Home » Blog » Yuzzu autoverzekering: Review ervaringen

Yuzzu autoverzekering: Review ervaringen

Yuzzu verzekeringen is een van de weinige directe verzekeraars die je in de Belgische verzekeringsmarkt kunt vinden. Het heeft meer dan 20 jaar aan ervaring met zijn klanten en het heeft in 2019 zijn naam veranderd van Touring Verzekeringen naar Yuzzu Verzekeringen. Het concept van Yuzzu is om flexibele, kwalitatieve verzekeringen aan te bieden die passen bij allerlei verschillende behoeftes. Dit is terug te zien in de autoverzekering van Yuzzu aangezien het verschillende opties aanbiedt voor auto’s, motoren of bestelwagens. Meer informatie over de autoverzekeringen van Yuzzu is terug te vinden in dit artikel.

Daarom maken we in dit artikel een review van de voordelen en nadelen van de autoverzekering van Yuzzu. Daarnaast bespreken we de kortingen en gaan we naar hoe u een simulatie van deze autoverzekering maken en deze kan afsluiten:

Review Yuzzu autoverzekering

VoordelenNadelen
AXA is stabiele aandeelhouder van YuzzuGeen Google/Facebook reviews mogelijk
Yuzzu heeft 10 eigen kantorenEnkel kantoren in grootsteden
Omnium Essentium is een speciale autoverzekeringKiyoh score van 6,7/10
2e goedkoopste autoverzekering in onze testLange wachttijd klantenservice
0€ vrijstelling mogelijk bij Omnium
Verschillende kortingen mogelijk

Yuzzu autoverzekering voordelen

Allereerst kies je bij Yuzzu voor stabiliteit. AXA verzekeringen is namelijk hoofdaandeelhouder van Yuzzu. Hierdoor heeft Yuzzu een financieel sterke en stabiele buffer achter zich. Yuzzu functioneert als een directe verzekeraar. Het concept zorgt er voor dat ze geen extra investeringen moeten maken door samen te werken met onafhankelijke verzekeringsmakelaars. Dit bespaart Yuzzu erg veel geld en het kan daardoor goedkopere verzekeringspakketten aanbieden. Uit onze test voor onze situatie en auto, bleek dat de autoverzekering van Yuzzu de 2e goedkoopste autoverzekering is in België. Naast goedkope prijzen, biedt Yuzzu ook een aantal extra kortingen aan waardoor je een nog voordeliger pakket kunt krijgen. Ook is bij Volledige Omnium 0€ vrijstelling mogelijk. Een directe verzekeraar functioneert in bijna alle gevallen volledig online. Jouw premie bij Yuzzu is online te berekenen via een simulatie en is ook direct af te sluiten door de offerte te ondertekenen en digitaal of per mail op te sturen. Dit bespaart jou de tijd om fysiek naar een kantoor te moeten gaan. Mocht je wel op zoek zijn naar een fysiek gesprek is dit bij Yuzzu alsnog mogelijk. Het heeft namelijk een lokale verankering met in totaal 10 agentschappen die gevestigd zijn in de grote steden. De autoverzekering van Yuzzu biedt als laatste voordeel de mogelijkheid om een speciale dekking af te sluiten die tussen de standaard mini Omnium en Volledige Omnium zit. Dit is namelijk de Omnium Essentium.

Yuzzu autoverzekering nadelen

Ook bij Yuzzu verzekeringen zijn enkele nadelen te constateren. Het is namelijk erg lastig om transparante feedback te vinden over de tevredenheid van klanten. Op Google noch op Facebook kunnen geen reviews worden ingediend en het is dus ook niet mogelijk om onafhankelijke reviews te vinden. Op Kiyoh scoort Yuzzu een score van 6,7 op 10. Over het algemeen zijn de reviews positief, maar toch duiken er een aantal klachten op over eenzijdige tariefverhogingen en lange wachttijden bij het bellen naar de klantenservice. Aangezien Yuzzu in principe alleen via de e-mail of via de telefoon te bereiken is, is het erg vervelend om vast te zitten in lange wachttijden tijdens het bellen. Hoewel je Yuzzu kunt bezoeken in enkele kantoren rondom België, zijn al deze kantoren gevestigd in de grote steden. Als je fysiek met een van de Yuzzu makelaars wilt spreken voor een persoonlijk consult, zal je altijd naar een grote stad moeten afreizen.

Kortingen op autoverzekering

Je hebt bij Yuzzu de mogelijkheid om de lage prijzen op jouw autoverzekering nog lager te maken als jij in aanmerking komt voor een van de volgende kortingen. De eerste korting is een kilometerkorting. Dit systeem biedt jou tot 50% lagere premie aan indien je weinig kilometers rijdt. Als je per jaar minder dan 2.500 kilometers aflegt met jouw auto, dan ontvang je zelfs 50% korting op een Burgerlijke Aansprakelijkheid bij Yuzzu. Mocht je rijden in een milieuvriendelijke auto, dan betaal je tot maximaal 20% minder op een Burgerlijke Aansprakelijkheid en alle Omnium pakketten van Yuzzu. Ook kun je 20% korting ontvangen als je jouw verzekerde auto voertuig niet gebruikt voor woon-werk verkeer. Andere zaken waar jouw korting van afhankelijk zijn is of jouw auto rijhulpsystemen heeft of welk brandstoftype jouw auto is. Meer informatie over de kortingsvoorwaarden vind je op de website van Yuzzu.

Yuzzu soorten autoverzekering

De autoverzekering van Yuzzu is te verdelen onder vier basisdekkingen. De meeste verzekeringen werken met drie, maar Yuzzu biedt een extra optie aan voor iedere klant. De eerste optie is de Burgerlijke Aansprakelijkheid. Dit is een dekking die wettelijk verplicht is voor iedere auto-eigenaar om te hebben zodra ze de weg op gaan. Deze dekking zorgt er namelijk voor dat schade die jij aan een ander voertuig hebt aangebracht wordt vergoed. De burgerlijke Aansprakelijkheid dekt lichamelijke en materiële schade aan een ander, biedt aansprakelijkheid bij gebruik van een aanhangwagen tot 750 kg en geeft jou takeling als jouw auto niet meer wilt rijden na een ongeval. De tweede optie is de Mini Omnium. Deze biedt alle dekking die geldig is bij een Burgerlijke Aansprakelijkheid en voegt daar boven op vergoeding voor schade aan jouw auto toe. Deze vergoeding is alleen geldig als de schade is veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, natuurkrachten, dieren of als je glasbreuk hebt. De Mini Omnium wordt door Yuzzu aangeraden voor autos die ouder zijn dan vier jaar. De derde optie die je bij Yuzzu kunt vinden is de Omnium Essentium. Dit pakket geeft jou een tussenpositie en is ideaal voor auto’s die drie jaar of ouder zijn. Het geeft dekking voor alle zaken die de Mini Omnium dekt, maar geeft daar bovenop ook dekking voor wanneer jouw auto na een ongeval niet meer te herstellen is. Het laatste pakket is de Full Omnium. Dit is het meest uitgebreide pakket en wordt ook weleens Volledige omnium genoemd. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat jouw auto is gedekt voor alle zaken die onder de Omnium Essentium vallen, maar voegt daarnaast ook dekking toe aan eigen risico: Als jij schade aan jouw eigen auto hebt door vandalisme of een ongeval waar jij zelf de fout bij was, zal je bij een volledige omnium alsnog dekking van Yuzzu ontvangen.

Aanvullende Yuzzu dekkingen

Je hebt altijd de mogelijkheid om aan ieder basispakket extra aanvullende dekkingen toe te voegen. Deze dekkingen kunnen er voor zorgen dat jij met een volledig veilig gevoel de weg op gaat. Je kunt bij Yuzzu een Rechtsbijstand toevoegen aan jouw pakket. De rechtsbijstand zorgt er voor dat jij altijd een juridische partner aan jouw zijde hebt. Deze partner helpt jou te verdedigen of helpt jou de vergoeding te krijgen waar jij recht op hebt. Een andere aanvullende dekking die je bij Yuzzu vindt, is de pechverhelping. Deze dekking voorziet jou van hulp zoals een vervangwagen zodra jij onderweg langs de kant komt te staan door problemen aan jouw auto. Deze hulp is ook in het buitenland te raadplegen. De laatste optie die je kunt toevoegen is de bestuurdersverzekering. Deze verzekering zorgt er voor dat verwondingen die je zelf hebt opgelopen tijdens een ongeval worden vergoed. Dit zijn kosten zoals revalidatie- of ziekenhuiskosten.

Hoe maak je een simulatie?

Bij Yuzzu kan je jouw autoverzekering zoveel mogelijk aanpassen aan jouw eigen wensen. Het is vooraf echter wel handig om te weten hoeveel jouw ideale pakket jou gaat kosten. Om hierachter te komen kun je via de website van Yuzzu een online simulatie doen. Deze simulatie helpt jou met het berekenen van de prijs en geeft jou de kans om de verschillende dekkingen met elkaar te vergelijken. Het enige wat Yuzzu van jou nodig heeft zijn enkele persoonlijke gegevens over jou en jouw auto voertuig. De online simulatie is te vinden op www.yuzzu.be.

Hoe autoverzekering afsluiten?

Yuzzu is een directe verzekeraar. Als je wenst een autoverzekering bij Yuzzu af te sluiten is het de normaalste zaak van de wereld om dit via de Yuzzu website te doen. Nadat je de online simulatie hebt uitgevoerd, ontvang je een offerte. Als je akkoord gaat, onderteken je deze offerte en stuur je het via de post of via de e-mail op naar Yuzzu. Hoewel Yuzzu volledig online functioneert, heb je alsnog de mogelijkheid om fysiek via een Yuzzu agentschap jouw autoverzekering af te sluiten. Via de website kan je het dichtstbijzijnde Yuzzu kantoor vinden. Tijdens een fysieke afspraak wordt al het papierwerk ter plekke afgehandeld en krijg je op maat gemaakt advies.

Bron: yuzzu.be