Hoe rekening opzeggen bij Argenta?

Zo, dus je wil een spaarrekening, zichtrekening of prepaid kaart bij Argenta opzeggen? Daar is niets mis mee, want sommige mensen dienen al hun rekeningen van bank te veranderen bij een hypothecaire lening of als ze van plan zijn niet in BelgiĆ« te blijven wonen. Dan zoek je natuurlijk een oplossing om deze te laten stopzetten. Wij gaan je daarbij helpen. Dit is wat je te doen staat:

We hebben ter verificatie onderstaand stappenplan voorgelegd aan een medewerker van Argenta. Deze bevestigde ons dat een Argenta rekening enkel kan stopgezet worden ter plekke bij een kantoor.

Stappenplan

  1. Maak een afspraak bij uw Argenta kantoor per telefoon of e-mail. Argenta is immers duidelijk: enkel via uw Argenta kantoor kan de opzegging van een rekening geschieden.
  2. Tijdens de afspraak geeft u aan dat u een rekening wenst stop te zetten. Optioneel kan u aan de bank meegeven waarom u dat wenst te doen, maar dit is niet verplicht.
  3. Er dienen 3 zaken in orde gebracht te worden: 1) De bank zal u normaal gezien vragen alle gekoppelde instrumenten (kaarten, cheques,…) terug te geven aan de bank. 2) Daarnaast heeft Argenta een ander rekeningnummer en uw identiteitskaart nodig om het resterende creditsaldo en eventuele interesten naar over te maken. 3) Tot slot dient u ook een handtekening te plaatsen onder de officiĆ«le documenten dat u de rekening wil opzeggen.
  4. Hebt u nog vragen hierbij? Aarzel dan niet Argenta te contacteren op het nummer 03 285 51 11. Zij zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 08.30u en 20.30u en op zaterdag van 9u tot 12u.

Na het opzeggen

Opgelet, want zoals hiervoor aangegeven dient u er voor te zorgen dat u het resterend saldo en interesten van de af te sluiten rekening, kan overschrijven naar een andere, nog actieve rekening.

Enkele voorbeelden van websites waar u nu meteen gratis en online een zichtrekening kan openen: