het verkeer wanneer je niet in het bezit bent van een fietsverzekering. Het is echter in vele gevallen wel een erg

waardevolle verzekering om af te sluiten. Als jij fietsen niet alleen als vervoersmiddel gebruikt en je iedere zondag met je mountainbike op pad gaat, dan kan een fietsverzekering altijd voor jou klaar staan als je per ongeluk schade hebt opgelopen. Hetzelfde geldt voor de elektrische fiets. Het aanschaffen van een elektrische fiets is niet direct goedkoop en zodra je hebt geïnvesteerd in een perfect werkend vervoersmiddel, dan wil je hier ook jarenlang plezier van uithalen. Als je een fietsverzekering hebt afgesloten, dan kun jij je elektrische fiets met een gerust hart in het centrum van de stad parkeren zonder dat je jezelf druk hoeft te maken. Het hebben van een fietsverzekering biedt dus zeker waarde aan, maar het zal per persoon en per fiets verschillen of het een must is of niet

Kan het ook voor een oude fiets?

De fietsverzekering van Allianz Assistance is niet aan te schaffen voor een oudere fiets. Allianz Assistance werkt met de regel dat de fiets die je wilt verzekeren maximaal drie jaar oud mag zijn. Het maakt echter niet uit of je de fiets nieuwe of tweedehands hebt gekocht, zolang je maar kunt aantonen dat de fiets niet ouder dan drie jaar heeft.

Review: Dekking Allianz Assistance fietsverzekering

Welke dekking biedt de Allianz fietsverzekering Als je de Allianz Assistance fietsverzekering afsluit heb je twee mogelijke dekkingen om uit te kiezen. Deze twee opties zijn gelijkwaardig aan dekking voor de klassieke- en elektronische fiets. Het enige verschil zit hem in de prijs. Je kunt kiezen tussen een basisdekking en een uitgebreide dekking:

De basisdekking is de meest minimale verzekering en daarom ook de goedkoopste. Met deze verzekering is jouw fiets wereldwijd gedekt tegen diefstal. Mocht je besluiten om met je fiets een fietsvakantie te maken die buiten België gaat, dan kan dit een waardevolle aanvulling zijn. Als je fiets namelijk gestolen zou worden, dan kun je de volledige aankoopwaarde terug ontvangen. Hier zitten geen extra poliskosten aan vast en deze verzekering geldt één jaar en kan daarna worden verlengd.

De Uitgebreide Dekking biedt net zoals de basisdekking dekking in geval van diefstal en dit geldt ook wereldwijd. Daarnaast kun je ook dekking ontvangen tegen schade die jou fiets heeft opgelopen en kun je pechhulp ontvangen binnen de Benelux of 30 kilometer over de grenzen. Het is belangrijk om te weten dat diefstal van afneembare fietsonderdelen, zoals een fietsnavigatie, niet gedekt zullen worden door de verzekering. Dit is alleen mogelijk als ze aanwezig waren op de fiets tijdens dat de gehele fiets werd gestolen. Daarnaast is je fiets alleen verzekerd als je het op slot hebt gedaan met een anti-diefstal slot wat een minimale waarde heeft van €30,-. Met de pechhulp van Allianz Assistance kun je maximaal vier keer in een jaar gebruik maken van de bijstand en Allianz zal er tijdens al deze gevallen voor zorgen dat jouw fiets, jezelf, medereizigers en andere bagage altijd worden meegenomen naar jouw gewenste bestemming.

Conclusie: De Allianz Assistance fietsverzekering loont de moeite

Indien je een nieuwe fiets hebt gekocht is die jonger is dan 3 jaar oud en een serieuze som heeft gekost, loont het echt de moeite om deze fietsverzekering te onderschrijven. Het potentiële financiële verlies dat je lijdt bij diefstal of serieuze schade, is immers van reële grote!

Bron: allianz-assistance.be