Home » Blog » DKV Hospi Flexi: Review hospitalisatieverzekering

DKV Hospi Flexi: Review hospitalisatieverzekering

Het beste voor je gezondheid, dat wil iedereen. Maar als je dan een keer ziek bent of er is een keer iets aan de hand, dan wil je je niet constant zorgen moeten maken over de kosten en wie deze gaat betalen. Dan is het fijn als er een verzekering is waar je op kunt rekenen en deze verzekering ook een brede dekking biedt. Waarom zou je dan niet kijken naar de verzekering die in 2019 de Decavi award won voor beste verzekering in de categorie gezondheid en door klanten op Google het ‘neusje van de zalm’ wordt genoemd en daar beoordeeld wordt met 3,5/5?

Spreekt dit je aan? Kijk dan naar de DKV Hospi Flexi verzekering. Lees je vooraf goed in over alle voordelen die deze hospitalisatieverzekering aanbiedt en vergeet niet om de voorwaarden vooraf goed door te nemen. Wij maken voor jou alvast een korte review van de DKV Hospi Flexi hospitalisatieverzekering met de voordelen en nadelen.

Review DKV Hospi Flexi

VoordelenNadelen
Onbeperkte terugbetaling van je hospitalisatiekosten5 sterren service en kwaliteit, maar de prijs ligt ook hoger
Beperkte eigen bijdrage voor eenpersoonskamerDe mobiele app van DKV is niet zo gebruiksvriendelijk
Derdebetalerssysteem via DKV Medi Card
Winnaar Decavi Award 2019
Vrije keuze arts en ziekenhuis
Wereldwijde dekking en bijstand
Google reviews over DKV zijn zeer lovend

Voordelen

De DKV Hospi Flexi verzekering is bedoeld voor mensen die de leeftijd van 70 jaar nog niet hebben bereikt bij de afsluiting van de verzekering, woonachtig zijn in België en aanspraak maken op de voordelen van de Belgische sociale zekerheid. Het afsluiten van de DKV Hospi Flexi verzekering biedt vele voordelen. Bij DKV Hospi Flexi krijg je 100% van je hospitalisatie terugbetaald en dit doen ze onbeperkt. Daarnaast heb je een vrije keuze van arts en ziekenhuis, jij bepaalt waar en door wie je wordt behandeld. Mocht er tijdens je vakantie iets gebeuren, ook dan staat DKV voor je klaar met wereldwijde dekking en bijstand.

Wanneer je bij je hospitalisatie de voorkeur geeft aan een eenpersoonskamer dan vraagt DKV een zeer lage persoonlijke bijdrage (namelijk €151,65). Dit bedrag ligt bij de meeste hospitalisatieverzekeringen veel hoger. Bij de keuze voor een tweepersoonskamer, wat zeker ideaal is bij een dagopname of een opname van een paar uur, biedt DKV een volledige vergoeding. De verzekerde kan dus zelf een keuze maken in het kamertype naargelang het type ingreep. Deze keuzemogelijkheid zorgt ervoor dat DKV een aantrekkelijke premie aan kan bieden.

Bij DKV kun je gebruikmaken van een mooi derde betalersysteem. Je krijgt een DKV Medi-Card en wanneer je deze afgeeft bij het inschrijvingsloket van het ziekenhuis, worden alle facturen en formulieren door DKV opgevraagd en verwerkt zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Hiermee biedt DKV je een 5-sterrenservice. Het is niet voor niets dat DKV in 2019 de Decavi award won voor beste verzekering in de categorie zorg. In de Google reviews over DKV lezen we tot slot quotes als ‘deze verzekering is het neusje van de zalm‘, wat altijd mooi is om te lezen.

Nadelen

De nadelen van deze verzekering zijn beperkt, maar ze zijn er wel. Zo zal je bij het gemiddelde ziekenfonds een goedkopere hospitalisatieverzekering kunnen afsluiten, aangezien die een minder brede dekking heeft, geen extra troeven als de Medi-card heeft en je daar een grotere vrijstelling (= deel dat je zelf betaalt) betaalt bij een ziekenhuisopname in eenpersoonskamer. Daarnaast lezen we ook ervaringen van klanten die vinden dat de mobiele app van DKV nog beter kan. Nu, uit eigen ervaring weten we dat die app best goed meevalt, maar de bankenapps in deze moderne tijd creëren natuurlijk ook hoge verwachtingen voor onze verzekeringsapps.

Alle details op een rij

Bij DKV Hospi Flexi ben je verzekerd voor een tal van zaken. Hierboven werden al enkele voorbeelden genoemd. We zetten alles voor je nog eens overzichtelijk op een rijtje:

 • Vrije keuze van ziekenhuis, kamertype en arts
 • Onbeperkte en volledige terugbetaling van de hospitalisatiekosten in het geval van ziekte, ongeval of bevalling, medische kosten 30 dagen vóór en 90 dagen na de hospitalisatie en medische kosten voor 30 zware ziekten (ook onder hospitalisatie).

De dekkingen die hierbij inbegrepen zijn, zijn:

 • Verblijfskosten
 • Medische prestaties en de daarmee gepaarde kosten
 • Paramedische prestaties en daaraan verbonden kosten
 • Alternatieve geneeskunde
 • Kosten voor farmaceutische producten
 • Kosten van medische hulpmiddelen
 • Medische protheses
 • Kunstledematen
 • Vervoerskosten binnen België voor hospitalisatie

De diensten die inbegrepen zijn bij de DKV Hospi Flexi verzekering zijn:

 • De Medi-Card betalingsmethode: geen financiële en administratieve rompslomp. Dit wordt door DKV uit handen genomen.
 • AssurPharma: hiermee worden apotheekbriefjes meteen doorgestuurd naar DKV.
 • Wereldwijde bijstand en repatriëring bij een dringende onvoorziene hospitalisatie. Voor een geplande hospitalisatie in het buitenland, waarbij voorafgaand akkoord gegeven is door de verzekeraar, biedt DKV dekking in de lidstaten van de Europese Unie.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen binnen de DKV Hospi Flexi verzekering en het is altijd verstandig deze vooraf te weten zodat je deze mee kunt nemen in je overweging. Deze worden hieronder kort opgesomd:

 • Voorafbestaande aandoeningen of symptomen. Hiervoor geldt een uitzondering wanneer er sprake is van een voortzetting van een vergelijkbare collectieve DKV-verzekering.
 • Voedingsmiddelen of voedingssupplementen, vitamines en mineralen, hygiënische en cosmetische producten.
 • Vaccinatie, anticonceptie en sterilisatie.
 • Medische begeleide vruchtbaarheidsbehandelingen.
 • Esthetische behandelingen.
 • Het gebruik van drugs.

Naast deze uitzonderingen zijn er ook enkele dekkingsbeperkingen. De bovenstaande informatie en dekkingsbeperkingen zijn terug te vinden in de productinformatiefiches op de site van DKV Hospi Flexi.

Hoe je prijs berekenen?

De prijs van je DKV Hospi Flexi verzekering hangt eigenlijk louter af van je leeftijd. Via onderstaande button kan je meteen je leeftijd invullen en de tarieven simuleren voor jouw persoonlijke situatie.