Home » Verzekeringsmaatschappijen » Allianz verzekeringen

Allianz verzekeringen

Allianz is een van origine Duitse verzekeringsmaatschappij en één van de grootste verzekeraars in de wereld. Met vestigingen in meer dan 70 landen is deze titel niet totaal onverwachts. Een bedrijf van zo’n grootte werkt daarom erg actief aan het behouden van het  vertrouwen van zowel de klant als de aandeelhouders. Tot op de dag vandaag doen ze dit succesvol door transparant en zorgvuldig te werk te gaan. Allianz biedt verzekeringen voor zowel particulieren, zelfstandigen als bedrijven.

Wie is Allianz?

De Allianz Group is begonnen als een Duitse verzekeringsmaatschappij en staat momenteel bekend als een van de grootste verzekeraars in de wereld. Bij Allianz kan je voor een erg breed pallet aan verzekeringen terecht. Dit maakt het voor veel klanten erg aantrekkelijk aangezien ze via één bedrijf alle gewenste verzekeringen kunnen afsluiten. Het bedrijf is actief in meer dan 70 landen wereldwijd en telt ruim 140.000 medewerkers. Om deze hoge wereldwijde titel te behouden is het bij Allianz van belang om iedere dag zo transparant mogelijk om te gaan met de klanten en activiteiten. Hierdoor voel je je bij Allianz als klant ook daadwerkelijk van belang en behoudt Allianz ook de aandeelhouders en professionele makelaars aan hun zijde.

Hoe kan je een verzekering bij Allianz kopen?

De verzekeringen van Allianz zijn , worden in België verkocht via een netwerk van onafhankelijke verzekeringsmakelaars. Op dit moment zijn er zo’n 4.000 verzekeringsmakelaars die de verzekering van Allianz verkopen. Omdat deze verzekeringsmakelijkaars niet exclusief voor Allianz werken, mogen ze echter ook andere verzekeringen voorstellen. Afhankelijk van welk product de makelaar inschat dat het best bij u past.

Welke verzekeringen biedt Allianz aan?

Bij Allianz kan je praktisch terecht voor iedere soort verzekering:

  • Autoverzekering
  • Brandverzekering
  • Reisverzekering
  • Familiale verzekering
  • Verzekeringspakketten en groepsverzekeringen

Je kan quasi elke verzekering vinden bij Allianz. Ook biedt Allianz hulp en advies op het gebied van sparen en beleggen aan voor zijn klanten. Onder de top 3 meest gekozen verzekeringen valt de autoverzekering, de woonverzekering en het verzekeringspakket. Het verzekeringspakket is niet voor niets erg populair bij de klanten. Met dit pakket kan je namelijk minstens 3 Allianz-verzekeringen combineren om optimaal gebruik te maken van hun service. Als basis kan je kiezen tussen een auto- en/of woonverzekering. De gekozen basis kun je daarna aanvullen met verzekeringen zoals familiale verzekering, verzekering voor een tweede voertuig of lichamelijke ongevallen. Het voordeel van dit pakket is dat je op maat bent verzekerd. De door jou gekozen verzekeringen zijn op elkaar afgestemd waardoor je nooit onder- of oververzekerd bent en betaal je dus nooit meer dan nodig is. Als je minstens één jaar schadevrij bent, dan vervalt je basisvrijstelling tot 624 euro binnen je verzekeringspakket. Daarnaast kan je zonder probleem kiezen voor een maandelijkse betaling in plaats van jaarlijkse zonder hier meerkosten over te betalen. De verzekeringspakketten zijn over het algemeen aantrekkelijk in prijs en daarnaast vindt je alle informatie, hulp en nodige papieren bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Waarom kiezen voor Allianz?

Allianz speelt een grote rol speelt op de markt voor verzekering en financiële dienstverlening. Ondanks dat het een groot bedrijf is, staan ze bekend voor professionele en persoonlijke service. Ze luisteren naar jou als klant en staan erg open voor feedback. Daarnaast hebben ze erg veel kennis om met jou te delen en kan je met al je bezorgdheden bij Allianz terecht voor advies. De kennis die het bedrijf wereldwijd opdoet wordt in ieder land vertaald naar lokale relevantie. Hierdoor krijg je waar voor je geld. Allianz gaat te werk met een open en transparante werkhouding en hanteert hierin een hoge ethische norm. Het vertrouwen wat ze in alle jaren hebben gespaard is uiteindelijk een succes gebleven doordat ze streven naar de beste prestaties als bedrijf en voor jou als klant.

Ze nemen als verzekeraar hun rol in de maatschappij serieus en dat zie je ook terug in hun duurzame ontwikkeling. In de loop van de jaren is Allianz bezig met het aanpassen van bestaande producten en diensten om beter aan te sluiten bij de verwachtingen die veel klanten tegenwoordig hebben. Nieuwe producten richting duurzaamheid werden gestart en daarnaast werden de algemene producten kritisch herzien en heringericht om te passen in de tijd van nu. Een voorbeeld hiervan is dat in groepsverzekeringen Allianz nu ook een aantal fondsen aanbiedt die rekening houden met Milieu, Maatschappij en Goed beheer.

De geschiedenis van Allianz

In 1890 is Allianz opgericht in Berlijn en is na 60 jaar zich gaan vestigen naar een hoofdkantoor in München. In eind 19e eeuw groeide Allianz door met een nevenkantoor in Londen en pas na de Tweede Wereldoorlog groeide Allianz door met vestigingen in Parijs en Italië. Na deze groei duurde het niet lang voordat Allianz ook werd geïntroduceerd in Nederland, Spanje, Brazilië en de Verenigde Staten. In de jaren erna ging Allianz door met groeien met vestigingen in nog meer landen en tegelijkertijd nam Allianz een Amerikaanse verzekeraar over genaamd Fireman’s Fund. Deze overname en de algemene groei van Allianz werd gevolgd met uitbreidingen in verschillende landen in Azië. In 2001 nam Allianz de Desdner Bank over, alleen deze overname was uiteindelijk geen succes. In 2009 werd de Desdner Bank verkocht aan Commerzbank. De geschiedenis van Allianz in België is erg lang. Door decennia heen zijn vier verzekeraars binnen België erg gegroeid in omvang. Deze verzekeraars waren l’Escaut, Allianz, Assubel verzekeringen en AGF verzekeringen. Langzaam aan werden deze aparte verzekeraars samen gebracht als groep door de overname van l’Escaut en Assubel door AGF in 1990. Doordat het moederbedrijf Allianz de Franse groep AGF had overgenomen in 1998, wijzigde de naam officieel naar AGF Belgium. Pas in 2007 is de naam veranderd naar het huidige Allianz

Klantendienst Allianz

Indien u de klantendienst of klantenservice van Allianz Belgium wil contacteren, kan dat op volgende manieren:

Allianz Belgium
Koning Albert II laan 32 
1000 Brussel

Alternatieven voor Allianz

Zoekt u een alternatieve oplossing voor Allianz? Maak dan zeker eens een gratis simulatie bij KBC of Axa.